Sinteza Saptamanii: UE cere majorarea salariului minim in Romania, ANAF nu mai poate executa silit datoriile mici si bonificatii la Declaratia unica

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinteza Saptamanii: UE cere majorarea salariului minim in Romania, ANAF nu mai poate executa silit datoriile mici si bonificatii la Declaratia unica
Sinteza Saptamanii: UE cere majorarea salariului minim in Romania, ANAF nu mai poate executa silit datoriile mici si bonificatii la Declaratia unica
de Magda Florea la 17 Mai. 2019
Urmareste-ne pe Google News
legea dublului standarddeclaratia unicabonificatii declaratia unicataxeimpoziteanafprogramul microindustrializare 2019legea pensiilorcontributii sanatate

Va prezentam o sinteza a celor mai importante modificari legislative din toate domeniile de activitate, aparute in ultima saptamana. De asemenea, specialistii nostri va pun la dispozitie analize si materiale informative cu privire la subiectele de interes din plan juridic, economic, social si fiscal.

Dragnea anunta o noua lege! Se confisca lotul de marfa si se aplica amenzi de pana la 4% din cifra de afaceri. Noua lege va avea rolul de evitare a “dublului standard” intre produsele vandute in Romania si cele din Occident. In cazul in care se incalca prevederile noii legi, consecintele vor fi extrem de dure. Lanturile de magazine straine vor fi cele mai afectate daca legea se va aplica.
 
Citeste despre Legea dublului standard

Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, a anuntat, in urma unei sedinte de Guvern, ca se ia in calcul depunerea in format fizic, pe hartie, a declaratiei unice, nu doar online.
 
Citeste despre declaratia unica

In capul listei de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 14 mai 2019, marti, s-a aflat si Ordonanta de Urgenta privind acordarea unor facilitati fiscale si pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal si a altor acte normative.
 
Citeste despre ultimele noutati fiscale

Romanilor nu li se vor mai bloca conturile bancare de acum incolo pentru sume mici, pentru ca Finantele vor majora plafonul sub care se instituie popririle atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice. 
 
Citeste despre poprirea pe conturi ANAF

Bonificatii pentru declaratia unica. ANAF a pus in dezbatere publica proiectul de ordin pentru aprobarea Procedurii de acordare a bonificatiei pentru depunerea prin mijloace electronice de transmitere la distanta in anul 2018 a declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, precum si pentru plata cu anticipatie a obligatiilor fiscale declarate in anul 2018 prin declaratia unica.
 

ANAF a publicat, in data de 15 mai, un proiect de ordin ce are in prim plan Declaratia unica. Acest document vizeaza modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr.49/2019 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a formularului "Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice".
 
Citeste despre declaratia unica

Legea zilierilor modifica "declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice". Proiectul de ordin al presedintelui ANAF pentru modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr.49/2019 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a Declaratiei Unice a fost pusa in dezbatere publica miercuri, 15.05.2019.
 
Citeste despre modificarea declaratiei unice

Ministerul pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat a publicat in dezbatere publica proiectul cu procedura de implementare a Programului Microindustrializare 2019. Formele vor putea accesa anul acesta o finantare de pana la 450.000 de lei.
 
Citeste despre Programul Microindustrializare 2019
 
In curand romanii ar putea avea motive de bucurie in ceea ce priveste veniturile, dar fiind faptul ca anumite legi date de Uniunea Europeana (UE) ar putea fi aplicate in toate tarile membre. Momentan, vorbim doar despre un proiect care are in vedere majorarea salariului minim general, pentru toate tarile din UE. In acest sens, romanii ar putea sa ajunga la un minim net de 3.000 de lei luna.
 
Citeste despre majorarea salariului minim

Legea pensiilor va fi din nou modificata, dupa ce Curtea Constitutionala a explicat ce articole sunt neconstitutionale si ce modificari trebuie aduse in acest sens.
 
Citeste despre Legea pensiilor

Prelungirea contractului de munca pentru angajatii care au trecut de varsta de 65 de ani aduce cu sine o serie de probleme si neclaritati angajatorilor din Romania. Iata ce presupune procedura si cum se efectueaza corect.
 
Citeste despre prelungirea contractului de munca pentru angajatii la varsta pensionarii

Deciziile de impunere privind CASS 2015-2017. Guvernul a stabilit termenele de plata si reducerile, dar si procedura de recuperare a contributiei in anumite situatii - VIDEO
 
Citeste despre deciziile de impunere privind CASS 2015-2017

ANAF: Romania aplica temporar o decizie UE de autorizare a utilizarii de catre operatorii economici a serviciilor unui alt emitent de ID. Pentru a nu pune in pericol continuitatea productiei si distributia produselor din tutun in Uniunea Europeana, Directia Generala a Vamilor, din cadrul ANAF, anunta ca, temporar, Romania adopta Decizia (UE) 2019/691 a Comisiei din 2 mai 2019 de autorizare a utilizarii de catre operatorii economici a serviciilor unui alt emitent de ID.
 
Citeste despre decizia UE

Persoanele fizice care nu inregistreaza venituri, dar care vor sa fie asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate, au posibilitatea sa isi plateasca singuri asigurare de sanatate prin depunerea online a Declaratiei Unice, reaminteste Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Ploiesti.
 
