Congres PSD: Viorica Dancila este candidatul oficial al partidului, la alegerile prezidentiale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Congres PSD: Viorica Dancila este candidatul oficial al partidului, la alegerile prezidentiale
Congres PSD: Viorica Dancila este candidatul oficial al partidului, la alegerile prezidentiale
de Magda Florea la 24 Aug. 2019
Urmareste-ne pe Google News
congres psdviorica dancilacongres

Social-democratii s-au reunit sambata, de la ora 12:00, in Congresul National al partidului. Liderul PSD, Viorica Dancila, a ajuns cu o intarziere de 15 minute si si-a facut intrarea in timp ce pe fundal se auzea instrumentalul celebrei melodii Eye of the Tiger, a formatiei Survivor.

Update: Premierul Viorica Dancila a fost votata de toti cei prezenti, prin ridicarea mainii, pentru validarea candidaturii sale la alegerile prezidentiale din luna noiembrie.

Dancila este acum, oficial, candidatul PSD la alegerile prezidentiale.

Update: La eveniment participa si presedintele Partidului Socialistilor Europeni (PES), Sergei Stanishev. El a mai afirmat ca socialistii europeni o sprijina pe Dancila si au incredere in angajamentul si activitatea sa ca lider si ca premier. 
 
Stanishev a tinut un discurs, in care a felicitat-o pe Dancila ca a "a marit salariile si pensiile romanilor“



Update: Viorica Dancila a tinut un discurs in fata celor 1.000 de participanti:

"Sunt un om dintre oameni. M-am nascut intr-un oral mic, am fost opt ani profesor de liceu. Astazi sunt sotie, sunt mama, am o familie care mi-a stat mereu alaturi", a spus liderul PSD.
 
De asemenea, la Congres au mai vorbit si Eugen Teodorovici, ministrul de Finante, dar si Mihai Fifor.
 
Presedintele executiv al Partidului Social Democrat, Eugen Teodorovici, a declarat ca este timpul ca PSD sa demonstreze ca poate "sa reapare greseli”, "sa recladeasca” si "sa recastige increderea romanilor”.
 
"Cred ca astazi, mai mult ca oricand, este timpul ca noi toti, uniti si impreuna, sa demonstram ca stim ce facem cu ceea ce face istoria din noi, sa demonstram ca PSD poate sa repare greseli, sa demonstram ca PSD poate sa recladeasca. Sa demonstram ca PSD poate sa fie unit si, mai ales, ca PSD poate sa recastige increderea romanilor, pentru ca, spre deosebire de acesti absenti nepriceputi ai dreptei care pot face mult rau romanilor, PSD are oameni harnici, priceputi, adevarati romani si in aceasta sala si, mai ales, peste tot in intreaga Romanie”, a adaugat Eugen Teodorovici, sambata.
 
"PSD este gata sa dea Romaniei prima femeie presedinte, si acesta nu poate fi decat premierul Viorica Dancila, a afirmat Fifor. 
 
Viorica Dancila a intrat in sala de la Palatul Parlamentului pe acordurile celebrei melodii Eye of the Tiger, a formatiei Survivor. Dancila a facut o baie de multime printre cei prezenti. In sala sunt aproximativ 1.000 de persoane, delegati si membrii de partid din toata tara. La congresul PSD din urma cu doua luni, Viorica Dancila si-a facut intrarea pe melodia "Stand Up for the Champions”, a formatiei Right Said Fred.

Social-democratii au validat-o pe 23 iulie, in sedinta Comitetului Executiv, pe Viorica Dancila drept candidatul PSD la alegerile prezidentiale. Impotriva acestei decizii au votat atunci doar liderul PSD Olt Paul Stanescu si liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

Iata melodia pe care a intrat Viorica Dancila in sala Congresului PSD:




Miza acestei intalnirii este validarea candidatului PSD la alegerile prezidentiale din noiembrie. Totusi, Congresul nu este nici pe departe atat de grandios pe cat ar trebui sa fie si pe cat ne-au obisnuti social-democratii, mai ales ca vorbim despre validarea candidaturii la prezidentiale, alegeri cu o importanta deosebita pentru un partid care a pierdut toate tururile de scrutin de la terminarea mandatelor lui Ion Iliescu si pana in prezent.

La Congres nu au fost lansate invitatii nici macar cate partenerii de guvernare, cei de la ALDE. Sunt deja de notorietate tensiunile dintre Dancila si Tariceanu, iar teoria conform careia liderul ALDE e pregatit sa paraseasca guvernarea inca sta in picioare, desi cei doi au anuntat, saptamana aceasta ca alianta merge mai departe. Tariceanu, totusi, a facut o mentiune, spunand ca inca asteapta de la Dancila solutii si masuri care sa imbunatateasca programul de guvernare, dandu-i de inteles ca, in lipsa acestora, ar putea lasa PSD fara sustinere.

Detaliile organizatorice ale evenimentului de astazi au fost puse la punct in Comitetul Executiv al PSD, sedinta care a avut loc vineri.

Dancila: "Este ultima carte a acestui partid. Trebuie sa o jucam bine.”

”Avem nevoie de o scrisoare, asa cu o poza a dumneavoastra si cu un mesaj mai aproape de sufletul oamenilor cu care sa mergem mai ales in zona rurala. Suntem dispusi sa suportam noi, la nivel local, cheltuielile”, i-au transmis presedintii de filiale Vioricai Dancila, la sedinta CEX.

