Capitanul Gurmand: Alegerea zilei - Grau fiert cu fructe rase

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Capitanul Gurmand: Alegerea zilei - Grau fiert cu fructe rase Capitanul Gurmand: Alegerea zilei - Grau fiert cu fructe rase
de Manager.ro la 05 Ian. 2011 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
capitanul gurmandretetagrau fiertmiere

Am ales sa va prezint si sa va recomand acum reteta de grau fiert cu fructe fiindca este iarna si, in plus, sarbatorile mari ale sezonului tocmai s-au incheiat. Ce legatura are reteta ce urmeaza cu iarna si cu Sarbatorile?

Desertul acesta este unul perfect pentru anotimpul rece, deoarece furnizeaza rapid energia necesara organismului ca sa faca fata cu brio temperaturilor scazute. Pe de alta parte, este un desert usor si natural, cu proprietati detoxifiante, care poate fi consumat si ca fel principal si care ajuta organismul sa isi revina dupa mesele bogate si satioase de Sarbatori.
 
Ingrediente grau fiert cu fructe rase:
-         arpacas (250 g – o jumatate de punga);
-         apa;
-         miere (poliflora, dupa gust);
-         dovleac si mar, dupa gust (miezul de la o felie subtire de dovleac si 2-3 mere bot de iepure mai putin dulce sau ionatan);
-         scortisoara si nucsoara praf, dupa gust. Nucsoara este bine sa folositi putina, doar un praf.
 
Mod de preparare
 
Spalati arpacasul si lasati-l intr-un vas cu apa rece pana cand ingheata si se ineaca (10-15 minute). Puneti la fiert arpacasul. Adaugati mierea si condimentele cand apa incepe sa fiarba. Sfatul meu este sa nu puneti multa miere, desertul acesta este savuros fara a avea nevoie de prea multa dulceata. In plus, dovleacul si merele contribuie si ele la gustul dulce.

Lasati arpacasul sa fiarba potrivit (sa nu fie tare, dar nici sa se farame). Cat timp acesta fierbe, pregatiti dovleacul si merele: explicati-le ca trebuie sacrificate pentru binele dumneavoastra, spalati-le, decojiti merele, taiati dovleacul, lasati fructele in apa pentru a evita oxidarea (pe fond de stres, desigur).

Imediat dupa ce stingeti focul, radeti dovleacul si merele pe razatoarea cea mare si rea, deasupra vasului cu graul fiert. Aveti grija la degete, sangele nu este un ingredient indicat pentru aceasta reteta! Amestecati bland compozitia pana se omogenizeaza. Puneti desertul la rece.

Savoarea si valoarea nutritiva a desertului sunt date de amestecul graului - fiert in miere si condimente - cu fructele crude.
 
Pofta buna!

Capitanul Gurmand

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x