Transport marfa Romania – Germania in regim de grupaj, in 72 de ore Ruta de importanta strategica asa cum este vazuta de Raben Group
transportautotransport marfa
Germania a fost de ani de zile cel mai important si cel mai mare partener comercial al Romaniei, ceea ce se reflecta in structura legaturilor europene ale Raben Group. Raben Logistics Romania ofera in prezent 8 linii zilnice care conecteaza depozitele din ambele tari.
Comertul genereaza o cerere uriasa pentru transportul de marfuri. Germania a fost primul partener comercial al Romaniei in ultimii 10 ani, atat la export, cat si la import, ponderea sa fiind in jur de 20% din schimburile comerciale. Cand vine vorba de bunuri importate in Romania, Germania este asociata in mod obisnuit cu masinile pe care fostii proprietari le-au tinut cu grija in garaje si cu produse de uz casnic, obiectul dorintei fiecarei gospodine perfecte. Dupa cum se dovedeste, aceste asocieri nu sunt nefondate: piesele de schimb, masinile, medicamentele, echipamentele si dispozitivele de transport, bunurile industriale, produsele chimice si produse conexe sunt categorii de import cautate de romani. Dintre produsele de export, piese si componente auto, cabluri si componente electronice, masinile si echipamentele, fac parte din bunurile exportate de Romania. Bunurile tranzitate intre cele 2 tari, se potrivesc perfect cu domeniul de aplicare al operatiunilor Raben Group, care deserveste, printre altele, industriile alimentare, chimica, auto, tehnologie si retail.
Raspunsul la aceasta situatie este numarul tot mai mare de legaturi intre depozitele romanesti si cele germane ale Raben Group. Daca initial existau 2 conexiuni directe zilnice, numarul lor a ajuns astazi la 8. Practic, zilnic, mai multe camioane conecteza depozitele Raben din Romania cu 8 depozite Raben dispuse strategic in Germania. De aici ele ajung foarte rapid in toate depozitele Raben de destinatie. Un avantaj urias al Raben Group fata de concurenta din Germania, este distanta medie de distributie a transporturilor de grupaj de la depozitul de cross-dock. Aceasta este de aproximativ 50 km. Un sistem de grupaj organizat astfel, ajuta la reducerea impactului operatorului asupra mediului. Remorcile pline si volumele planificate optim catre anumite zone ale tarii se traduc prin emisii mai mici de CO2, deoarece marfurile nu sunt transportate de mai multe ori si vehiculele nu parcurg distantele goale. In link-ul urmator, poti descoperi mai multe detalii legate de conexiunea Romania – Germania gestionata de
Raben Group prin care tranzitul de marfa se poate face chiar si in 72 de ore :
Desigur, un astfel de sistem elaborat nu a fost creat intr-o luna sau chiar intr-un an, ci este rezultatul anilor de munca.
O astfel de dezvoltare a afacerii este sustinuta in mod semnificativ de achizitiile, pe care Raben Group le-a realizat pe piata germana in ultimii ani. De exemplu, in 2021, Raben Grup a achizitionat 100% din actiunile Luible Logistik GmbH, o companie de familie din Suvabia Superioara. Astfel si-a extins reteaua de grupaj in Germania si si-a consolidat pozitia in transportul rutier, avand in prezent 39 de locatii proprii. Acest rezultat excelent a fost posibil, printre altele, prin flexibilitatea si disponibilitatea companiei de a asigura afacerile clientilor chiar si in cele mai dificile momente. In perioada pandemiei, serviciul de grupaj nu a fost oprit nici macar o zi, in ciuda incertitudinilor prezente.
Germania este o piata importanta pentru Romania, iar acest parteneriat comercial este apreciat de ambele tari.
Dezvoltarea legaturilor intre depozitele romane si germane ale Raben Group este valoroasa pentru economiile ambelor tari. De asemenea, reprezinta valoare pentru Grup in ansamblu, deoarece a initiat un proiect paneuropean de extindere a retelei de conexiuni pentru o mai mare flexibilitate si competitivitate. In urma acestei experiente, ca parte a proiectului sau de conexiuni internationale, Raben Group intentioneaza sa creeze o retea globala care sa conecteze tarile europene si cele cincisprezece tari in care compania isi are depozitele.
Toate conexiunile directe pe care
Raben Logistics Romania le are cu depozitele Raben Group din alte tari, pot fi vazute aici.
Depozitul din Sibiu, este nodul central al operatiunilor Raben in Romania, dar si punctul de plecare al mai multor rute externe. Cu o suprafata de 4000 de metri patrati, 32 de rampe si o capacitate de procesare de 4500 de paleti zilnic, este unul din cele mai moderne depozite Raben. Depozitul Raben din Sibiu ofera servicii de transport marfa in regim de grupaj si dedicat, servicii de logistica contractuala si alte facilitati. Descopera toate beneficiile
aici.
Raben Group
Raben Group este un operator logistic care ofera servicii complete TFL: logistica contractuala, retea rutiera (interna, internationala si catre Est), Fresh Logistics, FTL si transport intermodal, transport maritim si aerian.
Peste 90 de ani de experienta si recunoastere pe piata permit construirea si mentinerea unor relatii pe termen lung cu clientii. Compania ofera logistica „cu chip uman” pentru intreprinderile mici, mijlocii si mari. Parteneriatul si increderea fac parte din acest stil de cooperare. In afaceri, Raben respecta principiile fair-play-ului, deoarece considera ca relatiile bazate pe onestitatea reciproca construiesc un maine mai bun.
Grupul are peste 160 de filiale proprii in 15 tari europene (Polonia, Germania, Olanda, Cehia, Slovacia, Ucraina, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria, Romania, Bulgaria, Grecia, Italia si Austria), gestionand aproximativ 1.400.000 m2 de capacitate de depozitare. iar in fiecare zi trimite peste 9.000 de camioane pe drumuri. Totusi, totul a pornit de la o mica afacere de familie olandeza. Astazi, valorile caracteristice organizatiilor de familie sunt inca importante pentru companie, ceea ce afecteaza pozitiv angajamentul salariatilor si relatiile cu clientii.
Raben sunt „People with Drive”. Este o echipa care iubeste provocarile si joaca intotdeauna pentru un singur obiectiv. Fiecare dintre cei peste 10.000 de angajati are propriul impuls individual care face ca echipa sa avanseze. Ne distingem prin antreprenoriat, energie si cautam mereu mai mult.
Grupul vrea sa fie motorul care nu numai ca va mentine lumea in functiune, ci si o va face mai buna si mai ecologica. Prin urmare, isi implementeaza in mod constant strategia de dezvoltare durabila bazata pe trei piloni: organizare responsabila, protectia mediului si impact social.