Targul de bucate traditionale Branduri transilvanene, la editia a III-a
evenimenteastrapalincamaramurestargul de taracarne de porcpaine
In zilele de 9 si 10 august 2014, in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului, zona Targului de Tara, se va desfasura cea de-a treia editie a Targului de bucate traditionale "Branduri transilvanene".
Evenimentul este organizat de Complexul National Muzeal ASTRA, in colaborare cu Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice 'Marginimea Sibiului' si Asociatia de prietenie 'Ille et Vilaine — Sibiu'.
Producatorii din opt judete ale tarii (Alba, Arad, Maramures, Harghita, Hunedoara, Salaj, Sibiu si Teleorman) vor oferi cumparatorilor bucate proaspete, gustoase si sanatoase, atent selectionate: produse din carne de porc rasa mangalita, placinte, sucuri de mere eco si silvoita (dulceata de prune) din Maramures, carnati virsli condimentati (Hunedoara), branza telemea (Sibiu), paine de Pecica si placinte de Turnu (Arad), produse lactate (Alba), paine la test (Teleorman), kurtos-colac (Harghita) si palinca de Salaj.
De asemenea, producatorii din Alba vor realiza demonstratii practice de preparare a balmosului (cas dulce de oaie fiert in lapte sau in unt cu putin malai), cei din Maramures vor pregati in fata vizitatorilor tocanita din carne de porc din rasa mangalita la ceaun, sucuri de mere eco si silvoita (dulceata de prune), iar cei din Salaj vor distila palinca.
Formatii de muzica si dansuri populare din Hunedoara si Maramures vor anima atmosfera la Targul de Tara, invitand publicul 'sa invete sa consume romaneste', dupa expresia domnului Gheorghe Budrala, presedintele Asociatiei Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice 'Marginimea Sibiului'.