Perlele candidatilor la prezidentiale din ultimii 30 de ani: PSD e un partid atat de mare, incat au loc si cei care vor mici

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Perlele candidatilor la prezidentiale din ultimii 30 de ani: PSD e un partid atat de mare, incat au loc si cei care vor mici
Perlele candidatilor la prezidentiale din ultimii 30 de ani: PSD e un partid atat de mare, incat au loc si cei care vor mici
de Magda Florea la 02 Nov. 2019 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
alegeri prezidentialeklaus iohannisviorica dancilatheodor paleologumircea diaconumircea geoanaadrian nastasevictor ponta

Alegerile prezidentiale de anul acesta se incadreaza in topicul celebrelor versuri eminesciene: "Erau pe cand nu s-au zarit / Azi le vedem, si nu sunt". De fapt ele sunt, dar doar la nivel organizatoric, fiindca de campanie electorala nu prea poate fi vorba. Odata cu plecarea lui Basescu din pozitia de presedinte foarte jucator, s-a dus si farmecul dezbaterilor savuroase intre candidati, care te faceau dom'le sa simti ca esti roman. N-aveam noi prea multe, nici acum n-avem, dar macar ne veseleam. Azi, dam scroll pe Facebook ore in sir si vedem cum s-a mutat campania electorala in mainile postacilor. Si ce e acolo, Dumnezeu cu mila!

Cand sunt alegerile prezidentiale din 2019? Datele celor doua tururi de scrutin ale alegerilor prezidentiale au fost fixate, prin hotarare de Guvern, pe 10 noiembrie, respectiv 24 noiembrie 2019.
 
Potrivit legii, campania electorala incepe cu 30 de zile inaintea datei alegerilor, astfel ca startul oficial al campaniei s-a dat pe 12 octombrie, iar finalul este programat pentru sambata dinaintea alegerilor, respectiv pe 9 noiembrie, la ora 7.00.
 
Insa liniste si pace din 12 octombrie pana acum. Ce-i drept prea liniste si prea pace pentru o campanie electorala a carei miza e prima functie in stat, ca de alta liniste si alta pace nu am avut parte niciodata. Si ajungem sa folosim retorica basesciana: "Ce blestem o fi pe poporul asta?"
 
Totusi, chiar daca politicienii se acuza ba ca au prea multe case, ba ca au prea putine carti citite sau deloc, asta e deja o cutuma a clasei politice de la noi, problema e ca nu vedem "dueluri" conversationale pe argumente, pe doctrina, ale unor candidati pusi fata in fata cu jurnalisti care sa intrebe franc: "care e solutia?" Ca problemele le stim cu totii.
 
Nu ii vedem nici macar intre ei, adugand argumente pro si contra, aratandu-si talentul de debater, laudandu-se cu performantele, cu studiile, cu ceva in fata aversarului, aratand de ce e el mai bun si celalalt mai rau.
 
Vedem declaratii transmise de purtatori de cuvant si cel mult candidati iesind si cititind niste cifre, niste date de pe niste hartii. S-a dus naiba si ce ne mai ramasese din bucuria de a fi roman: circul, emotia ca acum se ridica si ii toarna paharul de apa in cap adversarului.
 
Revendind, cum spuneam ... din moment ce suntem intr-o penurie de emotie electorala, hai sa facem noi putina atmosfera si sa ne amintim replicile de duh ale celor care au aspirat, unii chiar au reusit, sa fie presedinti ai Romaniei.
 
Incepem in ordine cronologica cu eternul presedinte al PSD, omul pentru care social-democratia romaneasca a inventat functia de "presedinte de onoare".
 

Ion Iliescu lanseaza clasicismul dogmatic cu seria "prostanacul"

 
Iliescu a reusit sa ajunga pe scaunul de la Cotroceni spun unii printr-o lovitura de stat executata cu ajutor din strainatate, dar nu bagam in seama gurile rele si citam din istoria care se preda la scoala. 
 
