Vacanta in Kuala Lumpur. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vacanta in Kuala Lumpur. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice
Vacanta in Kuala Lumpur. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice
de Adrian Somai la 05 Mar. 2019
Urmareste-ne pe Google News
kuala lumpurmalaeziavacanta kuala lumpurghid calatoriebuget vacantaobiective kuala lumpur

Kuala Lumpur este, fara doar si poate, una dintre cele mai importante capitale din Asia, fiind un important centru economic, industrial si comercial al continentului. Kuala Lumpur este capitala si cel mai mare oras al Malaeziei, cu o suprafata de peste 240 de kilometri patrati. Turismul joaca un rol extrem de important pentru Kuala Lumpur, orasul fiind vizitat anual de peste 9 milioane de turisti. KL este, de asemenea, unul dintre cele mai bune puncte de intrare in Asia pentru romani. Si asta pentru ca rutele aeriene care leaga Bucuresti de capitala Malaeziei au, de cele mai multe ori, preturi mai mici decat rutele care leaga Romania de alte capitale importante ale Asiei.

Kuala Lumpur este unul dintre cele mai moderne orase din intreaga Asie, plin de agitatie la orice ora din zi sau din noapte.

Lasand la o parte zgarie-norii si obiectivele turistice de pe lista oricarui calator, KL impresioneaza prin diversitatea culturala dintre cele trei etnii principale intalnite in Malaezia: malay, chineza si indiana.


La numai 50 de ani de la obtinerea independentei, Kuala Lumpur a reusit sa se dezvolte atat de mult incat astazi joaca un rol extrem de important in Asia de Sud-Est si nu numai. 

In cazul in care vreti sa faceti o calatorie mai lunga in Malaezia, capiatala Kuala Lumpur nu are cum sa lipseasca de pe lista voastra de orase de vizitat. Insa, chiar daca ajungeti in Kuala Lumpur doar pentru ca spre aceasta destinatie ati gasit cele mai ieftine bilete de avion spre Asia, va recomandam sa acordati macar doua sau trei zile acestui oras!

Cu siguranta veti fi fermecati de spiritul si cultura acestui oras unic in lume! 

Cum ajungeti in Kuala Lumpur 

Cei mai multi dintre romanii care calatoresc in Kuala Lumpur zboara in Malaezia la bordul avioanelor Qatar Airways sau Turkish Airlines. Daca zburati cu prima companie veti avea o escala de cateva ore in Doha, in timp ce daca preferati cea de-a doua companie veti avea o escala la Istanbul. De regula, preturile zborurilor din Bucuresti catre Kuala Lumpur se invart in jurul sumei de 500 de euro. Insa, daca urmariti ofertele celor doua companii, este foarte posibil sa puteti zbura cu numai 400 de euro pana in Malaezia. In cele din urma, aveti la dispozitie si compania aeriana KLM, care opereaza zboruri catre Kuala Lumpur cu escala la Amsterdam. De cele mai multe ori, zborurile KLM sunt ceva mai scumpe in comparatie cu cele abia mentionate. 

Cei care stau in vestul sau nordul tarii au la dispozitie inca o optiune de luat in calcul, si anume un zbor din Budapesta catre Malaezia. Qatar Airways are in dese randuri oferte excelente la zborurile din Budapesta catre destinatii din Malaezia: Kuala Lumpur sau Penang. 

In ultimii ani sunt multi calatori romani care aleg sa zboare in Kuala Lumpur chiar si in conditiile in care vacanta este intr-o alta destinatie din Asia. Spre exemplu, un zbor din Bucuresti catre Kuala Lumpur este de cele mai multe ori mult mai ieftin decat un zbor din Bucuresti spre Singapore, Bali, Ho Chi Minh City sau Seoul. Din Kuala Lumpur puteti zbura low-cost catre orice destinatie din Asia la preturi extrem de accesibile. 

Cand este cel mai bine sa vizitati Kuala Lumpur 

Malaezia peninsulara se confrunta anual cu doua sezoane musonice, care lovesc parti diferite ale tarii. Intre lunile octombrie si ianuarie este mai mult decat recomandat sa evitati zona estica a Malaeziei peninsulare, in timp ce in lunile martie si aprilie este indicat sa nu vizitati partea vestica a tarii. DIn fericire, Kuala Lumpur nu este lovita in plin in timpul sezoanelor musonice, insa ploile torentiale si furtunile isi vor face simtite prezenta. 

De asemenea, atunci cand planificati o calatorie in Kuala Lumpur este bine sa tineti cont si de sarbatorile specifice din aceasta tara. Spre exemplu, zilele din jurul Anului Nou Chinezesc atrag cu sine un numar urias de turisti, ceea ce inseamna ca trebuie sa va asteptati la aglomeratie si la preturi ceva mai scumpe. De asemenea, finalul de an aduce in Malaezia un numar semnificativ de turisti europeni si australieni. Chiar daca sarbatoarea de Craciun nu este sarbatorita in Malaezia, capitala este decorata exemplar. Avand in vedere ca Malaezia este populata de trei etnii principale, Ramadan-ul nu trebuie sa reprezinte o piedica pentru turisti in vizitarea tarii. 


