ANALIZA: Cele mai puternice mamici din lume

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANALIZA: Cele mai puternice mamici din lume ANALIZA: Cele mai puternice mamici din lume
de Manager.ro la 13 Mai. 2014
Urmareste-ne pe Google News
femeimamicimameafaceribeyoncefacebook

Pentru fiecare dintre noi, cele mai puternice femei au fost si vor ramane mamele care ne-au dat viata. Pe de alta parte, urmatoarele doamne au demonstrat ca a fi mamica nu mai este sinonim cu lipsa activitatii profesionale; mai mult, urmatoarele mamici sunt femei foarte puternice, aflate la conducerea unor tari si companii importante.

Revista Working Mother din SUA a desemnat "Cele mai puternice mame din 2014", din toate domeniile: afaceri, tehnologie, politica, filantropie, mass-media si divertisment
 
Urmatoarele femei conduc natiuni, companii de miliarde de dolari, influenteaza trendurile globale si cel mai important, isi cresc odraslele. 
 
De la Melinda Gates pana la Beyonce, Business Insider evoca puterea mamicilor care schimba lumea. Mentionam ca urmatoarea lista nu reprezinta "un clasament", ci mai degraba o insiruire.
 
Christiane Amanpour

 
CIO (Chief International Correspondent) CNN
Are un copil
 
Amanpour, de origine britanico-iraniana, este una dintre cele mai respectate jurnaliste dni lume, cu multe premii in palmares. Christiane a transmis din zonele de razboi, a facut demersuri pentru eliberarea unor ziaristi rapiti si a realizat numeroase interviuri cu liderii lumii. A acceptat provocarea de a fi mamica si are un fiu.
 
Mary Barra

 
CEO General Motors
Are doi copii
 
Una dintre cele mai puternice femei din lumea afacerilor. Barra are doi copii, in varsta de 15, respectiv 17 ani. Dupa ce a lucrat in cadrul GM timp de 33 de ani, Barra a fost desemnata in functia de CEO in ianuarie; in prezent, incearca sa scoata compania din scandalul rechemarii in service a 2,6 milioane de masini cu probleme. Are o diploma in Electrotehnica si un MBA obtinut la Stanford Graduate School of Business. 
 
Beyonce

 
Cantareata, actrita, mogul in lumea divertismentului
Are un copil
 
Sotia mogulului din domeniul muzical Jay Z a inregistrat numeroase succese. Beyonce a castigat premiul Grammy cu albumul "Beyonce" si a reusit sa vanda 500.000 exemplare in doar 24 de ore de la lansare. Totodata, in urma turneului sau, "Mrs. Carter Show World Tour", Beyonce a castigat 188,6 milioane dolari.
 
Sandra Bullock

 
Actrita, producator
Are un copil
 
Bullock, una dintre cele mai elegante actrite de la Hollywood, are un fiu in varsta de doi ani. Actrita a castigat un Premiu Oscar pentru "The Blind Side" si a jucat in alte numeroase filme de succes, precum "Gravity", "Crash" si "Speed". Bullock are o avere de 150 milioane de dolari.
 
Safra Catz

 
Co-presedinte si CFO Oracle
Are doi copii
 
Potrivit CNN, Catz a definitivat sapte achizitii in 2013, in valoare totala de 5 miliarde de dolari. Catz s-a nascut in Israel si familia sa s-a mutat in Boston. A obtinut numeroase diplome si se ocupa de finantele uriasului Oracle.
 
Melinda Gates

 
Co-fondator, co-presedinte Fundatia Bill and Melinda Gates
Are trei copii
 
Alaturi de sotul ei, nimeni altul decat Bill Gates, Melinda este una dintre cele mai bogate persoane din lume. Familia Gates are trei copii: Jennifer (18 ani), Rory (15 ani) si Phoebe (12 ani). Melinda este responsabila cu strategia Fundatiei Bill and Melinda Gates, in care a investit multi bani. Unul din obiectivele ei este sa le ofere femeilor "mai mult control asupra propriilor trupuri"; mai exact, Melinda doreste sa furnizeze pilule anticonceptionale pentru femeile din tarile emergente.
 
Kirsten Gillibrand

 
Senator SUA, New York 
Are doi copii
 
A devenit o voce puternica in politica americana, dupa ce a militat pentru implementarea STOCK Act, pentru interzicerea insider trading-ului; de asemenea, a contribuit la campania de integrare a homosexualilor in armata americana.
 
Sri Mulyani Indrawati

 
COO si Managing Director World Bank Group
Are trei copii
 
Indrawati, fostul ministru de finante al Indoneziei, conduce in prezent operatiunile World Bank din 70 de tari. Are trei copii si este o "rasfatata" a clasamentelor Forbes.
 
Laurene Powell Jobs

 
Fondatoare si Presedinte Emerson Collective, actionar Disney
Are trei copii
 
Powell Jobs, vaduva raposatului Steve Jobs, a mostenit o avere de 13 miliarde de dolari si este cel mai important actionar de la Disney. Prin intermediul fundatiei sale, Emerson Collective, Powell finanteaza o serie de reforme educationale strategice in jurul globului si se face parte din board-ul New America Foundation and Teach for America.
 