Membru al  Partidului Comunist Roman inca din 1953, e evident ca nu era nimeni mai potrivit sa duca Romania in randul tarilor democrate. De asta Romania l-a ales. De trei ori sa fim siguri ca ajungem la destinatie.
 
Asa ca, el a castigat alegerile prezidentiale de trei ori, ca presedinte al CFSN intre 22 decembrie 1989-1992, apoi ca presedinte ales al Romaniei intre anii 1992-1996 si 2000-2004. Intre 1996-2000 si 2004-2008 a fost senator din partea PSD. 
 
Pe 20 mai 1990, Romania avea de ales intre Ion Iliescu (Frontul Salvarii Nationale), Radu Campeanu (Partidul National Liberal) si Ion Ratiu (PNTCD).
 
Romanii au avut sete de vot, pacat ca nu le-a stins cineva si setea de cunoastere ... daca tot li s-au dat stampile in mana zicandu-le ca acum POT ALEGE LIBER. Oare cat de libera e o alegere in necunostinta de cauza de fapt? 
 
Alegerile din 1990 au inregistrat un record de votanti 14.826.616 din totalul de 17.200.722 inscrisi in listele electorale, ceea ce inseamna un procent-record de 86,19%. Un record poate fi poate fi catalogat si procentul cu care Ion Iliescu a fost ales presedinte Romaniei: 85,07%, adica 12.232.498 de voturi. Ceilalti doi candidati, Radu Campeanu (PNL) si Ion Ratiu (PNTCD) s-au plasat foarte departe de castigator, cu numai 1.529.188 de voturi (10,64%) si, respectiv, 617.007 voturi (4,29%).
 
Si iata-ne cu Iliescu nu la o partida de tenis, asa cum obisnuia cu doamna Elena Ceausescu, ci cu el in fruntea statului in sfarsit democrat si liber, ca un boboc de floare.
 
Sa vedem in ce consta carisma lui Iliescu si care sunt cele mai interesante declaratii ale sale, dintotdeauna (si este un cuvant care chiar i se potriveste).
 
  • Libertatea de exprimare o face fiecare pe barba proprie
  • Pai, americanii ce postura au ca sa judece vechiul si noul cand ei exista ca stat de vreo doua sute si ceva de ani?! (referitor la un comentariul lui Donald Rumsfeld, care a declarat ca tarile europene care s-au opus invadarii Iraqului sunt "Europa veche")
  • Mircea Geoana s-a purtat ca un prostanac intre cele doua tururi de scrutin cand s-a dus prin tara si a spus ca UDMR va merge alaturi de PSD la guvernare. (Bucuresti, februarie 2005, declatie in fata senatorilor PSD)
  • Doomnu' Copoiu, doooomnuu' Copoiu, nu mai imi da dom'le cu sula-n coaste! (Bucuresti, 1990, catre Corneliu Coposu, pe vremea cand Iliescu era presedinte al CFSN)
  • Mai, animalule! (Constanta, 1990, catre un jurnalist care i-a pus o intrebare neplacuta)
  • Monopolul privat e mai al dracului decat ala de stat.
  • Oamenii care nu sunt capabili sa puna mana pe o carte, care au o aversiune fata de lectura, si stiinta, si cunostinte, si stiu numai sa hahaie si sa mearga la nunti si botezuri si cu sticla in mana, astia nu sunt oameni de stat. (despre Traian Basescu)
  • Cine ar putea sa ma judece pe mine in legatura cu Revolutia romana? Sa fim seriosi! Tot poporul a simtit ca am facut sacrificii de-a lungul intregii mele vieti si ca in zilele Revolutiei m-am implicat in tot acest proces de transformare a tarii. A exprima dubii cu privire la rolul meu in Revolutie este o chestiune pe care nimeni in Romania nu ar putea sa o ia in serios! (despre Revolutie)
  • Gafa cea mai mare, vizita total nemotivata la Vantu. De ce era nevoie sa mearga la Vintu? Ca ar fi avut nu stiu ce informatii sa-i ofere Vintu pe care le-ar fi putut folosi in intalnire, pe care nu le-a folosit pana la urma. (despre vizita lui Mircea Geoana la Sorin Ovidiu Vantu).