Vineri, Viorica Dancila, le-a transmis liderilor PSD ca este convinsa ca sambata, Congresul partidului ”va fi unul bun, tinand cont ca va fi ultimul”.

”Avem nevoie de o scrisoare, asa cu o poza a dumneavoastra si cu un mesaj mai aproape de sufletul oamenilor cu care sa mergem mai ales in zona rurala. Suntem dispusi sa suportam noi, la nivel local, cheltuielile”, i-au transmis presedintii de filiale Vioricai Dancila, la sedinta CEX.

De asemenea, Dancila a subliniat faptul ca alegerile prezidentiale reprezinta "ultima care a acestui partid" si trebuie jucata bine. Ea le-a explicat liderilor locali ca trebuie sa abordeze o strategie, sa se apropie de oameni, sa atraga generatia tanara si sa conecteze partidul la mediul online.
 
”Trebuie sa iesim intre oameni si trebuie sa avem anumite evenimente la care sa participam. Vom anunta din timp si vom putea participa la aceste evenimente. Vreau ca PSD sa se miste foarte bine in aceasta campanie pe regiuni, pe judete. Eu cred ca avem o mare nevoie de implicare. Vreau sa atragem alaturi de noi tinerii, sa mergem in judete si sa vorbim cu ei. 
 
Trebuie sa ne intalnim cu tineretul si sa conectam organizatia la mediul online. 
 
Eu sper ca fiecare sef de organizatie se va implica. Ei stiu cum se face campanie electorala, sa mearga peste tot, in localitati, comune. 
 
Este foarte important pentru noi sa obtinem un scor bun. Scorul la prezidentiale reflecta capacitatea partidului. Daca vom avea un scor slab, sub 25% pentru acest partid va fi un dezastru. 
 
Trebuie sa aratam ca acest partid a ramas puternic. Daca nici acum nu realizam acest lucru... 
 
Este ultima carte a acestui partid. Trebuie sa o jucam bine. 
 
Cred ca putem sa castigam asa cum am castigat de fiecare data. Fara manifestari cu probleme. Sa mergem printre oameni, si acelasi lucru il voi face si eu. Voi merge in piata, voi merge la mall. Am fost printre ei, nu am gasit un singur om care sa spuna de rau. Am stat in mijlocul oamenilor si am facut poze. Nicio reactie negativa. 
 
”Nu vreau sa cred in procente de 8% sau 10%. Nu exista asa ceva!”
Sa nu cadem in aceasta plasa pe care ne-au pus-o - sa nu mai iesim pe strada pentru ca ne vor ataca. Nu e asa. Ca va fi unul, doi, trei, cinci, sunt putini. 
 
Eu cred ca trebuie sa facem o mobilizare exemplara. Nu vreau sa cred in procente de 8% sau 10%. Nu exista asa ceva! 
 
Trebuie sa ne revenim, trebuie sa avem o abordare foarte serioasa pentru ca trebuie sa ne gandim si la locale si la parlamentare. 
 
Ce garantie le putem da daca noi nu obtinem un scor bun? Eu cred ca acest partid poate si dumneavoastra toti din aceasta sala puteti sa va implicati si sa revenim ce am fost. 
 
Sa lasam deoparte orgoliile pana dupa alegeri. Dupa alegeri fiecare poate sa ia in considerare ce vrea. Eu cred ca partidul e mai important decat orgoliile personale. 
 
Trebuie sa avem grija in judetele mari. Degeaba castigam in patru judete daca pierdem in judetele mari.
 
”Nu ne asculta nimeni, trebuie sa ne asculte cineva.”
Este foarte important ca alaturi de noi sunt cat mai multe forte. Am vorbit deja cu mai multe sindicate, sunt foarte multi care vor sa vina sa ni se alature, inclusiv partide care nu sunt parlamentare. Trebuie sa luam in calcul orice oportunitate. 
 
Vreau sa ii readuc in partid pe toti cei care au fost dati afara. Nu cei care au plecat, ci cei care au fost dati afara. Trebuie sa recladim partidul. 
 
Este un moment de cotitura pentru PSD. Nu vreau sa ma gandesc cum ar fi sa pierdem si sa castige USR-ul. Nu vreau sa ma gandesc la asa ceva. Haideti sa castigam!”, a spus vineri, Dancila, la CEx.

Sursa foto: INQUAM PHOTOS - Octva Ganea
 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024
Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?
Sanatate

Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?

today18 Mar. 2024
Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului

today18 Mar. 2024
Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti
Imobiliare

Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti

today18 Mar. 2024
Sfaturi pentru a face cumparaturi inteligente intr-un magazin de piese auto online
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Sfaturi pentru a face cumparaturi inteligente intr-un magazin de piese auto online

today18 Mar. 2024
Cum vom plati facturile la energie de acum incolo? Ce se intampla cu taxa pe soare, dar si cu schemele de plafonare si compensare
Economie

Cum vom plati facturile la energie de acum incolo? Ce se intampla cu taxa pe soare, dar si cu schemele de plafonare si compensare

today18 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi,...

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024
Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?
Sanatate

Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?

today18 Mar. 2024
Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului
Banii tai - sectiune de educatie...

Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului

today18 Mar. 2024
Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti
Imobiliare

Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti

today18 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x