Aventura lui Jean-Claude Beton a inceput la Boufarik, un orasel situat la treizeci de kilometri distanta de Alger, unde s-a nascut la 14 ianuarie 1925, intr-o familie de comercianti prosperi. In 1936, tatal lui Jean-Claude Beton a produs prima sticla de Orangina, fabricata din suc de portocale, dupa o reteta conceputa de un farmacist din Valencia.
Ingredientele folosite la formula originara: concentrat de portocale, apa gazoasa indulcita si cateva uleiuri esentiale. Dar razboiul civil din Spania si apoi Al Doliea Razboi Mondial au stopat proiectul.
Jean-Claude Beton, diplomat in inginerie agricola, a preluat ideea care se afla inca in stadiu de proiect si, in 1951, a concretizat-o. Sticla fabricata luase forma unei coji granuloase de portocala, iar trasparenta ei, care lasa culoarea fructului sa se vada, te facea sa ai senzatia ca tii in mana chiar un fruct cules din pom.
Pe eticheta realizata de graficianul si pictorul Bernard Villemot era desenata o coaja de portocala sub forma unei umbrele care apara de soarele de pe cerul albastru o sticla din bautura racoritoare si un pahar plin de licoare sezand pe o masa de bistro. O imagine minunata care a cucerit imediat inimile tuturor. Dupa ce a sedus tarile din nordul Africii, Orangina a fost adusa la Marsilia, in 1961. Ascensiunea a fost fulminanta, compania lui Beton a inceput sa devina din ce in ce mai cunoscuta, iar bautura produsa din ce in ce mai cautata.
In 1984 compania a fost achizitionata de concernul Pernod-Ricard, care l-a pastrat in functia de presedinte pe Jean-Claude Beton, ce devenise el insusi un brand. Benton insa si-a indreptat atentia spre plantatiile de maslini si de vita de vie, achizitionand domeniul Château Grand Ormeau din zona bordeleza Lalande-de-Pomerol, unde s-a apucat de viticultura.
Orangina a trecut apoi prin mai multe schimbari de proprietari, pana in 2009, cand a fost achizitionata de grupul japonez Suntory.