Traian Basescu: Rugamintea mea la Calin Anton Constantin Popescu Tariceanu, inima zburdalnica, este sa citeasca Constitutia

 
Revenim in perioade mai recente si cautand urmatorul personaj notabil, care poate face cu brio obiectul acestui articol, il gasim pe Traian Basescu cu ale sale interventii sa-vu-roa-se.
 
Basescu a ajuns la Cotroceni castigand alegerile prezidentiale din 2004, reprezentand Alianta Dreptate si Adevar. Alegerile prezidentiale din acel an s-au desfasurat peparcursul a doua scrutinuri. Primul scrutin a avut loc pe 28 noiembrie 2004. Al doilea tur de scrutin s-a desfasurat pe 12 decembrie, iar invingator a iesit Traian Basescu cu 51,23% din totalul voturilor exprimate, devansandu-l pe contracandidatul sau, Adrian Nastase (48,77%), reprezentant al Aliantei PSD+PUR.
 
Au fost 18.449.344 de alegatori si nu mai putin de 10.794.653 (58,5%) de voturi exprimate la primul scrutin si 18.316.104 de alegatori si 10.112.262 (55,2%) de voturi exprimate la al doilea scrutin.
 
Base a schimbat radical felul in care presedintele se implica in politica. Daca am avut un Ion Iliescu sub aripile caruia a crescut in liniste ... tot ce a crescut in Romania in acea perioada, pe principiul Dormi linistit, FNI vegheaza, Basescu a adus carisma si circul in viata publica.
 
Un presedinte jucator de Champions League, din gura caruia multi romani au inceput sa auda pentru prima data in istoria postdecembrista sintagme precum "parcurs european", "stat de drept", "lupta impotriva coruptiei".
 
Asupra lui Base planeaza vanzarea Flotei, asa cum asupra lui Iliescu planeaza suspiciuni legate de implicarea sa in procesul Revolutiei. Avem insa o diferenta, Iliescu este anctetat intr-un dosar cu acest obiect.
 
Lui Basescu i se atribuie perle si replici care imbogatesc mozaicul lingvistic si cultural al neamului romanesc:
 
  • Fiecare politician se poate autotesta. Te duci pe trotuar, te opresti langa stalpul din statia de autobuz si vezi cati oameni iti spun buna ziua si care e diferenta dintre tine si stalp.
  • Daca eu as fi fost la carma Titanicului, acesta nu s-ar fi scufundat.
  • Decat s-o sug la mai multi licurici mici, mai bine o sug la un licurici mai mare
  • Sunt mai atractive, din punctul meu de vedere, blondele. Pai, si cu sotia mea m-am casatorit pentru ca era blonda.
  • Ne place, nu ne place, libertatea nu este gratis.
  • Dac-am declansa o politica a colectarii apei care ne vine din ploi, din tornade, am putea uda pamantul din sud prin gravitatie.
  • Iarna nu-i ca vara.
  • Este mult mai bine, zic eu, sa iti faci lectura pe vapor decat sa faci sex cu fundul.
  • Vor raspunde si autoritatile, dar cred ca si Dumnezeu putin, ca ne-a dat atata apa.
  • Eu nu sunt nici intelectual, nici altceva.
  • Cand esti doctor in drept, esti tare. Dottore! (ironie lansata la adresa lui Victor Ponta, in iunie 2012, pe fondul acuzatiilor de plagiat)
  • Victor Ponta, cand vine la mine, e ca un pisic, ca un pisic, «da, domnule presedinte, da domnu' presedinte» si dupa ce iese si ajunge la Palatul Victoria sau ajunge ... se vede cu un microfon in fata vorbeste cum vedeti.
  • Rugamintea mea la Calin Anton Constantin Popescu Tariceanu, inima zburdalnica, este sa citeasca Constitutia
  • Cred ca Mircea Geoana o sa ramana virgin daca isi pune centura de castitate. Dar o sa facem tot ce se poate ca, fiind al doilea om in stat, sa-i oferim o centura de castitate sa si-o puna".
  • In octombrie 2006, Traian Basescu a fost acuzat ca a spus despre ziaristul Ovidiu Zara ca este "gaozar":  "Cate un gaozar d'asta crede ca ne poate intinde capcane in modul asta". 
  •  "Pasarica, tu nu ai alta treaba?", i-ar fi spus presedintele unei jurnaliste care in filma in 2007,  in ziua votului pentru referendumul privind demiterea sefului statului. Presedintele s-a aflat atunci intr-un supermarket din Capitala. Dupa ce i-ar fi smuls telefonul din mana care inregistra audio si video, Basescu ar fi spus "tiganca imputita". In urma scandalului public declansat de difuzarea inregistrarii, presedintele i-a prezentat scuze ziaristei.
  •  "E un fleac, i-am ciuruit!", celebra replica din noaptea de 7 decembrie 2009, făcută la sediul PDL din Modrogan 22, unde se facea numaratoarea paralela a voturilor pentru prezidentiale. Totul, in timp ce Geoana savura victoria si isi declara dragostea sotiei "Mihaela, dragostea mea".
 

