Sambata camasilor albe. Primul Guvern din Romania cu putere aproape totala, care organizeaza miting

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sambata camasilor albe. Primul Guvern din Romania cu putere aproape totala, care organizeaza miting
Sambata camasilor albe. Primul Guvern din Romania cu putere aproape totala, care organizeaza miting
de Magda Florea la 09 Iun. 2018 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
miting psdprotestepiata victorieiliviu dragnearevocare kovesidna

Pe data de 9 iulie, ora 20:00, Piata Victoriei din Capitala va fi punctul zero de intalnire al sustinatorilor PSD si membrilor politici din toata tara, intr-o manifestatie organizata pana in cele mai mici detalii de singurul Guvern din istoria Romaniei care sustine un astfel de protest.

O sa incepem discutia noastra facand apel la bun simt si demnitate cetateneasca, si invocand cunoasterea unor proceduri si legi pe care orice persoana din Romania ar trebui sa le stie, pentru a avea o viziune obiectiva, realista asupra evenimentelor care urmeaza sa se intample pe scena politica romaneasca.
 
La sfarsitul saptamanii ne asteapta un eveniment marcant pentru evolutia societatii romanesti. Guvernul Romaniei protesteaza "impotriva abuzurilor", dupa cum afirma presedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea.

Constitutional, oricine are dreptul sa protesteze, insa este un drept de care fac uz cetatenii de rand, oamenii care nu au fraiele puterii, oamenii care nu pot schimba nimic. Profesori, medici, mecanici, ingineri, studenti, muncitori necalificati care isi duc traiul de la o luna la alta asteptandu-si salariile, facand naveta zi de zi sau facand sacrificii sa poata oferi copiilor lor un viitor mai bun. Acesti oameni ar trebui sa iasa in strada, oameni care spera la o Romanie occidentala, democratica, in care statul de drept nu este doar un concept himeric invocat prin interviuri propagandistice care INCA PRIND.
 
Mitingurile sunt pentru noi, dragi guvernanti. Domniile voastre sunteti in fotolii din care ne dirijati tara si aveti la indemana posibilitatea sa schimbati ceva, orice. In acest moment, Partidul Social Democrat compune Guvernul Romaniei, dar si majoritatea Parlamentara. Teoretic, orice masura si-ar dori sa adopte, s-ar legifera fara niciun obstacol. De ce organizeaza, deci, PSD-ul miting?
 
Bineinteles ca oamenii iau parte de placere la manifestatii, doar ca actioneaza conform indicatiilor
 
Mitingul de sambata va fi unul in care oamenii vor veni cu inima sa sustina "lupta impotriva abuzurilor", Liviu Dragnea specificand faptul ca "Facem acest miting pentru a arata ca suntem decisi sa mergem pana la capat pentru ca Romania sa devina o tara democratica, unde libertatile si drepturile fundamentale sunt respectate asa cum scrie in Constitutie si in tratatele internationale".
 
"Este un miting impotriva abuzurilor care se intampla in Romania de mult timp. Facem acest miting pentru a arata ca suntem decisi sa mergem pana la capat pentru ca Romania sa devina o tara democratica, unde libertatile si drepturile fundamentale sunt respectate asa cum scrie in Constitutie si in tratatele internationale," a afirmat liderul PSD.
 
Liviu Dragne a precizat si cine ar fi, in viziunea lui, structurile care ar pune in pericol democratia si independenta Justitie:

"Din cauza unei propagande toxice uriase, se pune problema ca o structura nelegitima obscura, subterana, sa paraziteze deciziile si sa influenteze intr-un mod ocult decizii importante, sa permita abuzuri, sa permita intruziuni, sa permita ca cetateni romani si firme sa fie inchise, ca zeci, sute de mii de destine sa fie distruse, avand in vedere niste interese care nu sunt intotdeauna numai din interior", a declarat Liviu Dragnea.

