Tichetele de masa reprezinta un avantaj considerabil pentru angajati, fiind un beneficiu suplimentar la salariu apreciat pentru capacitatea sa de a sustine cheltuielile zilnice cu alimentatia. Bonurile de masa revin acum in atentia noastra, deoarece in 2024 se anunta o crestere semnificativa a valorii acestora.
Incepand din ianuarie 2024, valoarea tichetelor de masa se va majora la 40 de lei pentru toti angajatii, indiferent de sectorul de activitate sau de provenienta voucherelelor (de la angajatori in cazul celor care lucreaza in mediul privat sau de la stat pentru bugetari). Desi nu sunt obligatorii, bonurile de masa sunt oferite de cea mai mare parte a angajatorilor care activeaza astazi in tara noastra.
Aceasta schimbare nu va implica o taxare suplimentara, conform reglementarilor fiscale actuale. Totusi, de-a lungul timpului au existat discutii despre impozitarea acestor tichete sau transformarea lor in numerar, dar momentan aceste aspecte raman neschimbate.
Aceasta crestere a valorii tichetelor de masa vine ca rezultat al unui dialog intre Guvern si reprezentantii sindicatelor si patronatelor, avand la baza realitatile sociale si economice din tara. In contextul crizei economice persistente, majorarea este vazuta ca o masura menita sa sustina puterea de cumparare a categoriilor vulnerabile si sa previna saracia extrema, constituind un sprijin esential pentru standardele de viata ale populatiei.
De la trecerea exclusiva la tichetele electronice incepand cu 2022, valoarea lor a cunoscut mai multe ajustari, inclusiv recenta crestere la 35 de lei in 2023. Prin aceasta majorare la 40 de lei incepand cu 2024, un angajat cu 22 de zile lucratoare pe luna va beneficia de tichete de masa in valoare de 880 de lei, adica un plus de 110 lei fata de valoarea anterioara.
Potrivit unui sondaj realizat de EY la inceputul acestui an, tichetele de masa, alaturi de tichetele cadou si decontarea transportului la locul de munca, sunt cele mai frecvente beneficii extrasalariale oferite de angajatorii romani. Mai exact, tichetele de masa sunt nelipsite din pachetul salarial oferit de aproximativ 9 din 10 companii ce activeaza in tara noastra. In aceste conditii, vestea majorarii valorii bonurilor de masa nu poate sa fie decat una foarte buna pentru toti angajatii din Romania!
Te-ar putea interesa si: Preturile mari, cea mai mare suparare a romanilor: costul vietii e o problema, recunosc 8 din 10 romani
Sursa foto: manager.ro
Ultimele NOUTATI
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori
Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi: Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung
Finantari uriase pentru IT-isti romani: 60 de milioane de motive sa crezi in ideea ta
FMI anunta o franare economica globala: „Nu am mai vazut asa ceva in ultimul secol!”
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si
Bateriile fotovoltaice beneficiaza de TVA redus la 9% – Ce inseamna pentru prosumatori
Oracolul din Omaha, miliardarul Warren Buffet, despre volatilitatea extrema a pietelor de azi: Pastrati-va calmul si veti fi recompensati pe termen lung