De ce familia Bush este prima dinastie americana a finantelor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
De ce familia Bush este prima dinastie americana a finantelor De ce familia Bush este prima dinastie americana a finantelor
de Manager.ro la 28 Nov. 2012
Urmareste-ne pe Google News
dinastia bushdomeniu financiarambasador ungariageorge w bushpresedinte american

Familia Bush este, fara indoiala, extrem de cunoscuta. Cu exceptia Kennedy, familia Bush are distinctia de a fi o dinastie din domeniul financiar american.

Membrii familiei Bush au detinut functii atat in executiv, cat si in legislativ, a furnizat o pereche de presedinti, numarul 41 si 43. Din cauza unor stranse legaturi ale lui George W. Bush cu Texas-ul, familia este adesea perceputa ca o adunatura a magnatilor de petrol.
 
In realitate, insa, industria de petrol este doar unul dintre domeniile de exeprtiza financiara. Traditia de familie consta in investii bancare si societatile afacerilor de razboi.
 
Acesta este motivul pentru care familia a intrat in afaceri de la Halliburton la Merrill Lynch si detine o buna parte de istorie in conducerea echipei de sport din liga mare.
 
1. Samuel P. Bush este unul dintre cei doi patriarhi ai dinastiei care a avut o vasta experienta ca executiv bancar.
 
Samuel a fost in consiliul de administratie al Bancii Federale de Rezerve din Cleveland si a fost un ajutor de nadejde in Camera de Comert a SUA. In timpul Primului Razboi Mondial, a fost sef al Ordonantei, Armelor mici si Diviziei de munitie  din Consiliul de Administratie al Razboiului, unde a avut relatii cu familia Rockerfeller si a pus bazele averii familiei.
 
2. Celalalt patriarh, George Herbert Walker a fondat in 1900 banca de investitie G.H. Walker & Co
 
A fost primul pas al lui Wlaker in finante. Compania a avut diferiti angajati dintre membrii familiei Bush pana cand a devenit parte a Merrill Lynch in 1978.
 
3. Walker a devenit presedinte al firmei de investitii W.A. Harriman & Co in 1920.
 
La firma, Walker si-a folosit contactele sale internationale pentru a dezvolta oportunitati profitabile de investitii, mai ales in Germania si Rusia.
 
4. A detinut actiuni si in New York Mets
 
George "Herbert" Walker Jr. a fost un primul proprietar al New York Mets si un om de afaceri de succes pe Wall Street. A profitat de contactele sale si a bagat mana adanc in buzunar pentru a ajuta finantele Bush-Overby Oil Development Company.
 
5. Fireste, toti banii au ajutat familia sa aiba un trai minunat. In 1903, George H. Walker a cumparat o proprietate in Kennebunkport, Maine. Mosia a fost numita Point Vesuvius si Walker's Point.
 
6. Ginerele lui Walker, Prescott Bush, a dezvoltat averea familiei la Union Banking Corportation.
 
Dupa ce a detinut o functie in calitate de vicepresedinte la W.A. Harriman & Co, o pozitie asigurata de socrul sau, prescott a fost capabil sa mareasca averea familiei Bush la Union Banking Corp.
 
Investitia bancara a fost un beneficiu masiv al celui de-al Doilea Razboi Mondial, facilitand transferul de aur, petrol, otel, carbune in intreaga lume. Activele bancii au fost inghetate in acea perioada, ca urmare a legaturilor sale cu Germania Nazista.
 
7. Prescott a introdus familia intr-o afacere cu petrol, fiind in conducerea Dresser Industries. 
 
In timp ce se afla la Harriman, Prescott a fost si in conducerea Dresser Industries, o companie cu echipamente petroliere care a explodat in timpul celui de-al Doilea razboi Mondial si a fuzionat cu Haliburton la sfaristul anilor '90. George H.W. Bush, fiul lui Prescott si-a inceput cariera la Dresser.
 
8. George H. W. Bush s-a insurat cu Barbara Pierce, directorul unei reviste.
 
Ei au avut sase copii: Pauline, Neil, Marvin, Dorothy, John Elis "Jeb" si George Walker.
 
9. Prima de risc a lui H.W. a dus la aparitia Penzoil si disparitia Bush-Overby Oil Development Co.
 
Bush si Overby si-au extins operatiunile pentru a forma Zapata Petroleum in 1953 care a devenit Pennzoil dupa o fuziune, zece ani mai tarziu. Veniturle acestei companii au atins, in 1999, circa 3 miliarde de dolari.
 
10. Fiul cel mare si viitorul presedinte, George W. Bush, a absolvit la Yale in 1968 si Scoala de Afaceri de la Harvard in 1975.
 
