ANALIZA: Cele mai valoroase companii din SUA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANALIZA: Cele mai valoroase companii din SUA ANALIZA: Cele mai valoroase companii din SUA
de Manager.ro la 11 Aug. 2011
Urmareste-ne pe Google News
analizavaloare de piataappleexxon mobilactiunipreturi

Zilele trecute, Apple a devenit cea mai valoroasa companie din SUA, intrecand valoarea de piata a gigantului petrolier Exxon Mobil.

In acest context, trebuie sa revizuim importanta valorii de piata, in adevaratul ei sens. Valoarea totala a unei companii este dictata de fortele de pe piata. Investitorii lupta pentru sporirea valorii bunurilor si castigurilor acesteia si asigura perspective stabile de business.

Valoarea de piata este influentata de cat de rapid se tranzactioneaza actiunile companiei si la ce valoare. La un moment dat, companiile se pot devansa rapid intre ele, prin miscari dinamice pe bursa. Lista celor mai valoroase companii din SUA este temporara si ierarhia s-ar putea schimba chiar in clipa in care redactam acest material. 24/7 Wall Street ofera o imagine clara asupra principalilor jucatori financiari din SUA.


Procter & Gamble

Valoare de piata: 167 miliarde dolari
Pretul actual al actiunilor: 59 dolari
Pret maxim/Pret minim al actiunilor in 52 de saptamani: 68 dolari/57 dolari
Industrie: Bunuri de larg consum

P&G
este cel mai mare producator de bunuri de larg consum din lume si activeaza in peste 100 de tari. Compania produce orice, de la lame de ras, la sapun si creme de ingrijire a pielii. Colgate este unul din rivalii P&G, dar nu a reusit pana in prezent sa acapareze o cota de piata semnificativa. Actiunile P&G au variat in 52 de saptamani intre 68 dolari si 57 dolari. Acestea au ramas stabile la 59 dolari, dar se mentin la un nivel scazut, pana cand "buzunarele" consumatorilor isi vor reveni din criza.





AT&T

Valoare de piata: 167 miliarde dolari
Pretul actual al actiunilor: 28 dolari
Pret maxim/Pret minim al actiunilor in 52 de saptamani: 32 dolari/26 dolari
Industrie: Telecomunicatii

AT&T
este cea mai mare companie de telecomunicatii din lume. Concurenta pe piata de profil a devenit tot mai acerba, pe masura ce piata utilizatorilor americani a ajuns la saturatie. AT&T a incercat sa ramana lider prin achizitia gigantului T-Mobile, care ar transforma AT&T in cea mai mare companie de telecomunicatii wireless din SUA. Actiunile AT&T au variat in 52 de saptamani intre 32 dolari si 26 dolari si se tranzactioneaza in prezent la 28 dolari. Titlurile vor ramane sub presiune, cel putin pana cand va fi finalizata achizitia T-Mobile.


Berkshire Hathaway

Valoare de piata: 170 miliarde dolari
Pretul actual al actiunilor: 68 dolari
Pret maxim/Pret minim al actiunilor in 52 de saptamani: 87 dolari/66 dolari
Industrie: Conglomerate

Conglomeratul lui Warren Buffett detine cam tot ce se poate, de la cai ferate, la ziare si companii de asigurari. Buffett ramane un investitor de cursa lunga, care a detinut pozitii-cheie in companii uriase, precum Coca-Cola, timp de mai multi ani. Una din marile probleme ale Berkshire Hathaway este chiar varsta inaintata a mentorului Buffett: 80 de ani. In ziua plecarii sale, actiunile se vor clatina. Actiunile Berkshire Hathaway au variat in 52 de saptamani intre 87 dolari si 66 dolari. In prezent, se tranzactioneaza la 68 dolari, pe fondul ingrijorarii ca unele firme ale lui Buffett sunt expuse crizei economice globale.


Wal-Mart

Valoare de piata: 171 miliarde dolari
Pretul actual al actiunilor: 50 dolari
Pret maxim/Pret minim al actiunilor in 52 de saptamani: 58 dolari/49 dolari
Industrie: Retail, vanzari

Cel mai mare retailer din lume
a inregistrat vanzari de 415 miliarde dolari si este cel mai prolific angajator din SUA. Wall-Mart se confrunta insa cu un pret nu tocmai fericit al actiunilor si o concurenta formata din Target, Costco si Sears. Totusi, vanzarile sale peste hotare au crescut frumos, cu precadere datorita pietelor generoase din China si Mexic. Wal-Mart este victima presiunii preturilor. Actiunile Wal-Mart au fost tranzactionate in 52 de saptamani la preturi situate intre 58 dolari si 49 dolari. In prezent, pretul acestora se situeaza la 50 dolari, in ton cu recesiunea - care ar putea afecta serios cererea. Actiunile vor scadea, daca Wal-Mart nu ia masuri pentru imbunatatirea activitatii magazinelor proprii din SUA.


