Desi intreaga industrie auto se confrunta cu o perioada extrem de dificila in contextul actualei crize provocate de pandemia de coronavirus, sunt anumiti constructori care nu o duc atat de rau in aceste vremuri tulburi. Un astfel de exemplu este reprezentat de americanii de la Tesla, actiunile companiei conduse de Elon Musk crescand la mijlocul acestei saptamani cu aproape 9 procente, capitalizarea pe bursa ajungand la un nivel de 190 de miliarde de dolari. In aceste conditii, Tesla a depasit Toyota si tocmai a devenit acum cel mai valoros producator auto.
Anul 2019 s-a dovedit a fi un an foarte bun din mai multe puncte de vedere pentru Tesla, compania dezvoltatoare de masini electrice a lui Elon Musk bucurandu-se de un succes din ce in ce mai remarcabil. Astfel, la sfarsitul anului 2019, conducerea Tesla anunta un record de livrari si productie pentru ultimul trimestru al anului. Mai exact, americanii reusisera sa produca nu mai putin de 367.500 de masini, o cifra de productie in crestere cu nu mai putin de 50 de procente in comparatie cu anul 2018. Intr-un context extrem de favorabil, cei de la Tesla au continuat extinderea productiei inca de la inceputul noului an.
Lasand acest lucru la o parte, Tesla Model 3 s-a bucurat de un succes incredibil inca din 2019, modelul constructorului american devenind masina electrica cu cele mai multe inmatriculari pe continentul european in anul precedent. Desi Model 3 a fost lansat pe piata abia la inceputul anului 2019, acesta s-a bucurat de o popularitate uriasa inca de la bun inceput, reusind in cele din urma sa isi surclaseze modelele rivale din punct de vedere al cifrelor de vanzari. Mai exact, daca Model 3 s-a vandut in aproape 95.000 de unitati in 2019, Renault Zoe, al doilea cel mai bine vandut model electric, a inregistrat o cifra de vanzari de doar 45.682 de unitati.
La mijlocul acestei saptamani, actiunile Tesla au crescut cu pana la 9 procente, valoarea unei actiuni reusind sa depaseasca pentru prima data in istorie pragul de 1.000 de dolari. Mai exact, o actiune Tesla a ajuns sa valoreze nu mai putin de 1.025 de dolari. Aceasta reusita nu reprezinta o surpriza numai pentru fanii pietei auto, ci chiar pentru oficialii producatorului american. Spre exemplu, in urma cu doar o luna, Elon Musk scria prin intermediul unei retele de socializare ca pretul de atunci de 700 de dolari al unei actiuni i se pare prea ridicat.
Dupa aceasta crestere spectaculoasa, capitalizarea Tesla pe Bursa de la New York a ajuns la 190 de miliarde de dolari. In aceste conditii, Tesla a devenit cel mai valoros constructor de pe piata auto pe bursa, depasind pentru prima data liderul deja traditional Toyota, capitalizarea acestuia fiind de aproape 179 de miliarde de dolari, in scadere cu aproape 7 procente de la inceputul acestui an.
Chiar daca actuala perioada este una tulbure pentru multe companii, cei de la Tesla isi continua activitatea si investitiile, in special pe piata din China. La inceputul acestei luni, conducerea Tesla a anuntat ca va instala nu mai putin de 4.000 de statii de incarcare Supercharger in China in acest an. Motivatia celor de la Tesla este una cat se poate de simpla, vanzarile modelelor din portofoliu pe piata chineza crescand accelerat in ultima perioada. La finalul anului trecut, Tesla inaugura o noua uzina in apropiere de Shanghai, acolo unde Model 3 este produs pentru piata locala.
Ultimele NOUTATI
In Romania amnistiilor fiscale exista si firme care-si platesc cu sfintenie taxele si impozitele. ANAF ii face cunoscuti pe patroni!
Romanii cumpara din nou case si apartamente pe banda rulanta. Piata imobiliara e in crestere puternica
Analiza EY Romania. Ce trebuie sa stim despre ajustarile voluntare de preturi de transfer in contextul amnistiei fiscale?
RCA cu pret exploziv. Soferii risca sa plateasca polite mai scumpe daca nu-si anunta asiguratorul ca a vandut masina
Partenerii nostri
Agent de munca temporara. CONDITII de autorizare, pas cu pas
cerere concediu fara plata model
Sanctionarea concedierilor NELEGALE - cauzele de nulitate si despagubiri pentru salariati
Lichidare societate comerciala: formulare si monografie contabila
Tratamentul TVA in cazul vanzarii bunurilor imobile: exemple detaliate
TOP 3 greseli intalnite in balanta de verificare si cum sa le eviti
Te-ar putea interesa si
Romanii cumpara din nou case si apartamente pe banda rulanta. Piata imobiliara e in crestere puternica
Analiza EY Romania. Ce trebuie sa stim despre ajustarile voluntare de preturi de transfer in contextul amnistiei fiscale?