11. In anii '08, primele actiuni ale lui George W. Bush au fost la Arbusto, si a folosit acelasi birou ca si tatal sau, cu 25 de ani inainte.
 
Arbusto a fost o companie salvata de doua ori prin fuziuni. A oferit investitorilor anulari substantiale de impozitare. W. a reusit sa intoarca doar 45 de centi pe dolar catre investitorii sai. Altfel, investitorii initiali includ mai multi membri ai familiei Bush si cativa prieteni de familie.
 
12. Actiunile au fost o afacere de familie. Unchiul fostului presedinte, Jonathan Bush, a grupat investitorii pentru Arbusto Energy.
 
Jonathan a detinut J. Bush & Co., care aducea servicii bancare pentru diplomati si astfel a reusit sa devina director executiv la Riggs Investment. In plus, el a recrutat majoritatea investitorilor de la Arbusto.
 
13. Unul dintre acesti investitori a fost bunica lui George W., Dorothy Bush.
 
Dorothy a facut parte din grupul de investitori care l-au ajutat sa isi lanseze prima companie de explorare a petrolului. Ea a cotizat cu 25.000 de dolari.
 
14. James R. Bath, un manager financiar al familiei Bin Laden, a investit in Arbusto.
 
Bath a cotizat cu 50.000 de dolari in Arbusto, in numele unui frate vitreg al lui Osama Bin Laden, Salem bin Laden. 
 
15. Arbusto a fuzionat in Harken Energy pentru a salva compania, dar conexiunile lui Bush au dat roade.
 
Arbusto a devenit Spectrum 7 si Herken Energy ca urmare a fuziunilor care au salvat compania. Investitiile au fost facute in numele lui Bush, iar Harken nu s-a asteptat sa dobandeasca un contract cu guvernul din Bahrain. Dar aceasta miscare a imbunatatit legaturile familiei Bush cu elita Arabiei.
 
16. George W. Bush si-a vandut actiunile din Harken si a cumparat Texas Rangers.
 
In 1989, la scurt timp dupa ce Harken a inregistrt pierderi semnificative, George W. a vandut actiunile sub un milion de dolari pentru a-si plati miza din Texa Rangers. Estimarile echipei asupra pachetelui lui Bush ajung la 15 milioane de dolari.
 
17. Dar nu a parasit zona finantelor. George W. a facut parte din conducerea Carlyle Group. H.W. a intrat ca un consultant dupa ce a fost presedinte.
 
In timp ce tatal sau a fost presedinte, George W. s-a aflat in consiliul de administratie. Dupa ce si-a incheiat mandatul, batranul s-a alaturat companiei de investitii in calitate de consilier.
 
18. In acelasi timp, restul familiei a ramas in zona de finante. Neil Bush a achitat 50.000 de dolari pentru rolul sau din criza Savings & Loan.
 
Fratelui lui George W. a solutionat in afara instantei cazul pentru incalcarea indatoririlor sale financiare in urma prabusirii Silverado Savings and Loan, unde a facut parte din consiliul director.
 
19. Varul lui Bush, George herbert Walker III a inceput cariera in finante si a incheiat-o ca ambasador in Ungaria.
 
Herbert III si-a inceput cariera la G.H. Wlker & Co, apoi a devenit presedinte al G.H. Walker Laird si apoi presedinte, director executiv al Stifel, Nicolaus & Company. Si-a incheiat cariera ca ambasador al SUA in Ungaria.
 
20. Fiul sau, George Herbert Walker IV a avut o pozitie de top la Goldman Sachs, Lehman Brothers si la Neuberger Berman.
 
Acesta are o cariera infloritoare in domeniul serviciilor financiare. Anterior a fost partener la Goldman Sachs, a devenit seful global al managementului de investitii la Lehman Brothers. In prezent este presedinte si director executiv al grupului Neuberger Berman Group, o companie de investitii pentru persoane fizice cu venituri mari si investitori institutionali.
 
21. William H.T. Bush, fratele lui H.W. si-a transformat conexiunile financiare in contracte de aparare.
 
"Bucky" Bush, director executiv al companiei de servicii financiare, O'Donnell & Co, a facut un profit substantial din vanzarea a circa 2 milioane de dolari in actiuni la Engineered Support Systems in 2005. 
 
Contractul de aparare a lucrat in numele Pentagonului atat in Afganistan, cat si in Irak.

Ultimele NOUTATI

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi
Sanatate

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi

today25 Apr. 2024
Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori
Casa si gradina

Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori

today25 Apr. 2024
5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024
Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)
Business

Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)

today25 Apr. 2024
Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA
Companii

Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA

today25 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x