Adrian Nastase: Ne tot plimbam cu coruptia in gura, o scoatem afara, o intoarcem inauntru, coruptia, vreau sa spun


Ajungand la Traian Basescu nu putem sa il trecem cu vederea pe marele invins al competitiilor cu el, Adrian Nastase.
 
La alegerile din 2004, Nastase a pierdut alegerile prezidentiale in fata lui Basescu, desi cartile pareau a fi atat de bune in favoarea social-democratului incat Udrea spunea ca durata mandatului de presedinte ar fi fost extinsa special pentru Nastase.
 
"Cinci ani s-au facut atunci cand domnul Adrian Nastase credea ca o sa iasa presedinte si ar fi vrut un mandat cat mai lung", spunea Elena Udrea in 2011, in calitate de presedinte al PDL.
 
Mult mai tanar decat Iliescu si Basescu, sfera perlelor care ii poarta semnatura lui Nastase este caracterizata de aluzii intime.
 
  • Unii mai mici o au mare, altii mai mari o au mica.
  • Daca cei de la Evenimentul zilei vor sa le demonstrez ca nu am inclinatii homosexuale, o sa le testez nevestele.
  • Ne tot plimbam cu coruptia in gura, o scoatem afara, o intoarcem inauntru, coruptia, vreau sa spun.
  • Cineva vroia sa vina, la un moment dat, sa imi numere gainile. Eu i-am sugerat mai bine sa vina sa-mi numere ouale.
  • Sunt situatii in care femeile nu conteaza.
  • Ceea ce este dramatic pentru un om ca mine este ca semneaza mai mult decat citeste.
  • 10 decembrie este Ziua internationala a drepturilor omului. Omul, ati ghicit, este Traian Basescu: si el are drepturi pe care, de altfel, si le-a exercitat astazi, desemnandu-l, fara sa planga, pe Stolojan pentru a forma Guvernul.
  • Nu putem fi partizanii emascularii totale a autoritatii statului, in virtutea unor utopii care pun accent pe omnipotenta pietei, pe soarta ineluctabila care face ca economia sa functioneze pe baza unor predictii verificabile matematic, pe fel de fel de moduri de a explica realitatea doar pe baza unor modele hiperrationalizate, dehistorizate si desocializate.
  • Omar Hayssam apartine tarii, este un bun al intregului popor.
  • Folosind tehnologii orale, cred ca putem ajunge la rezultate politice foarte bune.
  • Decesul i se poate intampla oricui.
"Mai, Adriane, ce blestem o fi pe poporul asta de a ajuns pana la urma sa aleaga intre doi fosti comunisti?", spunea Basescu in dezbaterile electorale dintre el si Adrian Nastase.
 

