Sinteza Saptamanii: Noi reguli pentru firme, de acum puteti returna produsele pe cheltuiala vanzatorului si amanarea depunerii Declaratiei unice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinteza Saptamanii: Noi reguli pentru firme, de acum puteti returna produsele pe cheltuiala vanzatorului si amanarea depunerii Declaratiei unice
Sinteza Saptamanii: Noi reguli pentru firme, de acum puteti returna produsele pe cheltuiala vanzatorului si amanarea depunerii Declaratiei unice
de Magda Florea la 08 Mar. 2019 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
sinteza saptamaniiddeclaratia unicanoua lege a asociatiilor de proprietarirevisal 2019tichete de masa 2019bonuri de masa 2019

Va prezentam o sinteza a celor mai importante modificari legislative din toate domeniile de activitate, aparute in ultima saptamana. De asemenea, specialistii nostri va pun la dispozitie analize si materiale informative cu privire la subiectele de interes din plan juridic, economic, social si fiscal.

Va invitam sa lecturati o analiza asupra unei proceduri din Revisal 2019. Cum se procedeaza cand se modifica data de plata a salariului? Se declara in registru?
 
Citeste aici despre Revisal 2019

Va readucem aminte ca potrivit art. 16 alin. (2) lit. i) din OUG 111/2010, dreptul la indemnizatia de concediu crestere copil se suspenda in ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap.
 
Citeste despre dreptul la indemnizatia de concediu crestere copil 

Va reamintim ca Legea nr. 196/2018 reglementeaza infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor.
 
Legea nr. 196/2018, un act normativ cu nu mai putin de 110 articole (multe dintre acestea cu numeroase aliniate si litere) si care abroga vechea legislatie privind asociatiile de proprietari (Legea nr. 230/2007 si HG nr. 1.588/2007).
 
E o lege pe care trebuie sa o cunoasteti la perfectie, cu toate implicatiile ei practice – un lucru deloc usor, dat fiind ca volumul de schimbari este impresionant. 
 
Citeste despre noua lege a asociatiilor de proprietari

MFP a publicat, in data de 1 martie, un proiect de ordin pentru aprobarea criteriilor referitoare la autorizarea functionarii unitatilor emitente de bilete de valoare. Potrivit noului act, firmele care emit tichete de masa ori vouchere de vacanta vor fi nevoite sa respecte noi reguli  care includ criterii precum capitalul social de pana la un milion de euro.
 
Citeste despre noile reguli pentru firmele care emit tichete de masa ori vouchere de vacanta

ANAF atrage atentia asupra consecintelor pe linie de accize ale iesirii Regatului Unit, fara acord, din Uniunea Europeana. Directia Generala a Vamilor atentioneaza operatorii economici autorizati sa deruleze operatiuni cu produse accizabile in regim suspensiv de accize prin intermediul EMCS sau cu accize platite in statul membru de expeditie ca retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeana poate avea impact asupra operatiunilor transfrontaliere intracomunitare cu produse accizabile catre, dinspre si prin Regatul Unit.
 
Citeste despre operatiunile cu produse accizabile

ANAF anunta amenintator in luna decembrie 2018 ca distribuitorii angro de carburanti, alcool si tutun trebuie sa aiba depozite, altfel raman fara atestat. Intre timp, ANAF a renuntat la regulile aspre fiindca au fost mai multi operatori economici care au obtinut in instanta suspendarea acestei obligatii.
 
Citeste despre faptul ca dstribuitorii angro de carburanti nu vor mai fi obligati sa aiba depozite

 Ordinul nr. 1719/2019 pentru aprobarea nivelului accizei specifice la tigarete a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 166 din 1 martie 2019, data de la care a intrat in vigoare.
 
OMFP nr. 1719/2019 stabileste ca nivelul accizei specifice la tigarete in perioada 1 aprilie 2019-31 martie 2020 inclusiv este de 366,147 lei/1.000 de tigarete. Anterior, acciza specifica este de 337,727 lei pentru 1.000 de tigarete, potrivit OMFP nr. 1695/2018. Potrivit acestor date, desi scade acciza la tigari de la 1 aprilie, pretul final al tigarilor nu va scadea pentru ca acciza totala nu se va schimba.
 
Citeste despre Ordinul nr. 1719/2019

Romanii pot respira usurati deocamdata. Finantele au prelungit termenul pentru depunerea Declaratiei unice de la data de 15 martie pana la data de 31 iulie, la fel ca anul trecut, se arata intr-un proiect de act normativ publicat joi seara, la rubrica de dezbatere publica.
 
Mai mult de atat, prin acest unui proiect de Ordonanta de Urgenta (OUG), se doreste si prelungirea termenului pentru depunerea formularului 230 - Cerere privind destinatia sumei reprezentand 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii.
 
Citeste despre depunerea Declaratiei unice

Persoanele fizice care inregistreaza obligatii fiscale restante nu vor mai fi incluse pe lista datornicilor de pe site-ul ANAF, potrivit unui act normativ al institutiei care a aparut luni, 4 martie, in Monitorul Oficial.
 
Citeste despre lista datornicilor ANAF

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a actualizat aplicatia pentru listarea ordinelor de plata / foilor de varsamant - OPFV 2019 versiunea 1.3.3.
 
Aceasta este aplicatia pentru prelucrarea asistata, validarea si listarea ordinelor de plata/foi de varsamant conform OMFP nr. 246/2005 cu modificarile si completarile ulterioare si OMEF nr. 1294/2007.
 