 

Acte necesare pentru o vacanta in Kuala Lumpur 

Cetatenii romani care isi doresc sa viziteze Kuala Lumpur nu au nevoie de viza pentru a intra in Malaezia. Procedura de intrare in tara este extrem de simpla, nefiind nevoie de niciun fel de formular de completat si nici macar de poze. Bineinteles, veti avea nevoie totusi de un pasaport care sa aiba o valabilitate mai mare de sase luni de la data efectuarii calatoriei. Dupa efectuarea formalitatilor, veti primi in pasaport o stampila care va va da dreptul de a vizita Malaezia pentru o perioada de maximum 90 de zile. 

Desi nu este nevoie in mod obligatoriu, este indicat ca atunci cand intrati in Malaezia sa aveti deja achizitionat un bilet de iesire din tara in intervalul celor 90 de zile permise pentru sedere. De asemenea, o asigurare de calatorie va poate scuti de foarte mari batai de cap in cazul producerii unor evenimente neplacute, drept pentru care este recomandat sa incheiati o astfel de polita inainte de a pleca in concediu. 

Unde va cazati in Kuala Lumpur 

Despre Kuala Lumpur se spune ca este unul dintre orasele cu cele mai mici preturi la hotelurile de patru si cinci stele din intreaga lume. In aceste conditii, va puteti rasfata pentru cateva nopti intr-un hotel de lux! Transportul in comun este extrem de bine pus la punct in capitala Malaeziei, drept pentru care nu trebuie sa va faceti griji din acest punct de vedere. Daca nu doriti sa va cazati la un hotel, veti gasi de asemenea o oferta extrem de vasta de apartamente de lux. 

Chinatown este una dintre cele mai populare zone ale orasului, atragand un numar extrem de mare de turisti in fiecare zi. Preturile camerelor de hotel nu sunt deloc mari in aceasta zona, insa trebuie sa aveti in vedere ca nu este cea mai curata si nici cea mai linistita zona din Kuala Lumpur. 

Daca va doriti sa stati intr-o zona ceva mai centrala, nu ezitati sa cautati un hotel in cartierul Bukit Bintang. Vorbim de aceasta data despre un cartier curat, plin de viata la orice ora din zi si din noapte. De asemenea, Bukit Bintang are si marele avantaj de a se afla in apropiere de multe obiective turistice din zona centrala. 

Cele mai importante obiective turistice din Kuala Lumpur 

Orice turist care ajunge in Kuala Lumpur ajunge, inevitabil, si la Turnurile Petronas. Turnurile au nu mai putin de 88 etaje, fiind la vremea finalizarii constructiei cele mai inalte turnuri din intreaga lume. Conform informatiilor, pentru construirea turnurilor s-au cheltuit peste opt miliarde de dolari. La ceas de seara, in fata turnurilor, se desfasoara mai multe spectacole de lasere, lumini si muzica. 

Pesterile Batu Caves sunt, de asemenea, de neratat pentru orice turist care ajunge pentru cateva zile in Kuala Lumpur. Pesterile reprezinta la ora actuala un templu inchinat Lordului Murugan, despre acestea spunandu-se ca au vechime de peste 400 de milioane de ani. Tot aici veti avea ocazia si de a interactiona cu maimute mai mici sau mai mari, care vor face tot ce pot pentru a obtine ceva de mancare de la voi! 

Daca nu ati urcat in Turnurile Petronas, nu aveti voie sa ratati KL Tower sau Menara Tower, adica turnul de telecomunicatii din Kuala Lumpur. Turnul are o inaltime de 421 de metri, oferind turistilor o priveliste pe care nu o vor uita prea curand. Totusi, atunci cand decideti sa urcati pana in varf, este recomandat sa fiti atenti inainte la vremea de afara si al gradul de poluare din ziua respectiva! 

Piata Merdeka sau Piata Independentei este un alt punct din Kuala Lumpur in care trebuie sa ajungeti neaparat. Aici veti gasi in primul rand cladirea istorica a Sultanului Abdul Samad, sultanul Selangorului. In mijlocul pietei veti da peste Clubul Regal Selangor, construit in 1884. Nu foarte departe de aceasta piata veti regasi atat Gara Veche a orasului Kuala Lumpur, cat si Moscheea Nationala a Malaeziei, alte doua obiective pe care nu ar trebui sa le ratati! 