Mircea Geoana: Mihaela, dragostea mea 

 
Mircea Geoana i-a precedat lui Nastase, atat ca lider PSD, cat si in postura de candidat la prezidentiale. Scos din peisaj dupa ce a pierdut alegerile in fata lui Basescu, Nastase a privit de pe "bara" duelul dintre Base si Geoana.

 "La alegerile prezidentiale din Romania candideaza 12 candidati, unul mai lipsit de credibilitate decat celalalt", scria atunci cotidianul german, Tagesspiegel. Au mai candidat atunci, printre altii: Crin Antonescu, Kelemen Hunor, Corneliu Vadim Tudor, George Becali si Sorin Oprescu.
 
In al doilea tur de scrutin s-au calificat candidatul PSD Mircea Geoana si presedintele in exercitiu Traian Basescu, ultimul castigand un nou mandat cu 50,33% din voturi. Partidul Social Democrat a contestat rezultatul alegerilor, reclamand fraude electorale,dar Curtea Constitutionala a Romaniei a validat rezultatul alegerilor,  dupa ce a cerut renumararea voturilor anulate.

Mircea Geoana a reusit, totusi sa intre in istorie, mai notabil decat daca ar fi castigat aceste alegeri. Pentru cateva ore, Geoana a sarbatorit succesul, pe scena social-democratilor din Kiseleff, cu dictonul "Mihaela, dragostea mea". Zorii zilei au adus numaratoarea finala a voturilor si, culmea, alt castigator: Traian Basescu, autorul maximei "Un fleac, i-am ciuruit".
Insa el si-a pus amprenta si pe alte aforisme celebre precum:
 
  • Suntem multi si suntem buni. Suntem partidul cu cei mai frumosi oameni.
  • Trebuie sa oprim stoparea declinului.
  • Avem nevoie de un branding de tara mai agresiv, care sa situeze Romania la intersectia dintre India si Irlanda.
  • Eu am facut o gramada de scoala, in toate felurile, nu le stiu pe toate.
  • PSD e un partid atat de mare, incat au loc si cei care vor mici.
  • Sentimentul meu este ca Opozitia se va opune.
  • Nu este o chestiune pe care o decizi ca te duci seara si te uiti in oglinda si spui "am moaca de prezidentiabil".
  • Ma tot gandesc la cat de mult pot sa gandesc.
  • Romanii nu au voie sa ierte viitorul acestei tari.
  • A guverna Romania inseamna a fi in finala Campionatului Mondial.
  • Daca ne uitam atent la investitii, vedem ca nu sunt. Sau nu sunt mari. Sau sunt mici.
  • In 2009 cand am pierdut alegerile, Victor Ponta mi-a spus ca trebuie sa-mi asum infrangerea si am fost exclus din partid. 
  • Acum Ponta a pierdut alegerile si tot eu am fost exclus din partid.
  • Situatia aceasta pare sa creeze prea multa emotie intr-un pahar cu apa.


Victor Ponta: Ce faci fa, Doina, aici? Aveai chef de niste inundatii? 

 
Iata-ne ajunsi in prezent. La alegerile prezidentiale din 2014, in urma carora Klaus Iohannis a ajuns pe scaunul de la Cotroceni, scaun pe care si-l mai doreste pentru inca un mandat.
 
In 2014, a candidat impotriva social-democratului Victor Ponta. Tot lider PSD, tot aspirant la prima functie in stat, tot cazut in dizgratiile partidului si exclus din randurile social-democratilor dupa esecul magistral.
 
In al doilea tur, cu o participare la vot cu peste 10% mai mare fata de primul tur, Iohannis a obtinut 6.288.769 de voturi, reprezentand 54,43% din optiuni. Victor Ponta a obtinut 5.264.383 de voturi, reprezentand 45,56%.
 
Daca Udrea acuza PSD ca a modificat durata mandatului de presedinte special pentru Adrian Nastase, la alegerile din 2014 s-a mai produs o modificare legisltiva cel putin interesanta: Guvernul Ponta a modificat prin OUG 45/2014 modalitatea de alegere a presedintelui Romaniei, pentru ca votul sa poata fi exprimat de alegatori in orice sectie de votare. 

