Surpriza: OUG care a zguduit bursa si mediul de afaceri nu este pe ordinea de zi a sedintei de guvern de astazi

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Surpriza: OUG care a zguduit bursa si mediul de afaceri nu este pe ordinea de zi a sedintei de guvern de astazi
Surpriza: OUG care a zguduit bursa si mediul de afaceri nu este pe ordinea de zi a sedintei de guvern de astazi
de Vlad Strunescu la 20 Dec. 2018
oug bancioug modificare cod fiscalsedinta guvernordine de zieliminare pilonul 2

Astazi, are loc sedinta saptamanala de guvern, asa ca Executivul a publicat, ca de fiecare data, ordinea de zi, ce proiecte de OUG, hotarari si memorandumuri sunt pe lista.

Din ce a fost facut public pana acum, pe lista, nu figureaza si ordonanta de supraimpozitare a bancilor, de fixare a pretului gazelor naturale si care stabileste posibilitatea iesirii participantilor din Pilonul 2 de pensii.

Citeste si: BCR: Legarea taxei bancare de ROBOR poate submina controlul BNR asupra politicii monetare
 
In fruntea ordinii de zi, este un proiect de OUG pentru completarea OUG 77/2011 privind stabilirea unor contributii pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii, urmat de un proiect de OUG pentru modificarea OUG nr. 92/2011 pentru aprobarea organizarii unor actiuni de informare si promovare privind politicile aplicate in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, in plan intern si international. 
 
In ceea ce priveste proiectele de hotarari, lista cuprinde aprobarea Amendamentului nr. 2 convenit intre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, initiative de actualizare a datelor de identificare si a valorii de inventar ale unui imobil apartinand domeniului public al statului. 
 
Urmeaza: 
 
Proiect de hotarare privind trecerea din domeniul public in domeniul privat al statului a unor constructii si amenajari la terenuri din cadrul unor imobile aflate in administrarea Ministerului Apararii Nationale, situate in judetele Olt, Constanta, Tulcea, Ialomita, Alba, Ilfov, Buzau, Braila si Bistrita Nasaud in vederea scoaterii din functiune si casarii acestora si pentru actualizarea anexei nr. 4 la HGnr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.
 
Proiect de hotarare pentru aprobarea numarului de autoturisme necesare desfasurarii activitatilor specifice Autoritatii Electorale Permanente.
 
Proiect de hotarare privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli rectificat pe anul 2018 al Societatii Nationale "Aeroportul International Mihail Kogalniceanu-Constanta" aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor.
 
Proiect de hotarare privind aprobarea stemei comunei Beclean, judetul Brasov.
 
Proiect de hotarare pentru modificarea Anexei nr. 2 la HG nr. 970/2002 privind atestarea domeniului public al judetului Bihor precum si al municipiilor, oraselor si comunelor din judetul Bihor.
 
Proiect de hotarare privind modificarea descrierii tehnice a unui drum forestier si a terenului aferent precum si trecerea acestuia din domeniul public al statului si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva in domeniul public al comunei Voitinel, judetul Suceava.
 
Proiect de hotarare pentru modificarea si completarea Anexei nr.2 a HG nr.563/2018 privind alocarea unei sume din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2018, pentru unele unitati administrativ-teritoriale afectate de calamitati naturale.
 
Proiect de hotarare pentru modificarea si completarea HG nr.1486/2005 privind asigurarea pazei si protectiei obiectivelor, bunurilor si valorilor cu efective de jandarmi.
 
Proiect de hotarare privind eliberari/numiri de prefecti si/sau subprefecti.
 
Pe lista de memorandumuri, figureaza: 
 
1. MEMORANDUM cu tema: Masuri necesare indeplinirii conditiei favorizante ''Cadru de politica strategic national pentru incluziune sociala si reducerea saraciei", prevazuta prin propunerea de Regulament CE de stabilire a unor prevederi comune pentru o serie de fonduri UE post 2020 (CPR).
 
2. MEMORANDUM cu tema: Masuri necesare indeplinirii conditiei favorizante ''Cadru de politica strategic pentru politicile active din domeniul pietei muncii", prevazuta prin propunerea de Regulament CE de stabilire a unor prevederi comune pentru o serie de fonduri UE post 2020 (CPR).
 
3. MEMORANDUM cu tema: Masuri necesare indeplinirii conditiei favorizante ''Cadru strategic national pentru egalitatea de gen", prevazuta prin propunerea de Regulament CE de stabilire a unor prevederi comune pentru o serie de fonduri UE post 2020 (CPR).
 
4. MEMORANDUM cu tema: masuri necesare indeplinirii conditiei favorizante ''Cadru de  politica strategic pentru sanatate'', prevazuta prin propunerea de Regulament CE de stabilire a unor prevederi comune pentru o serie de fonduri UE post 2020 (CPR)
 
5. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea masurilor necesare realizarii obiectivelor de investitii Spitale Regionale de Urgenta Iasi, Cluj si Craiova.
 
6. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea negocierii si semnarii Programului de colaborare in domeniile educatiei, stiintei, culturii, tineretului si sportului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Statului Israel.
 
7. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea initierii negocierilor pentru incheierea unor Acorduri bilaterale cu privire la eliminarea obligativitatii vizelor pentru titularii de pasapoarte diplomatice si/sau de serviciu intre Guvernul Romaniei si Guvernul Belize, Guvernul Republicii Cooperative Guyana, Guvernul Republicii Haiti, Guvernul Jamaicai, Guvernul Republicii Dominicane si Guvernul Republicii Surinam.
 
8. MEMORANDUM cu tema: Propuneri privind preluarea in administrare a unor imobile, intrate in domeniul public al statului ca urmare a operatiunii de dare in plata, conform prevederilor Codului de procedura fiscal.
 
9. MEMORANDUM cu tema: Desemnarea presedintelui partii romane si organizarea la  Cairo, in perioada 26-28 februarie 2019, a lucrarilor celei de-a III-a sesiuni a Comitetului mixt romano-egiptean de cooperare economica, stiintifica si tehnica.
 
10. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea semnarii ''Memorandumului de intelegere privind infiintarea unui Grup de lucru la nivel de experti pentru promovarea comertului nerestrictionat intre Romania si Republica Populara Chineza''.
 
11. MEMORANDUM cu tema: Aprobarea organizarii concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante si finantate din statul de functii al Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.
 
Pe ordinea de zi, sunt si sase puncte de vedere:
 
1. PROIECT DE PUNCT DE VEDERE al Guvernului referitor la propunerea legislativa   pentru modificarea si completarea Legii nr. 132/2010 privind colectarea selectiva a deseurilor in institutiile publice (Bp.522/2018) – nr. DPSG 2327/18.12.2018.
 
2. PROIECT DE PUNCT DE VEDERE al Guvernului referitor la propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii  nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului (Bp. 481/2018) – nr. DPSG 2328/18.12.2018.
 
3. PROIECT DE PUNCT DE VEDERE al Guvernului referitor la propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii concediului paternal nr. 210/1999 (Bp.535/2018) – nr. DPSG 2329/18.12.2018. 
 
4. PROIECT DE PUNCT DE VEDERE al Guvernului referitor la propunerea legislativa privind incurajarea efectuarii studiilor superioare in limba romana  (Plx. 653/2018) – nr. DPSG 2330/18.12.2018.
 
5. PROIECT DE PUNCT DE VEDERE al Guvernului referitor la propunerea legislativa pentru modificarea si completarea OUG nr. 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani (Bp. 558/2018) - nr. DPSG 2331/18.12.2018..
 
6. PROIECT DE PUNCT DE VEDERE al Guvernului referitor la propunerea legislativa pentru completarea OUG nr. 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani (Bp. 549/2018) – nr. DPSG 2332/18.12.2018.
Jurnalist Manager.ro
Urmareste-ne pe Google News

Ultimele NOUTATI

Una dintre cele mai inspirate decizii din lumea fotbalului: introducerea sistemului VAR (Video Assistant Referee)
Fotbal

Una dintre cele mai inspirate decizii din lumea fotbalului: introducerea sistemului VAR (Video Assistant Referee)

Pe parcursul unui meci de fotbal, arbitrul trebuie sa ia rapid in jur de 130 de decizii importante, cu impact direct asupra rezultatului final. Si, evident, uneori greseste. Pentru ca e greu sa iti...
today17 Aug. 2022
E OFICIAL. Cresc salariile din sectorul bugetar
Ultimele stiri economice

E OFICIAL. Cresc salariile din sectorul bugetar

Miercuri a fost o zi plina pentru Guvern - plina de decizii dificil de luat, mai bine zis! S-a decis retragerea Ordonantei prin care salariile unor angajati la stat cresteau chiar si cu 50%, pe...
today17 Aug. 2022
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Adauga comentariu

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Anunul Lidl pentru toti clientii din Romania care stau prost cu banii: ce poti face acum, daca ai salariul mic
Companii

Anunul Lidl pentru toti clientii din Romania care stau prost cu banii: ce poti face acum, daca ai salariul mic

today17 Aug. 2022
Aparatul nostru bugetar numara peste 1.200.000 de angajati: cei mai multi bugetari ai tarii lucreaza in administratia centrala
Ultimele stiri economice

Aparatul nostru bugetar numara peste 1.200.000 de angajati: cei mai multi bugetari ai tarii lucreaza in administratia centrala

today17 Aug. 2022
Amenzile care se anuleaza: Statul iti da banii inapoi, unde depui cererea, ce scrii in ea
Ultima ora

Amenzile care se anuleaza: Statul iti da banii inapoi, unde depui cererea, ce scrii in ea

today17 Aug. 2022
Gata cu relaxarea. ROBOR isi reia cresterea. Bancile sar din nou calul?
Financiar-Bancar

Gata cu relaxarea. ROBOR isi reia cresterea. Bancile sar din nou calul?

today17 Aug. 2022

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x