Vacanta in Cebu, Filipine. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vacanta in Cebu, Filipine. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice
Vacanta in Cebu, Filipine. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice
de Adrian Somai la 27 Mar. 2019
Urmareste-ne pe Google News
cebufilipinevacantacalatorie copilbuget vacantaghid calatorie

Insulele Filipine reprezinta fara doar si poate una dintre cele mai vizitate destinatii turistice din zona Asiei de Sud-Est. Daca si pentru voi Filipinele se regasesc pe lista scurta de destinatii turistice in care vreti sa ajungeti, cel mai probabil aveti in cap trei zone pe care le puteti vizita. Filipinele numara peste 7.000 de insule, ceea ce inseamna ca este imposibil sa le vedeti pe toate cele mai importante intr-o singura vacanta petrecuta acolo. In aceste conditii, va trebui sa faceti o alegere care sa se potriveasca cat mai bine cerintelor voastre. De asemenea, puteti chiar combina doua dintre aceste zone!

Probabil cea mai cunoscuta destinatie turistica din Insulele Filipine este Boracay, o insula care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare pentru niciun pasionat de calatorii exotice. Inchisa pentru o perioada de sase luni in 2018, Boracay este acum, din nou, una dintre cele mai vizitate insule din Filipine. Mergem mai departe si avem Palawan, o insula de dimensiuni generoase care presupune o vacanta ceva mai activa. Plajele din Palawan intrec in realitate orice asteptare, ceea ce face din aceasta insula o destinatie extrem de iubita de cei care isi doresc sa se relaxeze la plaja sau sa faca excursii cu barca! 

Ei bine, in cele din urma avem pe lista zona Cebu din Insulele Filipine, o zona care a inceput sa primeasca un numar din ce in ce mai mare de turisti in ultimii ani. Orasul Cebu este capitala provinciei cu acelasi nume, fiind al doilea cel mai important oras din Filipine. De asemenea, Cebu este cel mai vechi oras al tarii, fiind prima asezare din Filipine colonizata de spanioli. Cebu a fost pentru prima data descoperit de Ferdinand Magellan in anul 1521. Lasand la o parte orasul-capitala, Cebu este o intreaga insula de dimensiuni generoase, cu o lungime de 225 de kilometri de la nord la sud. De asemenea, Cebu are marele avantaj de a i se invecina nu mai putin de 167 de insule mai mici sau mai mari. 

Daca vorbim doar despre orasul-capitala Cebu, trebuie sa stiti ca nu avem chiar foarte multe de spus. Insa, o vacanta in aceasta zona a Insulelor Filipine presupune un traseu si o vacanta destul de activa, turistii fiind dispusi sa calatoreasca destul de mult de la un obiectiv la altul. Vom detalia in randurile care urmeaza care sunt cele mai importante puncte de interes pentru turistii care ajung sa calatoreasca in zona Cebu a Insulelor Filipine! 

Cum ajungeti in Cebu

Pana sa ajungeti in Cebu, va trebui mai intai de toate sa ajungeti in Manila, capitala Insulelor Filipine. Companiile aeriene cele mai utilizate de turistii romani care aleg sa calatoreasca in Filipine sunt Qatar Airways sau Turkish Airlines. Zborurile catre Filipine cu plecare din Bucuresti au preturi de cele mai multe ori cuprinse intre 600 si 800 de euro. Odata ajunsi in Manila, puteti apela la un zbor low-cost oferit de catre o companie locala catre aeroportul Cebu-Mactan. Pretul acestui zbor este unul destul de mic, putand sa coste chiar si 20 sau 30 de euro. 

Cand este cel mai bine sa vizitati Cebu 

Cebu este o zona care se bucura de un climat tropical, ceea ce inseamna ca vorbim despre temperaturi ridicate si despre umiditate la cote inalte pe tot parcursul anului. Totusi, cea mai buna perioada in care puteti vizita Cebu este reprezentata de lunile din timpul iernii, atunci cand noptile sunt ceva mai racoroase. Incepand cu luna martie si pana in luna mai, zilele sunt extrem de calduroase si foarte umede. 

In cele din urma, este de evitat sa calatori in Cebu in lunile iunie, iulie si august, atunci cand sunt inregistrate cele mai mari caderi de precipitatii. De asemenea, tot in aceasta perioada musonica sunt inregistrate in dese randuri si inundatii si taifunuri specifice verilor tropicale. 

Acte necesare pentru o vacanta in Cebu (Filipine) 

Turistii romani care isi doresc sa calatoreasca in Insulele Filipine nu au nevoie de viza turistica. In aceste conditii, pasaportul si biletul de iesire din tara vor fi singurele documente care va vor fi solicitate atunci cand aterizati in Filipine, la biroul de imigrari. Cetatenii romani care viziteaza Insulele Filipine vor primi pe pasaport o stampila care atesta dreptul la o sedere de cel mult 30 de zile. 

