Guvernul Orban A TRECUT de votul de incredere al Parlamentului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Guvernul Orban A TRECUT de votul de incredere al Parlamentului
Guvernul Orban A TRECUT de votul de incredere al Parlamentului
de Magda Florea la 04 Nov. 2019
Urmareste-ne pe Google News
guvern orbanguvern pnlvot guvernparlamentludovic orban

Guvernul PNL a trecut astazi de votul de incredere al Parlamentului. Cabinetul Orban a obtinut 240 de voturi.

Update: Guvernul PNL a trecut astazi de votul de incredere al Parlamentului, cu 240 de voturi.

A inceput votul: Senatorii si deputatii voteaza ACUM investirea Guvernului Orban

Update: Orban le da asigurari celor din USR ca sustine alegerile anticipate. "Vom sustine alegeri anticipate. Daca va exista un astfel de acord ca jumatate dintre parlamentari vor vota de doua ori impotriva investirii unui guvern, noi vom sustine acest lucru", a spus Orban. 
 
"Domnule Kelemen Hunor, votati un guvern responsabil, care are respect pentru Parlament. In ceea ce priveste respectul fata de comunitatea maghiara este un respect pe care noi l-am manifestat tot timpul", i-a raspuns Orban liderului UDMR, Kelemen Hunor.

Update: "Votam guvernul, pentru a nu risca o perioada de instabilitate. Dar, luand in considerare anumite declaratii din trecut ale unor ministri desemnati, vom fi foarte vigilenti", a declarat Vosganian.

Update: Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a luat cuvantul si spune ca formatiunea sa va vota Guvernul Orban, dar va fi pregatit sa il sanctioneze chiar si prin motiune de cenzura, daca vor exista derapaje.
 
"Nu asteptam minuni de la noul guvern. Asteptam o guvernare responsabila, respect pentru fiecare om. Daca ne veti respecta, va vom respecta si noi. Daca veti respecta comunitatea maghiara din Romania veti avea respectul nostru si sustinerea. Domnule prim-ministru desemnat, aveti cativa ministri care au primit aviz negativ de la comisiile de specialitate. Aveti si ministri care nu au ce cauta intr-un Guvern de centru dreapta, este responsabilitatea dumneavoastra, raspunderea va apartine. Va vom vota azi ca sa plecati din port catre mare. Suntem pregatiti sa va sanctionam cu o motiune de cenzura daca va fi cazul", a declarat Orban.
 
Update: Marius Pascan, de la PMP, a luat cuvantul: "Cea mai importanta este stabilitatea tarii. Vom vota la vedere pentru guvernul Orban. Noul Guvern trebuie sa se intoarca cu fata la popor".
 
Update: Varujan Vosganian vorbeste acum: "ALDE va vota acest guvern pentru a nu risca o perioada de instabilitate. Solicitam ca in proiectul de buget sa aveti cel putin 4% pentru investitii publice anul viitor".
 
Update:  Kelemen Hunor a luat cuvantul: "Noi nu asteptam minuni de la noul guvern. Asteptam o guvernare responsabila, respect pentru fiecare om si comunitate. Asteptam rectificarea de buget si proiectul de buget pentru anul viitor".

Update:  A luat cuvantul, din partea USR, liderul partidului Dan Barna: "Pornim sa reparam Romania in urma unei guvernari, nu cred ca de la Cuza incoace a fost una mai incompetenta. Miza e ca Romania la 30 de ani de la Revolutie are sansa la un tur II fara PSD".

Update:  A luat cuvantul senatorul PNL Alina Gorghiu: "Parlamentarii PNL vor sprijini cu toata forta Guvernul Ludovic Orban. Investirea Guvernului Orban poate fi momentul pentru a incerca sa recladim increderea intre partidele romanesti".
 

Update: Ludovic Orban le vorbeste senatorilor si deputatilor in sedinta comuna de plen.

Iata cele mai importante declaratii ale liderului PNL:

  • Felicit parlamentarii care au decis sa fie prezenti, desi nu fac parte din niciuna dintre formatiunile care au sustinut Guvernul, parlamentarilor independenti, parlamentarilor PRO Romania. O multumire speciala parlamentarilor minoritatilor nationale si tot ce am discutat ramane respectat
  • Acest guvern are un mandat limitat: durata maxima este de un an de zile si tot ce am inclus in programul de guvernare pleaca de la aceasta constrangere. La ora actuala, foarte multe institutii risca sa-si lase angajatii fara salarii. E fundamentala adoptarea unei OUG de rectificare bugetara, care sa permita platile vitale in toate institutiile.
  • Situatia pregatirii pentru iarna este dezastruoasa. Stam extrem de prost cu stocurile energetice. Romania a ramas ultima tara care trebuie sa nominalizeze comisarul european.
  • Trebuie adoptata legea bugetului de stat pentru anul viitor.
  • O alta urgenta care poate fi rezolvata de Parlament, dar un guvern legitim poate rezolva acest lucru: pensionarea anticipata a magistratilor. Daca nu se amana sau abroga acest termen, justitia va fi blocata complet.
  • Doar un Guvern investit de Parlament, doar un guvern legitim poate rezolva problema conducerii parchetelor. Toate parchetele sunt conduse de interimari si care in mod evident nu pot sa aplice politica pe care o urmeaza in domeniul penal statul roman.
  • O prioritate este adoptarea masurilor pentru evitarea riscului de dezangajare a fondurilor europene. Riscam sa pierdem 600 de milioane de euro in acest an, iar anul viitor 3,2 miliarde de euro, mai ales din cauza ca pe POIM nu s-a semnat aproape niciun contract din marile proiecte. Trebuie sa schimbam mentalitatea in Politie si Jandarmerie. Razboi total impotriva infractionalitatii, razboi total clanurilor interlope. Vom incerca sa crestem alocarile de la buget pentru edicatie
  • Infrastructura de transport: trebuie accelerate toate proiectele. Suntem in risc de dezangajare din cauza ca nu s-au semnat proiectele. In materie de politica externa: parteneriatul strategic cu SUA, NATO si un mecanism de influentare a deciziilor la nivel european.
  • In domeniul apararii, trebuie deblocate toate procedurile competitive privind programul de inzestrare a armatei. Desi as putea sa va vorbesc zile intregi, voi inceia cu cateva cuvinte despre mediu. Situatia e dramatica.
  • Trebuie oprite defrisarile.
  • Guvernul nostru va readuce raportul dintre Parlament si Guvern asa cum e in constitutie. Voi evita la maxim OUG. Voi fi permanent in dialog cu Parlamentul Romaniei. Nu putem sa mai acceptam ca doi-trei oameni sa adopte acte normative peste noapte.
"Dragi colegi, daca veti acorda votul de investitura, guvernul nostru va readuce raportul dintre Parlamentul si Guvern la raportul prevazut in Constitutie. Voi limita la maximum adoptarea actelor normative prin OUG, voi fi permanent in dialog, comunicare si dezbatare cu Parlamentul", a promis Orban la finalul discursului sau.
 
Update:  Cvorumul este asigurat. In sala sunt prezenti 235 de senatori si deputati, din totalul de 465 de parlamentari
 

Senatorii si deputatii se intrunesc, luni, de la ora 14:00, in sedinta comuna de plen, pentru a vota investirea Guvernului Orban. Conform programului, premierul desemnat Ludovic Orban va prezenta programul de guvernare si lista Guvernului. Vor avea loc dezbateri urmate de votul asupra cererii de acordare a increderii Parlamentului asupra Programului si a intregii liste de ministri a Guvernului Orban.

Guvernul Orban are nevoie de minimum 233 de voturi astazi in Parlament, pentru a putea fi validat. Dupa calculele liderului PNL, Ludovic Orban, Cabinetul sau ar avea promisiuni de sustienere de la 236 de senatori si deputati. De asemenea, e necesara si asigurarea cvorumului pentru vot.

"In momentul de fata, pe langa cei 225 de parlamentari care sunt in grupurile care sustin investirea Guvernului, cu care am semnat acorduri sau am stabilit intelegeri, pe langa cei 225 de parlamentari, sunt inca 11 parlamentari cu care am, discutat personal si mi-au confirmat intr-un procent destul de mare faptul ca vor fi prezenti la votul de investire a Guvernului”, a afirmat Ludovic Orban, la finele saptamanii trecute.

Insa calculele sunt nesigure, pentru ca PRO Romania a anuntat ca nu va vota Guvernul PNL. Totusi, luni, liderul partidului, Victor Ponta, a spus ca va vota Guvernul, daca Orban ii schimba pe cei trei ministri care au primit aviz negativ la audierile din comisiile parlamentare. Este vorba despre cei propusi la Munca, Finante si Dezvoltare Regionala. Printre ei, si Florin Citu, care a discutat, duminica, la sediul PNL cu Ludovic Orban. Orban a spus ca avizele negative sunt un "vot politic".

"Este nedrept, revoltator, a fost un vot politic, fara nicio legatura cu calitatea prestatiei si calitatea raspunsurilor furnizate de candidatul nostru. Ca atare mergem mai departe cu candidatii nostri. Tupeul si obraznicia de care da PSD dovada dupa atatia ani de guvernare in care nu au facut nimic, doar au risipit resursele publice, indraznesc ei sa faca acum legea. E un vot politic, le vom arata dupa investirea guvernului cum se guverneaza responsabil o tara", a declarat Orban la audierile ministrilor din Parlament.
 
Din moment ce procedura de schimbare a celor trei ministri cu aviz negativ nu a fost efectuata de liderul PNL, care a declarat ca nu va schimba niciun ministru si ca merge cu Executivul in aceeasi formula initiala, e putin probabil ca Ponta sa acorde votul acestui Guvern.