Citeste despre Ordine de plata si Foi de varsamant ultima versiune

Perioada de valabilitate a vizei aferente anului 2018 a fost prelungita, conform unui unui anunt facut de CECCAR.
 
Prin Hotararea nr. 19/511 din 28.02.2019 a Consiliului Superior al CECCAR s-a prelungit perioada de valabilitate a vizei aferente anului 2018 pana la 31 martie 2019. Exista si o conditie!
 
Citeste despre perioada de valabilitate a vizei 2018

Candidata Romaniei pentru functia de procuror sef al EPPO si fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, a spus, joi, dupa iesirea de la audieri ca este "hartuita de doi ani".
 
"Categoric nu este nicio coincidenta. Este in continuare o etapa in aceasta campanie de hartuire, care dureaza de doi ani, care se deruleaza prin atacuri in spatiul public, prin repetate actiuni disciplinare - ati vazut, am 47 de cercetari disciplinare, patru actiuni care au fost si promovate. In mod cu totul surprinzator, in alte situatii procurorii acestei sectii nu au comunicat cate dosare au in lucru si vizeaza alti procurori. In cazul meu am aflat din spatiul public ca sunt 18 dosare, evident comunicare cu incalcarea prezumtiei de nevinovatie", a precizat Kovesi. Tot joi, fosta sefa DNA a aflat ca este anchetata intr-un nou dosar penal
 
 
Primarul comunei pe raza careia a aparut celebra autostrada de un metru din Suceava spune ca aceasta a fost contruita fara autorizatie si ca proprietarul terenului a fost deja identificat. 
 

Parlamentul European a luat decizia in privinta EPPO si o va sustine pe candidata Romaniei, Laura Codruta Kovesi. Conform unui comunicat al grupului EFA din Parlamentul European citat de Digi 24, "conferinta presedintilor din Parlamentul European a decis nominalizarea Laurei Codruta Kovesi, fost procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie din Romania, pentru functia de procuror-sef european la noul Parchet European (EPPO). Acum, urmeaza ca ....
 
Citeste despre candidatura lui Kovesi la Parchetul European

Legea nr. 353/2018 a fost publicata in Monitorul Oficial, asadar returnarea unui produs cumparat nu se va mai face pe banii clientului, ci vanzatorul va suporta cheltuielile aferente. Totodata, regasim si modificari privind garantia. 
 
Citeste despre Legea nr. 353/2018 

Universitatea din Bucuresti a publicat un mesaj prin care anunt ca se solidarizeaza cu magistratii si cere abrogarea OUG nr. 7/2019. 
 
Citeste despre abrogarea OUG nr. 7/2019

A fost facut inca un pas important prin care schimbarea orei oficiale in functie de anotimp ar urma sa fie eliminata. 
 
Citeste despre modificarea fusului orar in Romania

CCR, despre plafonarea pensiilor militare de stat la 85% din baza de calcul: Decizia CCR nr. 652/2018 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 30 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 114/2019. Consideram de interes acest subiect pentru cititorii nostri, asadar vom analiza prevederile care sunt acum in vigoare privind pensiile militare de stat.
 
Citeste despre decizia CCR privind plafonarea pensiilor militare de stat la 85% din baza de calcul

OUG 114 a taiat medicamentele compensate cu 90%. Ministerul Sanatatii le cere din nou. Faimoasa OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal bugetare, modificarea si completarea unor ate normative si prorogarea unor termene a dus la abrogarea articolelor 367 - 375 privind unele contributii care trebuiau sa fie venit propriu al Ministerului Sanatatii in vederea combaterii consumului excesiv de produse din tutun si bauturi alcoole, altele decat vinul si berea.
 
Citeste despre efectele ordonantei 114 in sistemul medical

Ordinul nr. 149/2019 modifica contributiile si taxele la Fondul de Mediu. Ordinul nr. 149/2019 privind modificarea si completarea anexei la Ordinul nr. 578/2006 pentru aprobarea Metodologiei de calcul al contributiilor si taxelor datorate la Fondul pentru Mediu a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 156 din 27 februarie 2019.
 
Citeste despre contributiile si taxele la Fondul de Mediu

Procurorii DIICOT au decis luni sa prelungeasca, pana pe 22 martie, protestul impotriva adoptarii OUG 7 pe Legile justitiei, sustinand ca Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ) este o structura artificiala, netransparenta si nefunctionala.
 
Citeste despre modificarea Legilor justitiei

Sesizare CCR: Amenda penala versus amenda contraventionala. Regimul juridic al contraventiilor a facut subiectul unei sesizari catre CCR din partea Judecatoriei Piatra-Neamt, asadar consideram acest subiect unul de interes pentru cititorii nostri.
 
Citeste despre amenda penala versus amenda contraventionala

Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) a anuntat metodologia de acordare a locurilor gratuite in tabere pentru elevi, studenti, copii cu handicap si pentru cei care se incadreaza intr-o forma de ajutor de social. 
 
Citeste despre locurile gratuite in tabere

Regulamentul condominiului a intrat in vigoare, dupa ce Ordinul nr. 1058/2019 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 149/2019. Il puteti descarca in format .PDF editabil apasand pe link-ul de descarcare disponibil mai jos.
 
Citeste despre Regulamentul condominiului

Statutul asociatiei de proprietari a intrat in vigoare, dupa ce Ordinul nr. 1058/2019 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 149/2019. Il puteti descarca in format .PDF editabil apasand pe link-ul de descarcare disponibil mai jos.
 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x