In timp ce multi oameni isi desfasoara munca in siguranta si confort, exista anumite domenii de activitate care implica riscuri semnificative si pun in pericol vietile celor care le practica. Cum stim care sunt aceste domenii? Analizand rata mortalitatii ne putem face o parere destul de avizata privind pericolul pe care ar trebui sa ni-l asumam atunci cand vrem sa acceptam un loc de munca!
Iata trei dintre cele mai periculoase meserii din lume:
Industria forestiera este de departe unul dintre cele mai periculoase domenii de munca. Exploatarea lemnului implica utilizarea unor echipamente grele, taierea copacilor si manipularea materialelor voluminoase, cu risc crescut de accidente. Riscul de ranire este sporit de conditiile de lucru precare, terenul accidentat si instabilitatea factorilor naturali, precum vremea neprielnica. De asemenea, efortul fizic intens si folosirea uneltelor periculoase cresc probabilitatea de accidentare grava. Potrivit statisticilor, in acest domeniu sunt inregistrate 97.6 accidente de munca cu final tragic la fiecare 100.000 de muncitori.
Meseria de pilot este dorita de multi, dar, in acelasi timp, este si una dintre cele mai periculoase. Pilotajul aeronavelor, fie ca este vorba despre avioane comerciale sau elicoptere, vine cu riscuri semnificative. Desi aviatia este extrem de bine reglementata si exista standarde stricte de siguranta, orice incident poate avea potentialul de a fi catastrofal. Factorii de risc includ erorile umane, conditiile meteo periculoase si defectele tehnice. Potrivit datelor, sunt inregistrate 58.9 accidente mortale la fiecare 100.000 de lucratori.
Nici membrii echipajelor sau inginerii de zbor nu sunt chiar cei mai fericiti. Si asta pentru ca ei se confrunta adesea cu efectele calatoriilor neregulate si ale programului de somn defectuos. Schimband regulat fusurile orare, cei care lucreaza in aviatie ajung sa sufere de un jetlag continuu.
Transportul rutier este una dintre cele mai importante si, totodata, periculoase activitati. Soferii de camioane sunt expusi la riscuri majore pe soselele aglomerate, aflandu-se deseori la volan pentru perioade lungi. Oboseala, presiunea la care sunt supusi in vederea unor livrari rapide si stresul traficului cresc riscul de accidente. Manipularea si conducerea camioanelor mari si grele implica riscuri suplimentare, mai ales in conditii meteo nefavorabile sau pe terenuri dificile. Conform cifrelor, exista 26 de accidente mortale la fiecare 100.000 de lucratori din aceasta industrie.
Citeste si: De ce nu exista niciun restaurant McDonald’s la Vatican
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Venituri pasive explicate: Cum sa faci bani fara sa muncesti non-stop?
Profesia care-ti asigura in Romania o pensie medie de 25.000 de lei pe luna
Scade numarul pensionarilor de la o luna la alta. Cei ce raman in viata traiesc cu o pensie medie de 2.700 de lei lunar
Hotarati sa desfiintati un post in firma dvs. Ce se intampla cu salariatul care ocupa acel post?
Partenerii nostri
Rata somajului inregistrat in evidentele ANOFM in luna octombrie 2024 a ajuns la 3,20%
Hartuirea la locul de munca - cum poate angajatorul sa sustina salariatul hartuit?
Corectare facturi: Cand se utilizeaza codurile 384 si 380
Agenda Fiscala a Contabilului pentru 2025 - termene stabilite prin lege, obligatii si declaratii