Top 8 idei de cadouri pentru Secret Santa la birou

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Top 8 idei de cadouri pentru Secret Santa la birou
Top 8 idei de cadouri pentru Secret Santa la birou
de Magda Florea la 10 Dec. 2018 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
secret santaidei cadouriofficebiroucadouricraciun 2018sarbatori 2018

Inca nu stii cum sa iti surprinzi colegii de Craciun si ce cadouri sa alegi la tombola de Secret Santa? Ei bine, daca nu te-ai hotarat inca si esti in cautarea darurilor perfecte, noi o sa te ajutam sa descoperi cateva idei usor de pus in practica, care necesita un buget minim spre mediu si care vor face impresie buna, indiferent care va fi cel la care vor ajunge.

Pentru inceput, inainte de a va descoperi ideile pe care le avem pregatite pentru Secret Santa, vom face o scurta trecere in revista a acestei traditii occidentale care a acaparat Romania. Nu putem trece cu vederea faptul ca in aproape toate scolile, gradinitele, insitutiile statului, companii si firme private, se practica acest obicei. 
 
Secret Santa este o traditie venita de peste Ocean, in care membrii unui grup desemneaza aleatoriu o persoana careia ii ofera daruri.  Identitatea donatorului de daruri este un secret care nu trebuie dezvaluit decat dupa ce se deschide darul.
 
In intreaga lume, traditia s-a adaptat si dezvoltat diferit, astfel incat, in prezent, exista mai multe forme ale acestui obicei:
 

Hot Secret Santa / Stealing Secret Santa / White Elephant / Yankee Swap 

 
In aceasta versiune, participantii aduc un cadou fiecare, care este potential adecvat sau interesant pentru oricare dintre ceilalti jucatori. 
 
Cadourile trebuie sa fie invelite astfel incat sa nu poata fi vazut ce contin. In mod ideal, furnizorul fiecarui cadou nu ar trebui sa fie dezvaluit la inceputul jocului. Jucatorii se rotesc si pot sa deschida un cadou nou sau sa fure un cadou deschis anterior. Acest joc este mai frecvent cunoscut sub numele de Yankee Swap.
 

Ghiciti

 
In aceasta versiune, fiecare persoana cumpara un cadou pentru o anumita suma, nu pentru cineva in mod specific. Fiecare persoana pune de asemenea o anumita suma de bani intr-un pot. Cine incepe primul in selectia cadourilor poate fi determinat prin selectarea aleatorie. 
 
Optiunile sunt:
 
Optiunea A: Alegeti un cadou
Optiunea B: Nu alegeti un cadou si mergeti la bani.
Optiunea C: puneti-va numele pentru a castiga toate cadouri nedorite de catre cei care au mers pentru optiunea B.
 
In cele din urma, darurile care au fost alese sunt deschise, iar castigatorul banilor si darurile ramase sunt desenate.
 

Conspiracy Santa 

 
In aceasta versiune, jucatorii se angajeaza intr-o "conspiratie" in care toti lucreaza impreuna pentru a selecta un cadou pentru un singur participant fara implicarea directa sau cunostintele acelei persoane. Multe astfel de "conspiratii" se desfasoara simultan, cate unul pentru fiecare participant. 
 

Secret Santa Online 

 
Traditia Secret Santa este din ce in ce mai populara in comunitatile online.
 
Pe de o parte, exista mai multe Secret Santa Generatoare care ii spun fiecarui participant intr-un grup pentru cine sa cumpere un cadou. Acest lucru este util in special pentru grupurile care nu se pot intalni in persoana.
 
Cele mai populare Secret Santa Generatoare sunt: DrawNames, elfster, Pikkado, Wichtelmania, Easy Santa, My Secret Santa, Secret-Santa.team.
 
Acum ca ne-am familiarizat cu traditia si cunoastem toate variatiile ei, este momentul sa iti prezentam 8 idei de cadouri pentru Secret Santa la birou. Indiferent de persoana pentru care va trebui sa te transformi in Mos Craciun Secret, aceasta cu siguranta va fi incantata de darul tau, dat fiind faptul ca lista de mai jos va fi compusa din obiecte care se potrivesc in egala masura femeilor, dar si barbatilor si care au in comun un singur lucru: spiritul sarabtorilor, care, cu siguranta incancata si bucura pe oricine.
 

Iata 8 idei pentru Secret Santa 2018:

 
1. Vouchere cadou la magazine

Chiar daca nu stii inca persoana careia va trebui sa ii faci cadou si n-ai idee daca este vorba despre un coleg sau despre o colega, voucherele de cumparaturi sunt universal valabile. Poti alege un magazin de imbracaminte, de exemplu, care are articole dedicate atat femeilor, cat si barbatilor.

In general, toate magazinele au vouchere cadou, care pleaca de la valoarea de 100 de lei si ajung si la 500 sau 1.000 de lei, in functie de bugetul fiecaruia.

 
2. Ciocolata
 
Dulcurile sunt cea mai buna idee atunci cand vorbim despre cadoul de Mos Craciun. In aceasta perioada, sunt deschise in marile orase ale tarii, targuri de iarna, care gazduiesc si ciocolatieri veniti din intreaga lume.