Si Ponta s-a facut remarcat in spatiul public cu o serie de replici memorabile:
  •  Eu inca sunt in deplinatatea facultatilor mintale si nu l-am demascat pe domnul Tariceanu.
  • Ce faci fa, Doina, aici? Aveai chef de niste inundatii? (adresandu-se ministrului Doina Pana, la inundatiile din Teleorman, din 2014).
  • In Romania nu e bine sa te urci in barci, nu e bine, sau in vapoare. Vapoare nu mai avem si barcile le ia presa si te critica.
  • Nu as vrea sa bag batul prin gard, dar macar cu domnul Basescu stiam in ce directie mergem, stiam ca mergem intr-o directie gresita.
  • Acum nu stim in ce directie mergem. Nici nu stiu cum este mai bine.
  • Orban polueaza ca o masina veche si rablagita / Basescu este un deseu politic radioactiv / amandoi sunt la fel de toxici ca si Dragnea / amandoi vor sa se agate de putere si avantaje personale - daca nu au acces atunci distrug tot!
  •  Daca te superi ca te refuza un barbat nu e normal sa o spuneti la microfon (despre Dancila).
  • Nu exista om atat de destept incat sa-l convinga pe un prost ca-i prost, citat din  La Fontaine.
  • Mesajele de pe Facebook sunt scrise de un consilier, nu au greseli de ortografie(despre Dancila).
  • Cea mai mare problema a PSD este faptul ca a adus la guvernare prosti si analfabeti.  In rest, a avut multe probleme PSD-ul de-a lungul activitatii sale, dar oamenii stiau: "Dom'le, la guvernare avem niste oameni destepti". E prima data cand a adus prosti si analfabeti si nimic nu afecteaza mai tare PSD-ul decat acest lucru.
 

Alegeri prezidentiale 2020: Cum vor sa ne conginga candidatii sa ii votam?



La alegerile de anul acesta, conform sondajelor efectuate pana la aceasta ora, cele mai multe voturi le-ar primi Klaus Iohannis. Conform sondajului IMAS, de la finele lunii octombrie, realizat la comanda Europa FM, Klaus Iohannis se afla pe primul loc in preferintele romanilor.  Iohannis este urmat de Mircea Diaconu si de Viorica Dancila, dupa care urmeaza candidatul USR-PLUS, Dan Barna si Theodor Paleologu, din partea PMP.

Cum insa sondajele sunt sondaje si nu exista nicio garantie referitor la cine va ajunge pe scaunul de la Cotroceni la final de an 2019, sa vorbim despre certitudini.
 

Viorica Dancila: Reducem democratia



Una dintre ele ar fi ca Viorica Dancila, liderul psd si premierul demis al Romaniei, conduce detasat topul perlelor spuse de politicienii romani din toate timpurile.

Ultima gaselnita a doamnei premier a fost servita chiar la finalul acestei saptamani, cand a oferit niste replici discutabile intr-un dialog halucinant cu un jurnalist, caruia i-a explicat de ce nu vorbeste in limba engleza.
 
Viorica Dancila: "Legat de limba engleza, doamna, suntem in Romania si haideti sa fim mandri ca suntem romani. Ducem totul in derizoriu?”
 
Jurnalist: "Sa stiti ca limba engleza nu e nimic dus in derizoriu”
 
Viorica Dancila: "Vreti sa duceti in derizoriu anumite realizari pe care le-am facut pentru Romania. Sa stiti ca poate unii vorbesc foarte bine limba engleza dar tin mai putin la aceasta tara. In limba engleza se duc la Bruxelles si spun foarte usor ceea ce vrea sa auda Bruxellesul nu ce trebuie sa sustina pentru aceasta tara. Faptul ca vorbim mai bine sau mai putin bine o anumita limba straina, eu cred ca e relevant, dar mai relevant e cu cata demnitate iti reprezinti tara”, a spus Dancila.
 
