Multe persoane constata, dupa cativa ani, ca si-au ales cariera gresita si pornesc in cautarea unui alt domeniu de activitate. Una dintre cele mai simple, dar si satisfacatoare solutii, o reprezinta domeniul ingrijirii personale.
Tot mai multe persoane au ales, in ultimii ani, sa isi inceapa o cariera de frizer, coafeza, estetician sau make-up artist. Dintre toate acestea, meseria de frizer este, fara doar si poate, cea mai cautata.
Dar mai este ea o solutie buna in anul 2022? Citeste in continuare si afla daca este un moment bun sa iti abandonezi actualul job si sa iti incepi o cariera in domeniul frizeriei.
Meseria de frizer sau barber cum mai este ea cunoscuta a fost si va ramane cea mai populara din domeniul ingrijirii personale. Practicarea aceasteia presupune doar aprofundarea unor informatii obtinute de la un specialist si multa practica. Totodata, este o meserie pe care o poti practica doar daca detii un certificat profesional acreditat de Autoritatea Nationala de Calificari a Ministerului Muncii.
Pentru a ajunge sa obtii o astfel de certificare trebuie sa urmezi cursuri de frizerie intr-un centru de formare profesionala. Pentru a te putea inscrie trebuie sa indeplinesti cateva cerinte de baza precum aceea de a avea minim 8 clase absolvite si de a fi apt medical.
Daca limita de studii nu este o problema, poti incepe sa cauti un curs de frizerie potrivit necesitatilor tale.
Un curs de frizerie tine in medie 2-3 luni, in functie de centrul de formare si de ritmicitatea cursurilor, iar la finalul acestuia vei avea certificatul profesional care iti va permite sa poti incepe sa profesezi meseria.
Avand acest avantaj, ca numai dupa cateva luni sa poti avea o atestare profesionala in domeniu, meseria de frizer sau barber este foarte ofertanta pesoanelor care doresc o cariera in domeniu rapid.
In plus, poti incepe sa lucrezi chiar din timpul cursurilor, insa ca ucenic. Desi nu vei fi platit, vei dobandi experienta care iti va permite sa iti gasesti mult mai usor un job. Multe persoane care au lucrat mai intai ca ucenic au ajuns chiar sa se angajeze in acelasi salon.
Aceasta meserie vine la pachet si cu alte avantaje, de care ultimi ani ne-a privat. Pe langa munca bruta pe care o vei practica cu placere datorita creativitatii si dinamicii ei, aceasta vine insotita de multa comunicare si interactiune umana. De aceea, in 2022, inca este o meserie atat de cautata. Iti ofera posibilitatea sa comunici si sa interactionezi cu foarte multe persoane.
Tot printre avantajele acestei meseri se numara si oportunitatile de a putea participa la traininguri exclusiviste de aprofundare in domeniu, oferite frizerilor sau barberilor seniori. Astfel o ocazie noua de a socializa si de a invata tehnici, proceduri si tehnologi noi.
Pachetul de beneficii a acestei meseri nu se opreste aici. Oportunitatile din domeniu se pot evidentia atat intr-o cariera independenta, in care practici meseria in calitate de persoana autorizata dandu-ti astfel libertate financiara, cat si in una de angajat al unui salon sau barbershop.
Insa cele mai importanta beneficii ale acestei meseri sunt programul de lucru si remuneratia. De obicei, in acest domeniu cele 180 ore de munca lunare sunt repartizate in 15 zile, astfel vei beneficia de mult mai multe zile libere, compartiv cu munca din alte domenii care repartizeaza acelasi numar de ore, in 22 de zile. Cu alte cuvinte, iti poti fructifica timpul liber fie prin colaborari in domeniu, fie prin relaxare.
In ceea ce priveste venitul lunar, meseria de frizer poate ajunge la un salariu de 2000-2500 lei/luna la inceput de cariera in 15 zile, pana la 4000-4500 lei/luna pentru un frizer cu experienta, tot in acelasi interval lunar. Binenteles ca aceste venturi se pot mari daca alegi sa iti fructifici timpul liber prin colaborari cu alte saloane sau persoane fizice.
In 2022 meseria de frizer ramane in top 3 cele mai cautate joburi ale persoanelor care doresc sa faca o schimbare sau care pur si simplu sunt la inceput de cariera, dar isi doresc un job dinamic, creativ si plin de satisfactii atat profesionale cat si financiare.
Ultimele NOUTATI
Se fac angajari la stat - vezi aici lista oraselor cu cele mai multe posturi si studiile de care ai nevoie
Dezamagire crunta la salarii, pentru studenti si absolventi: 3.500- 4.500 de lei pentru joburi entry-level
Art Set by GAEP: Companii de 2 miliarde de lei adopta arta pentru retentia si satisfactia angajatilor
Cererea masinilor electrice pe piata interna, in crestere
Partenerii nostri
Baza de calcul pentru concediu medical - este influentata de indicele de inflatie?
Ce conteaza cu adevarat pentru tinerii din generatia Z la locul de munca
Cum sa folositi SAGA pentru PFA: Ghid pentru evidente fiscal-contabile perfect legale
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?