Google

Valoare de piata: 180 miliarde dolari
Pretul actual al actiunilor: 560 dolari
Pret maxim/Pret minim al actiunilor in 52 de saptamani: 642 dolari/447 dolari
Industrie: Internet

Actiunile Google au fost sustinute in S1 2011 de o crestere spectaculoasa a vanzarilor si profiturilor. Compania domina piata motoarelor de cautare si detine o cota de piata de 75% in SUA si Europa. Pozitia sa din tari precum China, India si Rusia ramane insa relativ slaba. Principala ingrijorare a analistilor cu privire la Google este faptul ca gigantul investeste in produse care nu sunt profitabile. Actiunile Google au variat in 52 de saptamani intre 642 dolari si 447 dolari. In prezent, se tranzactioneaza la 560 dolari. Profitul Google va dinamiza pretul acestora.


Chevron

Valoare de piata: 183 miliarde dolari
Pretul actual al actiunilor: 91 dolari
Pret maxim/Pret minim al actiunilor in 52 de saptamani: 109 dolari/72 dolari
Industrie: Petrol

Chevron
este o versiunea mai redusa a Exxon-ului. Realizeaza exploatari si rafinari importante de petrol. Investitorii au laudat compania pentru decizia de a intra in afacerea cu gaze naturale. Recent, Agentia Internationala pentru Energie a anuntat ca cererea pentru petrol va scadea in urmatorul an. Profitul Chevron ar putea fi afectat de un asemenea trend. Chevron a castigat 11 miliarde dolari in ultimul trimestru si are o balanta fiscala excelenta. Actiunile Chevron au variat in 52 de saptamani intre 109 dolari si 72 dolari. In prezent, acestea sunt tranzactionate la 91 dolari, valoare ce ar putea sa scada, odata cu reducerea preturilor la petrol.


IBM

Valoare de piata: 200 miliarde dolari
Pretul actual al actiunilor: 167 dolari
Pret maxim/Pret minim al actiunilor in 52 de saptamani: 185 dolari/122 dolari
Industrie: Tehnologie, IT&C

IBM
este liderul industriei computerelor pentru corporatii. Compania si-a diversificat activitatea. Mai mult, s-a extins in India si China. Managementul eficient de produs a permis IBM-ului sa depaseasca rivali precum Hewlett-Packard. Actiunile IBM au variat in 52 de saptamani intre 185 dolari si 122 dolari si in prezent se tranzactioneaza la 167 dolari. Castigurile in crestere dicteaza un pret al actiunilor in ascensiune, in cazul IBM.


Microsoft

Valoare de piata: 206 miliarde dolari
Pretul actual al actiunilor: 24,55 dolari
Pret maxim/Pret minim al actiunilor in 52 de saptamani: 29,50 dolari/23,30 dolari
Industrie: Software

In urma cu un deceniu, Microsoft era cea mai valoroasa companie din lume. Preturile actiunilor au inghetat insa la nivelul celor din 2001. Microsoft s-a dezvoltat in unele directii neprofitabile. Intre timp, afacerile cu software-uri ale companiei sunt sub asediul tehnologiilor de cloud computing, inovate de companii precum Google. Actiunile Microsoft au variata in 52 de saptamani intre 29,50 dolari si 23,30 dolari. Acestea se tranzactioneaza actualmente la 24,55 dolari. Daca luam ca barometru ultimul deceniu, putem spune ca Microsoft va mai ramane un timp la acest nivel.


Apple

Valoare de piata: 342 miliarde dolari
Pretul actual al actiunilor: 368 dolari
Pret maxim/Pret minim al actiunilor in 52 de saptamani: 404 dolari/235 dolari
Industrie: Produse electronice

Pe masura ce actiunile sale
au crescut in ultimii doi ani cu 125%, Apple a devansat multe companii din top 10. Veniturile companiei au sarit la 100 miliarde dolari si profiturile la 11 miliarde dolari, situand "Marul" la acelasi nivel cu Exxon. Dinamica lansarii de produse Apple va dicta preturile in crestere ale actiunilor in urmatorul an. Actiunile Apple au variat in 52 de saptamani intre 404 dolari si 235 dolari. In prezent, se tranzactioneaza la 368 dolari.


Exxon Mobil

Valoare de piata: 342 miliarde dolari
Pretul actual al actiunilor: 70 dolari
Pret maxim/Pret minim al actiunilor in 52 de saptamani: 88 dolari/58 dolari
Industrie: Petrol

Exxon Mobil
este cea mai mare companie petroliera din lume. Intr-un trimestru bun, poate realiza profituri nete de 10 miliarde dolari. Totusi, cresterea sau scaderea valorii sale de piata este dictata de pretul petrolului. Actiunile Exxon se tranzactioneaza la 70 dolari; in 52 de saptamani, au variat intre 88 dolari si 58 dolari. Economistii estimeaza ca Exxon ar putea scadea in urmatoarele luni, pe fondul preturilor mai mici la petrol.

Ultimele NOUTATI

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024
4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei
Life Style

4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei

today23 Apr. 2024
Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare
Analize

Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare "minune"

today22 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari
Companii

Locuri de munca platite cu peste 2.500 - 3.000 de euro net in Romania: in ce judete se fac angajari

today23 Apr. 2024
Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?
Companii

Ghidul angajatorului. Cum dovediti ca un salariat este incompetent?

today23 Apr. 2024
3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor
Economie

3 motive pentru care firmele ar trebui sa mareasca an de an salariile angajatilor

today23 Apr. 2024
Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri
Economie

Ce beneficii primesc angajatii din privat inainte de Paste: 7 din 10 firme ofera cadouri

today23 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x