Poti alege dintre sortimentele de ciocolata belgiala sau ciocolata produsa la noi, praline frumos colorate si turnate din diverse forme haioase, figurine si bomboane delicioase.

 
3. Pachetele "cu de toate"
 
Cu totii stim despre acele pachete gata facute, pe care le gasim in magazine. Ele contin vin, dulciuri, cozonac, si crengute de brad. Noi iti propunem sa uiti de aceste pachete standard cumparate de-a gata si sa fii original. Cauta un cosulet impletit si incearca sa il umpli cu produse pe care le consideri potrivite persoanei careia trebuie sa ii dai darul. De exemplu, ai putea opta pentru o sticla de vin sec, demisesc, dulce, demidulce, in functie de preferintele persoanei respective.

Cosul poate fi imbogatit cu dulciuri, cozonaci, toate preparate in casa, daca ai timp, bineinteles. In cazul in care programul nu iti permite sa dedici prea mult timp cadoului, cauta prin magazin produse interesante de oferit in cos, fara sa le prepari chiar tu.



4. Sosete, manusi si coarne de ren

Daca persoana careia trebuie sa ii faci cadoul este oarecum apropiata de tine si este o fire hazlie, poti sa ii faci un cadou care sa contina elemente amuzante, specifice Craciunului: sosete rosii cu motive de Sarbatori, manusi asortate si coarne de ren. In fotografii, aceste elemente sunt un deliciu si cu siguranta ca oricui i-ar veni zambetul pe buze la vederea acestor minunatii.



5. Cana inscriptionata cu diferite mesaje

Majoritatea oamenilor isi incep ziua bandu-si cafeaua. Putem "profita" de acest aspect, si face un cadou care sa inveseleasca acest moment al zilei, colegului sau colegei tale de birou, sau, de ce nu, sefei sau sefului tau? Astfel, daca persoana pentru care esti "Mos Craciun" anul acesta, obisnuieste sa bea cafea, sau ceai de dimineata, poti opta pentru o cana cu un mesaj deosebit.

Poti, de exemplu, sa alegi mesaje care sa inspire acea persoana, sa o motiveze si sa ii aduca zambetul pe buze si incredere. 



6. Fii atent la dorintele celui de langa tine

In aceasta categorie, nu iti voi da eu vreo sugestie. De fapt, o voi face, spunandu-ti ca trebuie sa fii atent la ceea ce isi doreste persoana careia trebuie sa ii faci cadoul. Daca inca nu ai observat nimic, porneste niste "mici investigatii", si sigur vei descoperi o dorinta. Desigur, asta nu inseamna ca daca isi doreste o masina noua, tu trebuie sa o cumperi, este vorba despre dorinte mici, atentii poate usor de trecut cu vederea, care pentru unii dintre noi inseamna foarte mult.

De exemplu, si-ar putea dori un album de familie, pe care sa il puna pe perete, insa din lipsa de timp sa nu fi putut sa realizeze acest lucru. Te-ai putea ocupa chiar tu, nu-i asa?



7. O carte, intotdeauna o idee buna

Este amator/oare de lectura? Sau pur si simplu vrei sa impulsionezi acea persoana sa citeasca o anumita carte? Ei bine, oricum ar fi persoana careia trebuie sa ii faci cadoul, o carte este bine-venita intotdeauna.

Fie ca vorbim despre beletristica sau literatura de specialitate, sigur vei gasi o carte pe gustul oricui.



8. Un bilet la film, teatru sau un abonament la sala pentru prima luna din noul an

Daca esti suficient de apropiat de persoana respectiva incat sa stii daca ii place teatrul, filmul sau face sport regulat, poti opta pentru a-i face un astfel de cadou. 

Bonus, la abonamentul la sala, de exemplu, poti adauga si o pereche noi de adidasi sau o bentita de alergat, un gadget care masoara caloriile pierdute sau un tricou cu mesaj special.



Numarul 9 al topului nu exista, teoretic, insa ar trebui sa mentionam faptul ca, oricare ar fi cadoul pe care il faci, sau cel pe care il primesti, important este sa ne deschidem sufletul si sa daruim cu bucurie, si, in egala masura, sa primim fericiti gestul oricui, indiferent cat de mic ar fi.

Sarbatori fericite!

 
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024
Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?
Sanatate

Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?

today18 Mar. 2024
Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului

today18 Mar. 2024
Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti
Imobiliare

Cele mai ieftine chirii din Romania: secretele apartamentelor care se inchiriaza pe bani putini, cum le gasesti

today18 Mar. 2024
Sfaturi pentru a face cumparaturi inteligente intr-un magazin de piese auto online
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Sfaturi pentru a face cumparaturi inteligente intr-un magazin de piese auto online

today18 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi,...

Instalarea de camere de supraveghere in firma, decizia unui adevarat manager

today18 Mar. 2024
Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?
Sanatate

Care sunt cele mai des intalnite complicatii ale diabetului?

today18 Mar. 2024
Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului
Banii tai - sectiune de educatie...

Imprumuturi fulger: ghidul dvs. pentru aprobarea instantanee a imprumutului

today18 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x