Citeste despre asigurarea de sanatate pentru persoanele fara venituri

Agentia Nationala de Administrare Fiscala organizeaza si in luna mai 2019 zeci de intalniri cu contribuabilii, la nivel national, in vederea indrumarii fiscale. Intre temele abordate se numara: Calendarul obligatiilor fiscale declarative si de plata; Noutati legislative; Facilitatile acordate prin OUG 114/ 2018 in domeniul constructiilor; Regimul fiscal al sponsorizarilor si donatiilor; Aspecte fiscale ce vizeaza asociatiile de proprietari; Schema de ajutor de stat instituita de HG nr 807/ 2014 cu modificarile si completarile ulterioare prevazute de HG nr. 476/ 2018. 
 
Una dintre masurile adoptate in sedinta de Guvern de marti, 14 mai 2019, este cea a amnistiei de la plata contributiei de sanatate pentru persoanele cu venituri mai mici decat salariul minim brut, anunta ministrul Finantelor Publice.
 

Ministerul Mediului a pus in dezbatere publica Ghidul Programului Rabla pentru electrocasnice, editia din 2019. In acest an vor fi eligibile si televizoarele si masinile de spalat vase, iar voucherele au o valoare destul de mare: 500 de lei pentru televizoare si pana la 400 de lei pentru masinile de spalat vase.
 
Noile modificari propuse pentru organizarea si functionarea cabinetelor medicale. Organizarea si functionarea cabinetelor medicale sunt stipulate in OG nr. 124/1998 cu modificarile si completarile ulterioare, iar acum senatorii vin cu un nou set de noutati care au in vedere angajarea si salarizarea personalului angajat in cabinetele de medicina de familie.
 

Legea locuintei se modifica la capitolul Exigente minimale prin introducerea a mai multor obligatii pentru cladirile cu mai multe locuinte. Clubul pensionarilor va fi, asadar, obligatoriu la bloc.
 
Citeste despre Legea locuintei

Firmele vor fi obligate sa incheie anual asigurari de raspundere profesionala pentru insolventa, dizolvare, lichidare si radiere judiciara. 
 
Citeste despre asigurarea de raspundere profesionala 

Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale va fi modificata astfel incat alegerea primarilor in doua tururi de scrutin sa fie din nou posibila.
 

Codul rutier, modificat din nou: Radarele nu vor mai putea fi ascunse, dar NU vor fi presemnalizate. Codul rutier (sau OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice) a fost modificat din nou. Deputatii au dat votul final, asadar proiectul merge din nou pentru promulgare la presedintele Iohannis.
 

Mai multi deputati si senatori de la PSD impreuna cu trei deputati ALDE vor schimba Legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006.
 
Daca te-ai hotarat sa nu votezi pe 26 mai la alegerile europarlamentare si referendumul pe tema Justitiei, poti verifica CNP-ul tau si vei sti cum a fost (sau n-a fost) acesta folosit.
 

Conventia Europeana a Drepturilor Omului actualizata prevede 5 drepturi absolute si 19 drepturi relative. Tu stii care sunt acestea?
 
Citeste despre drepturile omului

Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a hotarat ca toti angajatorii din Uniunea Europeana (UE) trebuie sa masoare zilnic timpul de lucru al angajatilor.
 
Citeste despre masurarea timpului de lucru al angajatilor

OUG nr. 29/2019 stabileste banii pe care ii primesc presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare, loctiitorii acestora si operatorii de calculator.
 
Citeste despre OUG nr. 29/2019

Citeste sau descarca gratuit in format PDF Legea nr. 38 din 2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere. Actul a fost actualizat, include ultimele modificari si este valabil!
 
Citeste despre legislatia privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere

Militarii numiti in prima functie, aflati in activitate, mutati in interesul serviciului si/sau imputerniciti intr-o alta garnizoana decat cea in care isi au domiciliul vor beneficia de acum incolo si de ajutor financiar de la stat pentru plata caselor cumparate in rate.
 
Citeste despre ajutorul financiar pentru militari

Reguli mai dure pentru domeniul jocurilor de noroc. Legea pentru modificarea si completarea OUG nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc introduce noi reguli dure.
 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Ce inseamna restructurarea unui credit si cum te poate ajuta cand esti ingropat in datorii la banci
Financiar-Bancar

Ce inseamna restructurarea unui credit si cum te poate ajuta cand esti ingropat in datorii la banci

today16 Apr. 2024
Cum poti sa faci bani ca tanar in Romania, chiar daca esti inca la scoala sau facultate
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum poti sa faci bani ca tanar in Romania, chiar daca esti inca la scoala sau facultate

today16 Apr. 2024
Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber

today16 Apr. 2024
Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia
Economie

Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia

today16 Apr. 2024
5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale
Casa si gradina

5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale

today16 Apr. 2024
Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii
Business

Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii

today16 Apr. 2024
Contractele cu statul: O solutie reala pentru dezvoltarea afacerii?
Business

Contractele cu statul: O solutie reala pentru dezvoltarea afacerii?

today16 Apr. 2024
Cumparati aur, e cea mai sigura investitie. Iata de ce
Ultimele stiri economice

Cumparati aur, e cea mai sigura investitie. Iata de ce

today16 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber

today16 Apr. 2024
Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia
Economie

Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia

today16 Apr. 2024
5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale
Casa si gradina

5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale

today16 Apr. 2024
Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii
Business

Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii

today16 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x