Totusi, Orban ar fi obtinut deja promisiuni de vot din partea a patru membri PRO Romania si ramane de vazut daca acestia se vor tine de cuvant si vor vota noul Guvern.

"O sa discutam luni dimineata (daca asiguram cvorumul - n.r.). In masura in care domnul Orban nu respecta regulile din Parlament, sa schimbe cei trei ministri respinsi de comisii...Stiti, am avut si eu majoritate cu USL de 70%, a picat un ministru in comisie, l-am schimbat imediat, domnul Ciolos a schimbat, domnul Orban zice ca la el nu se aplica regulile. Domnul Orban are timp pana luni la ora 14.00 sa faca o chestiune de bun-simt, sa propuna alti ministri in locul celor picati“, a spus Ponta la Romania TV.

Totodata, Orban asteapta cateva voturi si de la unii social-democrati, desi premierul demis si liderul PSD, Viorica Dancila, le-a interzis membrilor PSD sa fie in sala in momentul votului, tocmai pentru a se asigura ca nu vor exista tradari.
 
Orban a spus ca e vital ca Romania sa aiba Guvern legitim la aceasta ora:
 
"Cred ca toata lumea intelege ca exista o necesitate absoluta ca Romania sa aiba un Guvern legitim pentru ca sunt foarte multe situatii explozive, situatii care reclama interventii urgente, care nu pot fi realizate decat de catre un Guvern care este investit de Parlament si care este in deplina capacitate de exercitiu a prerogativelor guvernamentale”, a spus liderul PNL.

"Suntem increzatori, in ciuda boicotului PSD, pe care nu-l intelegem. Este un mod urat de a iesi din scena. Am incredere ca maine vom da Romaniei un guvern legitim care sa se apuce de treaba din prima zi”, a declarat duminica Ludovic Orban.

Citeste si: Perlele candidatilor la prezidentiale din ultimii 30 de ani: PSD e un partid atat de mare, incat au loc si cei care vor mici

Stire in curs de actualizare ...
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Firmele de asigurare, revoltate ca pretul la RCA ramane plafonat: e iar haos pe piata asigurarilor auto obligatorii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Firmele de asigurare, revoltate ca pretul la RCA ramane plafonat: e iar haos pe piata asigurarilor auto obligatorii

today27 Mar. 2024
Antreprenorii romani tuna si fulgera: avem e-factura, e-transport, e-sigiliu si cu toate astea marii infractori nu sunt prinsi niciodata
Companii

Antreprenorii romani tuna si fulgera: avem e-factura, e-transport, e-sigiliu si cu toate astea marii infractori nu sunt prinsi niciodata

today27 Mar. 2024
Se scumpesc taxele locale pentru proprietati. Nu scapa nici macar firmele, ce spune noua legislatie fiscala
Economie

Se scumpesc taxele locale pentru proprietati. Nu scapa nici macar firmele, ce spune noua legislatie fiscala

today27 Mar. 2024
Salarii litoral 2024. Cat de generosi sunt patronii, salarii si de 10.000 de lei bani in mana, lunar
Economie

Salarii litoral 2024. Cat de generosi sunt patronii, salarii si de 10.000 de lei bani in mana, lunar

today27 Mar. 2024
Atentie, soferi: in caz de accident, la 45km/h esti proiectat prin parbriz, daca nu porti centura
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Atentie, soferi: in caz de accident, la 45km/h esti proiectat prin parbriz, daca nu porti centura

today27 Mar. 2024
Crocs: Revolutia pantofilor
Life Style

Crocs: Revolutia pantofilor

today27 Mar. 2024
Curatenia de primavara bate la usa! Pregateste-te cu produse profesionale care sa-ti faca munca mai usoara!
Life Style

Curatenia de primavara bate la usa! Pregateste-te cu produse profesionale care sa-ti faca munca mai usoara!

today27 Mar. 2024
7 sfaturi utile pentru organizarea nuntii perfecte
Life Style

7 sfaturi utile pentru organizarea nuntii perfecte

today27 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Se scumpesc taxele locale pentru proprietati. Nu scapa nici macar firmele, ce spune noua legislatie fiscala
Economie

Se scumpesc taxele locale pentru proprietati. Nu scapa nici macar firmele, ce spune noua legislatie fiscala

today27 Mar. 2024
Salarii litoral 2024. Cat de generosi sunt patronii, salarii si de 10.000 de lei bani in mana, lunar
Economie

Salarii litoral 2024. Cat de generosi sunt patronii, salarii si de 10.000 de lei bani in mana, lunar

today27 Mar. 2024
Atentie, soferi: in caz de accident, la 45km/h esti proiectat prin parbriz, daca nu porti centura
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Atentie, soferi: in caz de accident, la 45km/h esti proiectat prin parbriz, daca nu porti centura

today27 Mar. 2024
Crocs: Revolutia pantofilor
Life Style

Crocs: Revolutia pantofilor

today27 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x