Venirea pe lume a unui copil aduce mult entuziasm pentru ambii parinti, insa acestia trebuie sa fie contienti si de responsabilitatile pe care le implica acest pas. Oricine isi doreste sa fie un parinte responsabil si sa ii ofere celui mic toate conditiile de care are nevoie pentru a avea o copilarie fericita. Pentru acest lucru trebuie sa te pregatesti insa din toate punctele de vedere si sa iei in calcul toate scenariile care pot aparea. Stii cum se spune, este de preferat sa fii previzibil decat sa fii luat prin surprindere!
Orice am vrea sa spunem, primirea unui copil in familie necesita si o anumita siguranta financiara a parintilor. In primul rand, nu trebuie sa te sperii atunci cand realizezi cat de mult costa aducerea pe lume a unui copil si cresterea acestuia.
Pentru a te asigura din acest punct de vedere, mai intai de toate ar trebui ca tu ca parinte sa ai un stil de viata responsabil la capitolul financiar. Uite cateva lucruri pe care ar fi indicat sa le faci pentru a te pregati asa cum se cuvine din punct de vedere financiar pentru venirea pe lume a unui copil!
Asa cum spuneam si in randurile anterioare, siguranta financiara este cruciala in momentul in care te-ai hotarat ca vrei sa faci acest pas. In primul rand, asigura-te ca ai un venit sigur si constant! Cu siguranta nu iti doresti ca dupa venirea pe lume a celui mic sa te chinui pentru a iti putea plati facturile. Rezolva-ti mai intai de toate problemele financiare pe care le ai, scapa de datorii si pune-ti ordine in finante. Locul de munca este extrem de important, asa ca ar fi de preferat sa stii ca ai un job stabil si pe perioada nedeterminata.
Stabilirea unui buget este unul dintre cei mai importanti pasi pe care ii poti face inainte de venirea pe lume a unui copil. Fii realist atunci cand stabilesti acest buget si gandeste-te cu responsabilitate la cheltuielile si veniturile pe care le vei avea in anii urmatori.
Totodata, este important ca bugetul sa fie cat de cat flexibil, cresterea unui copil putand veni la pachet cu o serie intreaga de cheltuieli neprevazute.
Creearea unui fond de urgenta pentru copil se poate dovedi, de asemenea, extrem de utila in multe cazuri.
Probleme neprevazute pot aparea oricand in cazul unui copil, asa ca este de preferat sa ai mereu la indemana resurse financiare de care sa te poti folosi in orice moment!
Economisirea este foarte importanta atunci cand te pregatesti de venirea unui copil pe lume. Discuta cu alti parinti care au trecut deja prin tot acest proces pentru a afla care sunt aspectele de care sa tii cont in urmatori ani. Vei afla ca exista destul de multe capitole la care poti face economii importante.
Poti cumpara, spre exemplu, haine la mana a doua sau jucarii pe care alti copii nu le mai folosesc. Poti face economii semnificative si atunci cand vine vorba despre mancarea pentru cel mic. Aceasta poate fi preparata chiar de tine acasa, nu este obligatoriu sa cumperi preparatele speciale pentru bebelusi ce se gasesc in comert.
Citeste si: Echilibrul dintre viata profesionala si viata privata este o minciuna: mamele o stiu cel mai bine
Foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Cati bani ar trebui sa puna deoparte, pe an, o persoana la 40 de ani?
Pretul mediu pentru o garsoniera de doar 40mp in Bucuresti Se apropie de 75.000 de euro. Suntem in bula imobiliara?
Casa Verde Fotovoltaice 2024 pune romanii pe jar. E bataie pe finantarea de 30.000 lei, de frica facturilor mari in 2025
12.000 de lei salariu NET pentru romanii cu liceu, fara facultate: cele mai bine platite joburi din Romania
Afacerea pe care o poti deschide la tine in curte, la tara, cu doar 500-1.000 de lei. Din prima vanzare castigi 5.000 de lei!
Dispare amenda automata pentru lipsa rovinietei - Legea noua mult asteptata de soferi
Partenerii nostri
Ministerul Muncii: Romania, felicitata pentru reforma sistemului public de pensii
Baza de calcul pentru concediu medical - este influentata de indicele de inflatie?
Ce conteaza cu adevarat pentru tinerii din generatia Z la locul de munca
Cum sa folositi SAGA pentru PFA: Ghid pentru evidente fiscal-contabile perfect legale
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si
Casa Verde Fotovoltaice 2024 pune romanii pe jar. E bataie pe finantarea de 30.000 lei, de frica facturilor mari in 2025
12.000 de lei salariu NET pentru romanii cu liceu, fara facultate: cele mai bine platite joburi din Romania