Citeste si: Noi obligatii fiscale pentru firme

Un miting ca la carte. Editura "Trei Trandafiri"
 
Prin sertarele de la Palatul Victoria o mai fi ramas vreo schema de organizare a paradelor din Epoca de Aur, doar asta ne poate trece prin minte, atunci cand vedem cum au pregatit liderii PSD, manifestatia de sambata:
 
1. fiecare judet va avea repartizat un sector din zona Pietei
2. fiecare judet isi face un semn distinctiv, de pus in piept
3. la 10 oameni un steag tricolor
4. la fiecare grup de 50 de oameni o pancarta cu numele judetului scris mare 
5. fiecare judet isi confectioneaza steaguri si pancarte 
6. vineri, toti presedintii de organizatii vor fi in Bucuresti
7. toata lumea imbracata in alb, doar partea de sus ( tricou, camasa, bluza)
8. ora ajungerii in Bucuresti este 18.00 ( la maximum ora 18.00 masinile se afla in parcari)
 
Pe de alta parte, mai exista si alte reguli la miting pentru grupurile de oameni. Exista trei categoriii de sefi de grup:
 
Grup de 10 oameni cu SEF DE GRUP 
Grup de 40 oameni cu SEF DE GRUP 
Detasament de 100 de oameni cu SEF DE DETASAMENT 
Cat mai multe stegulete mici 
 
Avem dress code, masini de transport si sefi de grup. Inca nu stim cine scrie mesajele de pe pancarte, insa asteptam cu interes sa vedem ce nemultumiri are Guvernul cu privire la sistemele de stat pe care el insusi le administreaza de cativa ani.
 
Trecand la lucruri mai serioase, motivul real al acestui miting este revocarea Laurei Codruta Kovesi
 
Justitia romana se afla in mare pericol, "e atacata de niste penali", ne avertiza la inceputul anului Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, care era de parere ca baronii locali care au condamnari de ani de zile pentru fapte de coruptie din care au castigat milioane de euro, vor sa "se mai relaxeze" putin actiunile DNA. Oferindu-i sustinere in campaniile lui Dragnea, oamenii isi cer "drepturile", dupa cum afirma insusi presedintele intr-o declaratie care a starnit numeroase reactii la vremea respectiva.
 
Ajuns la guvernare, Liviu Dragnea alaturi de PSD au incercat sa modifice legile justitiei. Dupa ce organismele internationale au emis avertismente si sute de mii de romani au protestat pentru a apara sistemul, s-a renuntat la initiativa. Brusc, a aparut o discreditare a Directiei Nationale Anticoruptie. Probabil pe principiul " sa taiem <<raul>> de la radacina".

Toate au culminat cu initiativa ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de a o demite din functie pe sefa DNA. Intr-un amplu document in care isi exprima nemultumirea, Toader este de parere ca Laura Kovesi nu este capabila sa conduca institutia care a obtinut printre altele si condamnarea lui Adrian Nastase, fostul premier al Romaniei. 
 
Kovesi a adus contraargumente la fiecare acuzatie adusa de minsitrul Justiei, intr-o declaratie de presa fara precedent, facuta chiar in sediul DNA. Toata lumea a asteptat decizia Cosiliului Superior al Magistraturii, care a taiat din elanul Partidului Social Democrat, oferind un aviz consultativ negativ. Concret, ancheta CSM a constat faptul ca acuzatiile lui Tudorel Toader nu se adeveresc. Din moment ce votul CSM nu are caracter decisiv, ci doar consultativ, Presedintele Iohannis a decis mentinerea in functie a procurorului sef.
 
Tudorel Toader a declarat inca de la bun inceput ca se va adresa Curtii Constitutionale a Romaniei, pentru a-l putea obliga pe presedinte sa o  revoce din functie pe Kovesi. Zis si facut. Curtea Constitutionala a admis, cu majoritate de voturi, ca exista un conflict intre presedinte si ministrul Justitiei, Tudorel Toader, din cauza refuzului sefului statului de a o revoca din functie pe Laura Codruta Kovesi.

Cine este Curtea Constitutionala?

CCR este unica autoritate de jurisdictie constitutionala in Romania, independenta fata de orice alta autoritate publica si care are, conform Constitutiei Romaniei, rolul de garant al suprematiei Constitutiei.
 
Atributiile Curtii sunt urmatoarele:
 
a) se pronunta asupra constitutionalitatii legilor, inainte de promulgarea acestora;
b) se pronunta asupra constitutionalitatii tratatelor sau altor acorduri internationale;
c) se pronunta asupra constitutionalitatii regulamentelor Parlamentului;
d) hotaraste asupra exceptiilor de neconstitutionalitate privind legile si ordonantele, ridicate in fata instantelor judecatoresti sau de arbitraj comercial;
e) solutioneaza conflictele juridice de natura constitutionala dintre autoritatile publice;
f) vegheaza la respectarea procedurii pentru alegerea Presedintelui Romaniei si confirma rezultatele sufragiului;
g) constata existenta imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei si comunica cele constatate Parlamentului si Guvernului;
h) da aviz consultativ pentru propunerea de suspendare din functie a Presedintelui Romaniei;
i) vegheaza la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului si confirma rezultatele acestuia;
j) verifica indeplinirea conditiilor pentru exercitarea initiativei legislative de catre cetateni;
k) hotaraste asupra contestatiilor care au ca obiect constitutionalitatea unui partid politic;
l) indeplineste si alte atributii prevazute de legea organica a Curtii.
 
