Romania e una din tarile Uniunii Europene unde activitatea antreprenoriala este in crestere si unde exista oportunitati de business pentru toti cei care doresc sa deschida o afacere. Asa cum arata si Raportul Anual asupra IMM-urilor europene 2017/2018, Romania a inregistrat o crestere rapida in perioada 2008 si 2018.
Iata, asadar, care sunt trasaturile pe care le are orice antreprenor de succes:
Invata constant
Domeniul afacerilor este unul plin de provocari si unde constant apar schimbari sau lucruri noi cu care orice antreprenor trebuie sa fie la curent. Aceasta inseamna nu doar ca ei trebuie sa fie deschisi la orice modificari, dar si sa fie dispusi sa invete constant pentru a putea sa se dezvolte personal si sa isi creasca propria afacere.
Lucrurile acestea trebuie sa fie evidente de la bun inceput, iar cei care doresc sa se avante in antreprenoriat, trebuie sa aiba resursele necesare si suport pentru a invata. Workshopurile de business sunt, de exemplu, o modalitate prin care orice viitor antreprenor si nu numai poate acumula cunostintele necesare si poate invata cu ajutorul simularilor de business cum sa deschida o afacere. In plus, exista si oportunitati de a face networking si de a crea relatii cu posibili parteneri de afaceri, clienti sau furnizori.
Inoveaza si se adapteaza
Asa cum am mentionat mai devreme, orice antreprenor trebuie sa fie deschis la schimbari, dar si sa se poata adapta cu usurinta la fluctuatiile mediului de afaceri. Chiar daca un context economic stabil este favorabil pentru deschiderea unei afaceri, pot sa apara pe parcurs diferite schimbari de ordin economic sau de alta natura sau chiar noi oportunitati pentru care trebuie sa fii pregatit.
Iar acest lucru inseamna ca una din cele mai importante calitati este capacitatea de a te adapta din mers, mai ales ca schimbarea este singurul lucru care ajuta o afacere sa creasca. In acelasi timp, e important sa inovezi si sa nu ramai concentrat doar pe o anumita solutie. Investitiile in idei si produse noi asigura succesul unui business.
Au personalitate puternica
Mai mult decat atat, liderii sunt increzatori in abilitatile si calitatile lor. Cu alte cuvinte, un antreprenor care vrea sa reuseasca intr-un mediu competitiv de business trebuie sa stie ce poate sa faca si sa aiba incredere ca isi poate atinge obiectivele, indiferent de provocarile care apar pe parcurs.
Totodata, un antreprenor trebuie sa fie motivat si sa fie mereu dispus sa munceasca mult pentru ceea ce isi propune sa obtina.
Chiar daca nu toti antreprenorii sunt la fel, exista, asa cum am aratat si mai sus, cateva trasaturi care ii diferentiaza pe cei care nu reusesc in afaceri de cei care isi ating obiectivele si cresc de la an la an.
Sursa foto: Shutterstock
Ultimele NOUTATI
Guvernul trebuie sa adopte acum pachetul fiscal! Impact dublu si dezastruos in toamna, daca masurile fiscale nu erau luate acum – avertismentul ministrului Finantelor
Game over pentru industria jocurilor de noroc din Romania! Guvernul Bolojan anunta o furtuna fiscala inclusiv pentru cazinourile online. "Niciodata nu a existat atata curaj!"
Noul pachet fiscal nu include majorarea impozitului pe tranzactiile bursiere – o veste buna pentru investitori
Surse - Proiectul final cu masurile fiscale pe care Guvernul il va prezenta Parlamentului. Impozit pe dividende de 16%, impozit specific pe cifra de afaceri a bancilor
Surpriza pe pietele internationale: Dobanzile coboara, iar Romania respira usurata, ne indepartam de riscul de retrogradare la categoria Junk, nerecomandata investitiilor
Programul Startup Nation 4 primeste unda verde: 22.000 de antreprenori, mai aproape de finantare. Inscrierile se redeschid, iar regulile se schimba
Partenerii nostri
Calendar ANAF: Ce declaratii fiscale se depun in luna iulie 2025
Plata fara document justificativ: Cum se inregistreaza in contabilitate
Cum sa va organizati corect documentatia contabila si sa evitati sanctiunile si intarzierile
Constructii fara autorizatie in 2025: ce prevede OUG 31 si cum se modifica Legea 50/1991
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si
Noul pachet fiscal nu include majorarea impozitului pe tranzactiile bursiere – o veste buna pentru investitori
Surse - Proiectul final cu masurile fiscale pe care Guvernul il va prezenta Parlamentului. Impozit pe dividende de 16%, impozit specific pe cifra de afaceri a bancilor