Marianne Lake

 
Vicepresedinte si CFO JPMorgan Chase & Co.
Are un copil
 
Lake este una dintre cele mai puternice femei de pe Wall Street. Dupa zece ani petrecuti la JPMorgan Chase, a devenit directorul financiar al companiei in 2013. "Cand esti o mamica si lucrezi, trebuie sa profiti din plin de prioritizarea activitatii tale", a declarat Lake pentru Business Insider. 
 
Donna Langley

 
Presedintele Universal Pictures
Are doi copii
 
Una dintre cele mai puternice femei de la Hollywood supravegheaza strategia de productie a Universal si divizia Focus Features a gigantului din lumea filmului. Printre succese sale, se numara "Despicable Me 2" si "Fast & Furious 6"; de asemenea, Langley a reusit sa achizitioneze drepturile de ecranizare a cartii "Fifty Shades of Grey" (filmul va fi lansat in februarie 2015).
 
Barbara Novick

 
Fondatoarea si vicepresedintele BlackRock
Are trei copii
 
Novick a infiintat BlackRock in 1988 si ramane unul dintre liderii sai puternici. In calitate de membru al comitetului executiv global, Novick supravegheaza toate afacerile companiei si conduce un grup de directori care ii reprezinta pe investitori in cadrul discutiilor privind reforma financiara.
 
Shonda Rhimes

 
Scriitoare, producator, regizor
Are trei copii
 
Rhimes a devenit in ultimii zece ani una din cele mai importante personalitati artistice. Ea este creatoarea unor seriale de succes, precum "Scandal", "Grey's Anatomy" si "Private Practice". De remarcat faptul ca in toate productiile sale apar personaje feminine cu profesii puternice. 
 
Sheryl Sandberg

 
COO Facebook
Are doi copii
 
Sandberg a demarat campania "Lean In" si este COO-ul Facebook. Are doi copii, in varsta de 8, respectiv 6 ani si tine sa precizeze ca ajunge mereu la timp pentru a lua cina cu familia sa. 
 
Shakira

 
Cantareata, trainer "The Voice", activista
Are un copil
 
Shakira a castigat doua premii Grammy si isi castiga existenta din muzica de la varsta de 13 ani. Cantareata s-a nascut in Columbia si are un baietel in varsta de un an, pe nume Milan. Este Ambasadoare a UNICEF Goodwill si a deschis sase scoli in Columbia, prin intermediul fundatiei sale, Pies Descalos (Barefoot). 
 
Yingluck Shinawatra

 
Premierul Thailandei
Are un copil
 
Shinawatra este prima femeie premier din Thailanda si a fost aleasa in 2011. Inainte de a intra in politica, a avut o cariera de succes in afaceri si a condus compania de telecomunicatii AIS. Are un fiu in varsta de 11 ani, pe care il cheama Supasek.
 
Katie Jacobs Stanton

 
HIS (Head of International Strategy) Twitter
Are trei copii
 
Dupa ce a condus divizia globala de vanzari a Twitter, Stanton a devenit "creierul" din spatele strategiei internationale a retelei de microblogging. A lucrat in trecut la Yahoo si Google, dar a fost si consilier special al Biroului de Inovatii din cadrul Departamentului de Stat american.
 
Kerry Washington

 
Scriitoare si actrita
Are un copil
 
Vedeta serialului nominalizat la Emmy "Scandal" are o fetita, pe nume Isabelle. Washington este o activista convinsa si a primit premiul NAACP pentru realizari deosebite in sfera cauzelor civile; presedintele Barack Obama a desemnat-o sa se ocupe de CAH (Committee of the Arts and Humanities) in 2009.
 
Susan Wojcicki

 
CEO YouTube
Are patru copii
 
Inainte de a conduce YouTube, Wojcicki, in varsta de 45 de ani, a avut functia de SVP pentru publicitate in cadrul Google. AdWeek a denumit-o "cea mai importanta persoana din domeniul publicitatii" - ea a reusit sa creasca afacerea cu reclame a Google pana la 43,7 miliarde de dolari (2012). Dincolo de aceste reusite remarcabile, Susan izbuteste sa isi petreaca aproape fiecare seara alaturi de familia sa. 
 
Zhang Xin

 
Co-fondator si CEO SOHO China
Are doi copii
 
Miliardara are o avere de 3 miliarde de dolari. Xin a infiintat SOHO alaturi de sotul ei si compania a devenit cel mai mare dezvoltator imobiliar din China. Antreprenoarea asiatica are doi copii si a lucrat in trecut la Goldman Sachs

Ultimele NOUTATI

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta
Ultimele stiri economice

ANAF se pregateste de controale masive in aceste magazine: ce marfa atrage inspectorii la usa ta

today19 Apr. 2024
Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii
Economie

Cum poti ajunge sa fii raportat in Biroul de Credit si sa te refuze toate bancile: exemple clare de situatii

today19 Apr. 2024
De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x