Unde va cazati in Cebu 

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, Cebu este o intreaga insula de dimensiuni generoase. In aceste conditii, o calatorie in Cebu presupune sa calatoriti destul de mult, in mai multe zone ale insulei. Exceptand orasul-capiatala Cebu, toate zonele despre care vom vorbi in continuare sunt reprezentate de niste comunitati mici. Practic, este vorba despre niste sate turistice, in care este imposibil sa nu te cazezi in “centru”. 

Daca vorbim despre orasul-capitala Cebu, atunci iti vom spune ca este important sa gasesti o cazare nu prea departe de centrul istoric al orasului. Transportul in oras nu se face foarte usor, asa ca este cel mai indicat sa te cazezi chiar acolo unde vei gasi si toate obiectivele turistice pe care vei dori sa le vizitezi. 

Cele mai importante obiective turistice din Cebu 

1. Orasul-capitala Cebu City 

Fiind cea mai veche asezare colonizata de spanioli in Insulele Filipine, orasul Cebu are un centru istoric plin cu obiective turistice. Marea majoritate a turistilor straini care se opresc pentru una sau mai multe zile in capitala Cebu viziteaza Crucea lui Magellan, Cebu Heritage Monument, Metropolitan Cathedral, Fortul San Pedro si Biserica Pruncului Sfant (Basilica Minore del Santo Nino). Strada Colon din centrul orasului Cebu este una dintre cele mai colorate si vibrante strazi ale capitalei, localnicii si turistii reusind sa ii dea un farmec aparte. 

Orasul Cebu poate fi considerat extrem de haotic de turistii care nu sunt obisnuiti cu orasele asiatice. Daca va numarati printre ei, nu va recomandam mai mult de una sau doua zile in acest oras. Lasand la o parte obiectivele istorice despre care am pomenit mai devreme, Cebu se lauda si cu unele dintre cele mai mari centre comerciale din Filipine. In aceste conditii, o sesiune de shopping este doar la o cursa de taxi distanta! 

2. Oslob - Inoata alaturi de rechinii balena 

Oslob este una dintre cele mai importante si vizitate destinatii turistice din Insulele Filipine, si asta datorita rechinilor balena specifici acestei zone. Oslob este un mic sat aflat la aproape 120 de kilometri distanta de orasul-capitala Cebu, distanta care poate fi parcursa cu un microbuz sau chiar si cu un taxi privat. 

Experienta de a inota liber alaturi de aceste creaturi marine de dimensiuni generoase se regaseste pe lista marii majoritati a turistilor ajunsi in aceasta zona a Insulelor Filipine. Si este si de inteles de ce se intampla asta, in intreaga lume neexistand prea multe locuri in care sa mai poti avea aceasta ocazie! 

3. Moalboal - Kawasan Falls 

Kawasan Falls este una dintre cele mai renumite cascade din Insulele Filipine, aceasta fiind considerata a fi chiar una dintre cele mai frumoase cascade din intreaga lume. Frumusetea acestui loc nu poate fi exprimata in cuvinte, insa miile de turisti care merg acolo zilnic stau dovada in acest sens. Fie ca alegi sa inoti la baza cascadei, sa sari de la inaltime, sa mergi cu kayac-ul sau pur si simplu doar sa o privesti, cascada Kawasan va ramane una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le vei avea din Filipine. Pentru a ajunge la Kawasan Falls, va trebui mai intai sa ajungi si sa te cazeze intr-un alt satuc turistic din aceasta zona, si anume Moalboal. 

4. Bohol - plaja, munti de ciocolata si diving 

La o distanta de nici doua ore de Cebu City se afla insula Bohol, una dintre cele mai mari insule din Filipine. Bohol este cunoscuta drept una dintre cele mai bune insule pentru diving din Filipine si din intreaga regiune asiatica. Lasand acest lucru la o parte, Bohol se mai poate lauda cu o multime de locuri de vizitat. 

Chocolate Hills este fara doar si poate cel mai important obiectiv turistic din Bohol, toate tururile organizate facand o oprire si in acest loc. Locul este cu adevarat unic in lume, incluzand peste 200 de dealuri pline de vegetatie, cam de aceeasi forma. Nimeni nu stie cum au putut sa se formeze acele dealuri, insa la fata locului veti descoperi si mai multe legende locale cu privire la acest aspect. 

Buget de vacanta in Cebu, Filipine 

O vacanta in zona Cebu va fi, cu siguranta, o vacanta mai ieftina decat una organizata in Boracay sau in Palawan, doua destinatii considerate a fi mult mai scumpe. Lasand la o parte zborurile care va vor costa 600 - 800 de euro, cheltuieilile de la fata locului nu vor mai fi deloc atat de ridicate. 

Spre exemplu, o noapte de cazare la o pensiune sau un hotel decent va va scoate din buzunare aproximativ 30 de euro pentru o camera dubla. O masa la restaurant rar va va costa mai mult de 10 sau 15 euro, street-food-ul putand fi, de asemenea, o optiune la nici 3 euro. Un scuter poate fi inchiriat pentru nici 10 euro pe zi. De asemenea, nici drumurile cu autocarul sau microbuzul nu sunt deloc scumpe! 

 

Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x