Ce se mananca in Kuala Lumpur 

Asa cum spuneam si in primele randuri, Kuala Lumpur se bucura de o diversitate culturala vasta. Chinatown este o zona a orasului in care trebuie sa ajungeti neaparat, in special in cazul in care va place mancarea! Bineinteles, aici veti gasi numeroase specialitati de origine chinezeasca - hokkien noodles, supe chinezesti si asa mai departe. Nu departe de Chinatown veti da si peste Little India, un cartier unde veti gasi mancare indiana extrem de buna, incepand de la diverse curry-uri, naan, roti si alte specialitati. 

La ceas de seara, nu aveti cum sa ratati strada Jalan Alor. Este, fara doar si poate, cea mai vibranta strada din intreg orasul, fiind raiul celor pasionati de street food. Pentru a gusta si ceva cu specific malay, nu trebuie sa ratati supa laksa, frigaruile satay sau specialitatile nasi kandar, charsiew sau nasi lemak. 

Buget de vacanta in Kuala Lumpur 

Orice am vrea sa spunem, cateva zile in Kuala Lumpur nu va vor costa o avere, ba chiar din contra. Indiferent de zona in care vreti sa va cazati, veti gasi camere decente de hotel incepand cu 25 sau 30 de euro pe noapte. Transportul in comun nu este deloc scump in Kuala Lumpur. De asemenea, puteti apela chiar si la taxiurile din KL, preturile practicate de acestea fiind asemanator cu cel din tara noastra. 

Trebuie insa sa aveti in vedere faptul ca tichetele de intrare la anumite obiective turistice nu sunt deloc ieftine. Spre exemplu, pentru a urca in Turnurile Petronas sau in KL Tower, va trebui sa platiti aproximativ 20 de euro. 

Daca vorbim de mancare, trebuie sa stiti ca preturile sunt mai mult decat acceptabile. In cazul in care veti alege sa mancati in Chinatown sau pe strada Jalan Alor, nu trebuie sa va ganditi la un buget mai mare de 25 de euro pentru o masa copioasa de doua persoane. Insa, trebuie sa stiti de la bun inceput ca bauturile alcoolice, inclusiv berea, nu sunt deloc ieftine!



Citeste si: Volvo isi infraneaza masinile la cel mult 180 km/h

Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Noi schimbari la Codul fiscal: ce se intampla cu impozitele romanilor
Economie

Noi schimbari la Codul fiscal: ce se intampla cu impozitele romanilor

today03 Mai. 2024
Bancile din Romania intorc banii cu lopata: profituri colosale pentru bancheri
Financiar-Bancar

Bancile din Romania intorc banii cu lopata: profituri colosale pentru bancheri

today03 Mai. 2024
Dezamagire pentru clientii ING Bank? Mesajul de la banca pentru toti clientii, ce nu mai poti face
Financiar-Bancar

Dezamagire pentru clientii ING Bank? Mesajul de la banca pentru toti clientii, ce nu mai poti face

today02 Mai. 2024
Vine reforma fiscala peste Romania: anul 2026 e capat de linie
Economie

Vine reforma fiscala peste Romania: anul 2026 e capat de linie

today02 Mai. 2024
Ghid de calatorie in Santorini: Lucruri de facut in Santorini, Grecia
Travel

Ghid de calatorie in Santorini: Lucruri de facut in Santorini, Grecia

today01 Mai. 2024
1 Mai in Romania comunista: Ceausescu scotea oamenii la parade, astazi iesim la mici si bere, live pe Tiktok
Analize

1 Mai in Romania comunista: Ceausescu scotea oamenii la parade, astazi iesim la mici si bere, live pe Tiktok

today01 Mai. 2024
Cum inchiriezi cea mai ieftina masina pentru vacanta din Italia in 2024: trucuri de la agentii
Travel

Cum inchiriezi cea mai ieftina masina pentru vacanta din Italia in 2024: trucuri de la agentii

today30 Apr. 2024
Cum arata un aragaz de ultima generatie?
Afla...

Cum arata un aragaz de ultima generatie?

today30 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Dezamagire pentru clientii ING Bank? Mesajul de la banca pentru toti clientii, ce nu mai poti face
Financiar-Bancar

Dezamagire pentru clientii ING Bank? Mesajul de la banca pentru toti clientii, ce nu mai poti face

today02 Mai. 2024
Vine reforma fiscala peste Romania: anul 2026 e capat de linie
Economie

Vine reforma fiscala peste Romania: anul 2026 e capat de linie

today02 Mai. 2024
Ghid de calatorie in Santorini: Lucruri de facut in Santorini, Grecia
Travel

Ghid de calatorie in Santorini: Lucruri de facut in Santorini, Grecia

today01 Mai. 2024
1 Mai in Romania comunista: Ceausescu scotea oamenii la parade, astazi iesim la mici si bere, live pe Tiktok
Analize

1 Mai in Romania comunista: Ceausescu scotea oamenii la parade, astazi iesim la mici si bere, live pe Tiktok

today01 Mai. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x