Nu esti productiv la job? Da vina pe... voltajul pranzului!
forta de muncaproductivitateprogram wellnessabsenteismperformanta
Companiile care vor sa creasca productivitatea angajatilor trebuie sa le ofere acestora mai multe programe de wellness, potrivit unui nou studiu.
Astfel, angajatii care au avut un pranz sanatos au absentat mai putin de la munca si au avut un grad de productivitate ceva mai mare, potrivit Organizatiei de Cercetare a Sanatatii (HERO) de la Brigham Young University.
Angajatii care au grija de mancarea lor de-a lungul zilei sunt cu 25% mai performanti. Aici intra mancarea sanatoasa, potrivit studiului. In timp ce cei care mananca cinci sau mai multe portii de fructe ori vegetale de cel putin patru ori pe saptamana au cu 20% mai multe sanse de a fi productivi.
In plus, angajatii care fac minimum 30 de minute exercitii de trei ori pe saptamana sunt cu 15% mai performanti.
In general, absenteismul a fost redus cu 27% pentru angajatii care au mancat sanatos si au facut sport in mod regulat, iar productivitatea a fost cu 11% mai mare decat colegii lor obezi.
"Acest studiu s-a bazat pe legatura dintre sanatatea angajatilor, performanta si productivitatea la locul de munca pentru a asigura un program de gestionare corecta a fortei de munca", spune presedintele si directorul executiv al HERO, Jerry Noyce.
Doctorul Carter Coberley sustine ca din ce in ce mai multi angajatori definesc bunastarea prin performanta si productivitatea fortei de munca.
Studiul s-a bazat pe datele de la trei companii diferite din punct de vedere geografic din America. Un numar de 20.114 angajati a completat sondajul din 2008 pana in 2010, iar acesta a fost publicat in Journal of Occupational and Environmental Medicine.