Grecia a excelat intotdeauna la capitolul turism, autoritatile de la Atena dovedind de-a lungul timpului ca sunt in stare sa faca tot ceea ce le sta in putinta pentru a atrage un numar cat mai mare de vizitatori. Iar asta o stim si noi foarte bine, multi romani avand Grecia in minte atunci cand vine vorba despre planificarea vacantei de vara. Ei bine, daca urmeaza sa calatoresti in Grecia in aceasta vara avem o noua veste buna pentru tine!
Grecii fac acum un nou pas in fata, lansand o aplicatie digitala care le va oferi turistilor informatii in mai multe limbi despre obiectivele turistice, plaje, spitale sau sectii de politie. Anuntul a fost facut recent de ministrul grec al turismului, Olga Kefalogianni, si de ministrul guvernantei digitale, Dimitris Papastergiou. Aplicatia digitala mAiGreece utilizeaza inteligenta artificiala pentru a le oferi turistilor toate informatiile necesare de care ar putea avea nevoie atunci cand viziteaza una dintre destinatiile turistice din Grecia.
Practic, aplicatia mAiGreece se vrea a fi un ghid virtual pe care il poti intreba oricand ce te intereseaza. Turistii vor putea interactiona cu mAiGreece intr-un mod similar cu ChatGPT, punand intrebari in scris sau prin voce si primind raspunsuri concrete. Aplicatia va fi lansata pe 10 iunie, urmand sa fie disponibila si in limba romana.
Potrivit datelor oferite de reprezentantii celor doua ministere amintite in randurile anterioare, aplicatia mAiGreece va putea da celor interesati informatii despre obiective turistice, muzee, situri arheologice, plaje cu steaguri albastre, spitale, centre de sanatate, sectii de politie, ambasadar, consulate si asa mai departe. De asemenea, continutul de pe site-ul de promovare turistica al Greciei (vizitgreece.gr) vor fi disponibile in aplicatie. Practic, ai la dispozitie toate informatiile necesare pentru a avea o sedere cat mai lipsita de griji.
Aplicatia mAiGreece va fi disponibila in toate cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, inclusiv in limba romana. De asemenea, aplicatia va putea oferi raspunsuri si in limbile albaneza, chineza, japoneza, turca, ebraica, araba si coreeana. Aplicatia este disponibila in mod gratuit si poate fi descarcata din magazinele Play Store (Android), respectiv App Store (Apple).
Citeste si: Venetia introduce restrictii dure pentru turisti. Ce nu vei mai avea voie sa faci in vacanta, risti amenzi
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Mai putini bugetari in Romania! Coalitia pro-europeana vrea cel mai mic Guvern de dupa Revolutie
Building Companion: Digitalizarea industriei constructiilor, un pas firesc in evolutia acestui domeniu Peste 84% dintre accesari sunt mobile
Romanii, ahtiati dupa criptomonede. Suma colosala pe care au investit-o iti arata ca oamenii au bani
Partenerii nostri
INS: Rata somajului in trimestrul III din 2024 a fost de 5,6%, in crestere
INS: Castigul salarial mediu net in luna octombrie a fost 5.268 lei, in crestere
Amortizare Mijloace Fixe: Ghid, Exemple
SAF-T pentru contribuabili mici: Cum va asigurati ca declaratia dvs. NU va contine erori
Reguli noi la inregistrarea contractului de inchiriere la ANAF, de la 1 ianuarie 2025
Alegerile prezidentiale 2024 au fost ANULATE de Curtea Constitutionala
Te-ar putea interesa si