Din aceeasi serie:
 
  • Acesti oameni cred ca sunt autisti si nu vad si nu aud ceea ce este vizibil pentru toti cei de buna credinta.
    Am toata increderea ca echipa care am venit vor gasi solutii si cred ca cu aceste solutii veti rezolva o parte din problemele care le aveti.
  • Nu incercam sa intervenim in problemele interne ale unui stat membru, cum este Pakistanul sau Iranul
  • Orice om ii este teama de o plangere penala
  • Euro douazeci-douazeci (in loc de 2020)
  • Putem spune pe scurt ca reducem democratia
  • De ce mintiti oamenii ca in fiecare luna a crescut preturile?
  • Criticile aduse guvernului de Opozitia parlamentala
  • Provocari "prost" Brexit (intr-o deplasare la Lisabona, vorbind cu premierul portughez)
  • Intr-un interviu acordat la Bruxelles, dupa o intalnire cu prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, Dancila a spus ca au vorbit despre "abuzul in servici"
  • Faceti un exercitiu de imagine si punti-va in locul meu
  • Acest Guvern a facut ca apa sa fie gratuita pana la statia de pompare
  • In cursul anului 2017, adversarii PSD au pus la bataie un discurs alarmist pentru a contesta acest program (de guvernare – n.r.) care, va spun sincer, nu a facut bine Romaniei
  • Aflata in vizita oficiala in Muntenegru, Dancila a spus, in cadrul conferintei comune cu premierul muntenegrean, ca ii pare bine sa fie la Pristina,  confundand capitala statului Kosovo cu cea a tarii in care se afla. 
 

Klaus Iohannis: Ghinion


 
Insa si presedintele in functie are cel putin o replica ce ii poarta semnatura si a stranit controverse opiniei publice.
 
Intrebat de un moderator de emisiune despre proprietatile sale imobiliare, Iohannis a dat un raspuns arogant. "Profesorii, invatatorii si educatorii se intreaba eu cu ce am gresit de ce nu am reusit ca prin munca cinstita ca domnul Iohannis sa am sase case?”, a intrebat reporterul, iar replica primita a fost una dezarmanta: "Ghinion!”
 
Tot din seria Iohannis:
 
  • Situatia mea este un pic deosebita, fiindca eu chiar am antecedente in sistemul educational, am fost dascal de fizica timp de 15 ani, am condus un inspectorat scolar timp de trei ani si acuma sunt un politruc care vrea sa candideze la Presedintia Romaniei
  • Am fost un anticomunist privat. Am fost impotriva comunismului ca individ, la nivel personal, la fel ca toata familia mea.
  • Noi nu avem copii, deci altii au investit in copii, in educatia copiilor, noi am investit in imobile
  • Voi efectua o serie de vizite in tara, chiar in urmatoarele zile ce urmeaza dupa validarea rezultatelor din primul tur. Voi merge in cateva judete: Braila, Galati, DEVA, Hunedoara
  • Dezastrele au loc, vrem, nu vrem, si atunci e mai bine sa ne pregatim decat sa nu ne pregatim.
Daca ne referim si la ceilalti doi candidati, Mircea Diaconu si Theodor Paleologu, si acestia au cateva replici amuzante, insa mult mai putine fata de ceilalti candidati, si ca urmare a faptului ca nu au fost foarte prezenti si nici vizibili pe scena politica.

"Daca nu crezi in Mos Craciun, spiridusii iti vor pune carbuni in sosete", spunea Mircea Diaconu care candideaza acum sub slojanul "Un om". Paleologu, sub mott-ul sau electoral, propune "Respect. Educatie. Performanta".
 
"Daca Capitala tarii este mutilata (...) blazonul national este cacarisit", a declarat Theodor Paleologu, in 2009, cand ocupa functia de ministru al Culturii.

"Faptul ca sunt ministru al Culturii nu intra la categoria pleasca pentru ca acest minister este hamacul cu grenade al Guvernului", declara tot Paleologu introducand cuvantul "pleasca" in vocabularul ministerial.
 