Judecatorii CCR sunt numiti pe criterii politice

Curtea se compune din noua judecatori numiti pentru un mandat de noua ani, care nu poate fi prelungit sau reinnoit. Cate trei judecatori sunt numiti de catre Camera Deputatilor, Senat, respectiv de Presedintele Romaniei. Componenta Curtii se innoieste cu o treime din numarul judecatorilor din 3 in 3 ani, fiecare din autoritatile competente sa efectueze numirile desemnand cate un judecator.
 
 Concret, iata lista judecatorilor care alcatuiesc CCR in prezent:
 
Presedinte Valer Dorneanu - fost parlamentar PSD, propus de PSD la CCR
Judecator Marian Enache -  fost deputat FSN, PDSR si PSD, propus de PSD
Judecator Petre Lazaroiu - nu a detinut functii politice, fiind avocat si judecator financiar, propus de Traian Basescu
Judecator Mircea Stefan Minea - fara functii politice, numit de PDL
Judecator Daniel Marius Morar - fost procuror-sef al DNA, numit de Basescu
Judecator Mona-Maria Pivniceru -  ministru al justitiei in Guvernul USL, propus de USL
Judecator Livia Doina Stanciu - fara implicare politica, numita de Klaus Iohannis
Judecator Simona-Maya Teodoroiu - numita de PSD la CCR
Judecator Varga Attila - fost parlamentar al Uniunii in perioada 1990-2012, propunerea UDMR
 
Observam faptul ca, la Curtea Constitutionala, cinci judecatori din noua au fost numiti de Partidul Social Democrat sau alti aliati. Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei de a-l obliga pe seful statului sa o revoce pe sefa DNA, formulata in termeni transanti si fara precendent in jurisprudenta institutiei, a fost luata cu o majoritate de 6 la 3. Cei care au impus o astfel de hotarare au fost sustinuti politic de PSD si UDMR. Cei trei care s-au opus sunt Livia Doina Stanciu, Daniel Marius Morar si  Mircea Stefan Minea.
 
Presedintele Romaniei isi risca functia
 
Decizia CCR il obliga pe Klaus Iohannis sa o revoce din functie pe sefa DNA, fiind nevoit sa respecte Constitutia. In caz ca nu se va supune acestei hotarari, Parlamentul poate demara procedura de suspendare din functie. Astfel, Partidul lui Liviu Dragnea ar putea obtine puterea absoluta in Romania. Controland atat Executivul, majoritatea in Parlament, cat si institutia Presedintelui.
 
Ne intrebam legitim, daca dupa acest punct, vor mai fi legale mitingurile in Romania. Pana atunci insa, Guvernul vrea sa ofere o demonstratie de forta stradala, adunand mii de oameni si organizandu-i astfel incat sa para a fi vocea Romaniei. O Romanie care isi doreste revocarea procurorului sef si micsorarea atributiilor DNA.
 
Din fericire, romanii nu isi doresc acest lucru. 19 milioane de oameni nu pot fi imbracati in camasa alba si stegulete. Motiv pentru care singurul partid istoric din opozitia Parlamentara, PNL, in frunte cu Ludovic Orban, a anuntat ca vor face si ei un miting.
 
Ludovic Orban asteapta la proteste romanii cu viziuni democratice, occidentale, care isi doresc competenta de la alesii politici, nu manifestatii de tip stalinist. 
 
Pana vom afla cum se vor sfarsi aceste miscari de strada, va anuntam ca in aceeasi zi, membrii comunitatii LGBT din Romania au organizat si ei un miting, cam in aceeasi zona. Coincidenta sau nu, parca traim vremurile Romei Antice. Paine si circ. Paine scumpa si circ de doi bani. 

Citeste si: Parintii nu vor mai plati intretinere pentru copii, si vor avea liber la demolari in apartamente

Sursa foto: pexeles.com
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x