Romanii saraci conduc masini de lux si se imbraca in haine de brand
educatie financiara
Oamenii cu adevarat bogati (financiar, cultural si emotional), nu simt in general nevoia sa demonstreze si nici sa iti afiseze ostentativ puterea financiara.
Atunci cand banii sunt facuti prin munca, prin evolutie, prin merit, atunci cand oamenii le cunosc valoarea si mai ales cand isi cunosc ei insisi propria valoare, ei stiu ca sunt si reprezinta mai mult decat haina sau masina pe care o conduc.
Cand stii ca valorezi mult ca om, ca specialist, ca ai potential, ca esti cineva, cand simti ca esti capabil si ai reusite in plan profesional, nu simti nevoia sa te validezi printr-o imagine ostentativa de aparent lux si opulenta.
Oamenii valorosi prin ei insisi sunt nonsalanti si nu simt niciodata complexe de inferioritate, chiar si daca poarta un sac de gunoi si se dau jos din cea mai ieftina masina. Nimic din toate acestea nu ii face pe ei mari sau mici!
Desigur ca oamenii cu situatie materiala foarte buna poarta haine de brand, poarta ceasuri scumpe si conduc masini de lux, insa cu foarte putine sigle la vedere. Primeaza calitatea materialului, confortul, nu eticheta scoasa pe la guler sau insemnele brandului batute in pietricele cu sclipici pe tot pieptul sau spatele.
In general, oamenii care nu se identifica cu altceva decat cu luxul afisat sunt oameni goi de continut, care simt si ei nevoia sa reprezinte ceva in fata celorlalti, dar pot sa obtina validarea doar asa: imbracandu-se in asa-zise haine de lux, epatand cu etichetele la vedere si considerandu-se superiori.
Cea mai dureroasa situatie e a celor ce poarta replici ale hainelor de firma. Probabil aici vorbim despre cea mai scazuta stima de sine posibila la o persoana si cea mai precara educatie.
Cand esti gol de esenta, simti nevoia ca la exterior sa plusezi, ca sa compensezi faptul ca nu ai o valoare intrinseca.
Persoanele sarace financiar si cu duhul, totodata, apeleaza la poleiala aceasta pe principiul "afara e vopsit gardul, inauntru-i leopardul".
E cat se poate de trist sa porti in picioare cateva salarii ale unui profesor de limba romana, dar tu sa fi citit toata viata doar etichetele sticlelor de sampon, iar din 3 cuvinte, 2 sa fie "gen".
Foto: pexels.com