De cele mai multe ori, problemele de ordin financiar ne complica viata intr-un fel sau altul. Nu numai ca reprezinta o sursa suplimentara de stres, insa problemele legate de bani ne dau si planurile peste cap! Lasand la o parte tot ceea ce facem in fiecare zi pentru a ne castiga banii, este important sa stim si cum ne putem gestiona bugetul astfel incat sa avem grija de banii pe care ii avem in cont. Iar primul pas pe care trebuie sa il facem se refera la constientizarea greselilor financiare pe care le facem.
Iata 3 cele mai frecvente greseli financiare pe care, foarte probabil, si tu le faci fara ca macar sa iti dai seama!
Viitorul tau din punct de vedere financiar depinde intr-o foarte masura de ceea ce faci acum. Daca vrei independenta financiara, trebuie sa stii inca de la bun inceput care este obiectivul la care vrei sa ajungi. Nu ai cum sa pornesti la drum daca nu stii care este tinta spre care te indrepti. Incearca sa iti aloci lunar cateva ore in care sa iti planifici finantele!
Atunci cand iti intra salariul in cont sau cand ai la indemana o suma mai mare de bani ai tendinta de a iti dori sa cumperi de toate fara sa te mai gandesti prea mult la finante. Chiar daca nu iti dai seama la inceput, banii se cheltuiesc mult mai repede decat ti-ai fi putut imagina, ceea ce inseamna ca nu va dura prea mult pana vei ramane fara bani! Indiferent de cati bani ai in cont sau de cat de mult castigi, incearca sa fii ceva mai chibzuit si mai organizat! Spre exemplu, poti trece toate cheltuielile intr-o agenda sau intr-o aplicatie de pe telefon pentru a putea observa pe ce se duc banii.
Potrivit unui raport publicat de Banca Mondiala in 2017, 78% dintre romani nu economisesc deloc, traind practic de la salariu la salariu. O asemenea strategie se poate dovedi extrem de riscanta, intotdeauna existand posibilitatea ca ceva neprevazut sa se intample. Potrivit specialistilor, cel mai indicat ar fi ca in contul de la banca sa ai economisiti banii necesari pentru macar trei luni de cheltuieli. Astfel, chiar daca ramai fara job sau daca se intampla orice altceva, situatia nu va fi una critica si nu vei fi nevoit sa te imprumuti!
Ultimele NOUTATI
Cati bani ar trebui sa puna deoparte, pe an, o persoana la 40 de ani?
Pretul mediu pentru o garsoniera de doar 40mp in Bucuresti Se apropie de 75.000 de euro. Suntem in bula imobiliara?
Casa Verde Fotovoltaice 2024 pune romanii pe jar. E bataie pe finantarea de 30.000 lei, de frica facturilor mari in 2025
12.000 de lei salariu NET pentru romanii cu liceu, fara facultate: cele mai bine platite joburi din Romania
Afacerea pe care o poti deschide la tine in curte, la tara, cu doar 500-1.000 de lei. Din prima vanzare castigi 5.000 de lei!
Partenerii nostri
Ce activitati pot presta administratorii, in cadrul unui SRL?
Ministerul Muncii: Romania, felicitata pentru reforma sistemului public de pensii
Baza de calcul pentru concediu medical - este influentata de indicele de inflatie?
Venituri din activitati independente si dividende: tratamentul fiscal din punct de vedere al CASS
Cum sa folositi SAGA pentru PFA: Ghid pentru evidente fiscal-contabile perfect legale
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si
Pretul mediu pentru o garsoniera de doar 40mp in Bucuresti Se apropie de 75.000 de euro. Suntem in bula imobiliara?
Casa Verde Fotovoltaice 2024 pune romanii pe jar. E bataie pe finantarea de 30.000 lei, de frica facturilor mari in 2025