Una dintre cele mai savuroase declaratii a facut-o intr-o deplasare in Maramures, in care ii aducea un omagiu lui Nicolae Steinhardt:
 
"Inteleg ca preasfintitul ne-a pregatit un film de atunci si se vede ca, a, boceam destul de mult, a, eu insumi. Plangeam mult, dar ma rog, ca plangeam eu, asta era de la sine inteles, pentru ca-l stiam de foarte de mic. Dar am fost foarte impresionat sa vad toata lumea care era atat de trista de disparitia lui, a, si ma rog, asta mi s-a parut extraordinar in cazul lui Steinhardt, aceasta, a, inradacinare perfecta intr-un loc care, a, nu era locul lui de nastere".

De asemenea, Paleologu a afirmat recent despre Mircea Diaconu ca "este bun actor in roluri de prost".

Probabil nu am putea incheia aceste pasaje de istorie readuse in actualitate, decat cu o maxima a lui Marian Vanghelie - “Si intr-un pom daca ma pui, eu am un punct de vedere"

 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Poate un salariat sa schimbe in instanta rezultatul evaluarii facute de angajator?
Companii

Poate un salariat sa schimbe in instanta rezultatul evaluarii facute de angajator?

today02 Dec. 2024
Doi giganti mondiali fac angajari masive in Romania, pe salarii mari!
Noutati auto 2024 - stiri din domeniul auto

Doi giganti mondiali fac angajari masive in Romania, pe salarii mari!

today02 Dec. 2024
Manager de succes in Era Digitala - 7 instrumente utile care-ti usureaza munca
Companii

Manager de succes in Era Digitala - 7 instrumente utile care-ti usureaza munca

today02 Dec. 2024
Mai putini someri in Romania: tinerii raman cei mai afectati
Ultimele stiri economice

Mai putini someri in Romania: tinerii raman cei mai afectati

today02 Dec. 2024
In mod surprinzator, dobanzile la banci scad. Bucurie mare, dar nu pentru creditele noi!
Financiar-Bancar

In mod surprinzator, dobanzile la banci scad. Bucurie mare, dar nu pentru creditele noi!

today02 Dec. 2024
Venituri pasive explicate: Cum sa faci bani fara sa muncesti non-stop?
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Venituri pasive explicate: Cum sa faci bani fara sa muncesti non-stop?

today01 Dec. 2024
Profesia care-ti asigura in Romania o pensie medie de 25.000 de lei pe luna
Ultimele stiri economice

Profesia care-ti asigura in Romania o pensie medie de 25.000 de lei pe luna

today01 Dec. 2024
Scade numarul pensionarilor de la o luna la alta. Cei ce raman in viata traiesc cu o pensie medie de 2.700 de lei lunar
Economie

Scade numarul pensionarilor de la o luna la alta. Cei ce raman in viata traiesc cu o pensie medie de 2.700 de lei lunar

today01 Dec. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016
Audit gratuit - Gazduire web 12 luni cadou - Fokus Digital Services

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Manager de succes in Era Digitala - 7 instrumente utile care-ti usureaza munca
Companii

Manager de succes in Era Digitala - 7 instrumente utile care-ti usureaza munca

today02 Dec. 2024
Mai putini someri in Romania: tinerii raman cei mai afectati
Ultimele stiri economice

Mai putini someri in Romania: tinerii raman cei mai afectati

today02 Dec. 2024
In mod surprinzator, dobanzile la banci scad. Bucurie mare, dar nu pentru creditele noi!
Financiar-Bancar

In mod surprinzator, dobanzile la banci scad. Bucurie mare, dar nu pentru creditele noi!

today02 Dec. 2024
Venituri pasive explicate: Cum sa faci bani fara sa muncesti non-stop?
Banii tai - sectiune de educatie...

Venituri pasive explicate: Cum sa faci bani fara sa muncesti non-stop?

today01 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x