Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

SONDAJ RENTROP & STRATON MARKET RESEARCH: Romanii resping introducerea bacsisului pe nota de plata in restaurante


SONDAJ RENTROP & STRATON MARKET RESEARCH: Romanii resping introducerea bacsisului pe nota de plata in restaurante
de la 19 Nov. 2012
SONDAJ RENTROP & STRATON MARKET RESEARCH: Romanii resping introducerea bacsisului pe nota de plata in restaurante
Tags: sondajrentrop & stratonrentrop & straton market researchbacsisrestaurante

Marea majoritate a cititorilor Manager.ro (70,2%) nu sunt de acord cu propunerea Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) de introducere a bacsisului pe nota de plata din restaurante, arata sondajul online realizat saptamana trecuta de Rentrop & Straton Market Research.



Cei mai multi dintre participantii la sondaj (54,5%) obisnuiesc sa serveasca masa la restaurant cel putin o data pe luna. Doar 5,4% din respondenti nu iau deloc masa in oras, in vreme ce 40,1% ies la restaurant doar la ocazii speciale.

Cei mai multi clienti lasa bacsis 10% din nota de plata

Marea majoritate a respondentilor (85,5%) obisnuiesc sa lase bacsis la restaurant. De obicei, cuantumul acestui bacsis reprezinta 10% din nota de plata (49,5% din respondenti) sau 5% din nota de plata (28,5% din respondenti).

Cei care ofera un bacsis de 15% din nota de plata reprezinta doar 2,2% din totalul respondentilor, iar ponderea clientilor care ofera cele mai "grase" bacsisuri, de peste 15% din nota de plata, este si mai redusa, de 1,1% din totalul respondentilor.

In acelasi timp, 4,3% din respondenti obisnuiesc sa ofere ca bacsis o suma fixa, cuprinsa intre 1 si 10 lei, in functie de calitatea si serviciul ospatarului.

Reglementarea bacsisului ar avea efecte mai curand negative

Dintre posibilele consecinte ale materializarii propunerii ANAT, respondentii aleg indeosebi "partea goala a paharului". Astfel, efectele cele mai previzibile din punctul lor de vedere sunt legate in primul rand de consumatori, care ar plati mai mult (44,6% din respondenti) sau si-ar reduce iesirile la restaurant (29,8%).

Aceasta din urma consecinta i-ar afecta, evident, si pe angajatii din restaurante. In final, acestia ar castiga mai putin, dupa cum apreciaza 26,1% din respondenti.

In ceea ce priveste efectele la nivelul statului, participantii la sondaj considera ca reglementarea ar spori contributia la bugetul national (26,6%), dar in acelasi timp ar duce si la cresterea evaziunii fiscale (20,4%).



Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Manager


Newsletter zilnic GRATUIT
7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2019
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2019
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2019".


Recomandari MANAGER.RO


Cele mai citite stiri




Advertisement
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2019"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016