Vrei sa incepi sa investesti pe bursa, dar iti este teama pentru ca nu stii inca suficient de multe lucruri despre acest subiect? Reducerea costurilor de tranzactionare si simplificarea intregului proces au transformat investitiile la bursa dintr-o activitate exclusivista intr-o activitate accesibila aproape oricui. Inainte de a face primele tranzactii pe piata de capital este de preferat insa sa ai cateva notiuni elementare despre bursa si sa fii familiarizat cu principiile de baza de care este recomandat sa tii cont.
Daca iti doresti o investitie pe termen lung pe bursa, uite cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte de a incepe sa tranzactionezi!
Nu ai cum sa tranzactionezi pe bursa direct, ceea ce inseamna ca esti nevoit sa apelezi la niste firme de brokeraj care sa iti ofere acces la piete. Exista multi brokeri care ofera astfel de servicii, insa este recomandat sa iti indrepti atentia catre acei intermediari cunoscuti si de incredere. Dupa ce ai ales intermediarul vei avea acces la platforme securizate de tranzactionare. Este de preferat, de asemenea, sa alegi un intermediar care ofera servicii de asistenta clientilor, astfel incat sa te asiguri ca problemele iti vor fi solutionate rapid si eficient.
Este de preferat sa investesti doar in acele companii si domenii pe care le cunosti, insa nu este o idee buna si iti indrepti toate investitiile doar catre o anume companie. Potrivit specialistilor, este recomandat sa ai un portofoliu cat mai variat pentru a limita pierderile in cazul in care apar anumite probleme intr-o industrie. Este si strategia pe care se bazeaza investitiile lui Warren Buffett, celebrul investitor de pe Wall Street care a ajuns in acest an sa se mandreasca cu o avere neta de 117 miliarde de dolari.
Controlarea emotiilor reprezinta una dintre cele mai mari provocari pentru investitorii incepatori. Oricat de mult ti-ai dori sa nu se intample asta, este normal ca din cand in cand sa mai si pierzi atunci cand investesti la bursa. Cand se intampla asta incearca insa sa fii rational si sa nu lasi emotiile sa te domine! Intoarce-te la strategia de la care ai plecat si incearca sa nu iei decizii impulsiv doar din dorinta de a iti acoperi pierderile. Daca simti neaparat ca trebuie sa iei o decizie, cel mai bine este sa iei o pauza de la tranzactionare si sa evaluezi a doua zi situatia.
Citeste si: Piata noastra de capital traverseaza in mod exemplar multiplele crize, in timp ce tot mai multi romani constientizeaza ca doar aici isi pot securiza banii
Ultimele NOUTATI
Cele mai mici vs cele mai mari salarii din tara. Unde muncesc romanii pe mii de euro net si unde primesc doar 3.000!
Piata imobiliara, resuscitata de cei cu bani! Creste puternic numarul romanilor care solicita autorizatii de construire
Ce supozitoare sunt bune pentru hemoroizi: solutii pentru reducerea inflamatiei si durerii
Se amana unele amenzi pentru RO e-Transport, pana la finalul anului - vezi lista amenzilor de care scapa transportatorii
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si