Cristian Paleologu: “Din 2020 incoace, au ajuns in prim-plan concepte privite anterior de unii manageri drept mofturi scumpe”

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cristian Paleologu: “Din 2020 incoace, au ajuns in prim-plan concepte privite anterior de unii manageri drept mofturi scumpe”
Cristian Paleologu: “Din 2020 incoace, au ajuns in prim-plan concepte privite anterior de unii manageri drept mofturi scumpe”
de Redactia Manager la 20 Oct. 2022
Urmareste-ne pe Google News
agentie marketingmediul onlinemanageri

Cristian Paleologu este un om apreciat pentru evolutia sa profesionala, dar si pentru cea personala - un model de vointa si putere, dupa cum este prezentat de fiecare data de catre cei care il cunosc. Antreprenor cu experienta anterioara in media si publishing, a co-fondat agentia Sag Media Communications, in cadrul careia conduce astazi departamentul tehnic.

Ne bucuram sa discutam despre viziunea lui Cristian Paleologu asupra coordonarii unei echipe in 2022, managementul echipei sale, care lucreaza remote si evolutia acestui stil de lucru devenit normalitate si in Romania.

Iata un Managing Partner de agentie de marketing si comunicare „altfel”, un om cu un parcurs personal neobisnuit, care se relaxeaza gatind. Am aflat despre toate acestea chiar de la TV, unde ai avut o aparitie notabila. Din punct de vedere profesional, dar si personal, cum te-au asistat cele doua ipostaze in relatia cu colegii?

Sag Media Communications este un produs al pasiunilor tuturor membrilor – si cred ca asta ne da savoare si ne ajuta la realizarea „retetelor” aromate pentru fiecare dintre clientii nostri. Si da, gastronomia iti ofera multe exemple de cum ar trebui sa se realizeze munca in echipa, despre buna coordonare si organizare a liniei de lucru, cat si despre stres, presiune (asta ca parti mai putin „comode”); la fel de bine, despre cat de important e sa fii pe gustul celor carora li te adresezi.

Cand vine vorba despre mentorat si cum sunt perceput in echipa Sag Media, imi doresc sa fiu vazut ca un exemplu si sper sa fiu vazut ca un exemplu. In primul rand, un exemplu de optimism si determinare, iar in al doilea rand - un exemplu de om care nu a acceptat sa fie incapsulat in limitarile intelese si impuse de altii. La fel de important, un exemplu de empatie si intelegere pentru provocarile vazute si nevazute prin care trecem cu totii, pe care o echipa unita chiar le poate alina.

Coordonezi departamentul tehnic in agentia Sag Media. Cat de greu se proiecteaza un plan pentru dezvoltarea unui website? Ce principii stau la baza, dupa ce te ghidezi?

Nu cred ca discutam despre greutate. Vorbim mai mult despre intelegere, mai precis intelegerea cererii. Intelegi cererea unui client cat mai aproape de dorinta lui? Atunci ai primii pasi spre planul pentru dezvoltarea unui website.

Orice problema/situatie poate fi divizata la un presupus nivel „celular”. Dupa ce identifici toate celulele, spetele, problemele, poti sa incepi sa construiesti. Ulterior, apar alte provocari, alte borne de depasit, inclusiv ideea ca un website nu se face doar dupa cum considera cel care il comisioneaza, ci si luand in considerare nevoile publicului-tinta si modul in care sunt acestea asistate. Mai departe, site-ul trebuie sa fie adaptat vremurilor si tendintelor pe care le traim in timp real, cat si scopului si audientei sale. Pornim de la ABC-ul de dezvoltare - navigare de pe dispozitivele mobile, viteza de incarcare optima, randarea tuturor elementelor constitutive la parametrii optimi si ajungem la user experience, pe care il testam si optimizam in fiecare zi.

Care sunt nevoile unei echipe tehnice pentru a dezvolta ceea ce iti propune clientul?

Totul incepe cu un departament de Accounts profesionist care poate sa coordoneze fara sincope relatia intre client si furnizor, sa preia sugestiile clientilor, in acelasi timp anticipand o parte din feedback-ul colegilor de la Tehnic. Astfel, putem salva timp si inlesni procesul de executie si implementare.

Pentru o comunicare nemijlocita, facila si rapida cu clientii, colegele noastre din departamentul Accounts fac client service aplicat, chiar si de natura tehnica. Sunt tare mandru de asta, de faptul ca oferim servicii integrate de comunicare de marketing, cu rezultate notabile pentru companii internationale, cu prezenta in Romania, cat si pentru start-up-uri locale.

Cat de mult s-a schimbat munca intr-o agentie ca a voastra in ultimii doi ani si cum vezi viitorul pe piata din Romania?

Din 2020 incoace, au ajuns in prim-plan concepte privite anterior de unii manageri drept „mofturi scumpe”. De exemplu, lucrul remote sau cursurile de perfectionare online. Ma bucur ca aceste concepte, pe care noi in agentie le promovam de mai bine de cinci ani, au acum un teren propice de crestere constanta.

Pe de alta parte, cat de greu este sa te adaptezi schimbarilor care tot apar in mediul online?

Nu ar trebui sa vorbim despre greutatea adaptarii la noile tendinte. De ce? Tendintele trebuie sa fie „micul dejun al campionilor” in acest domeniu. Nu poti sa afirmi ca esti specialist social media daca nu ai conturi pe cel putin 4 retele social media. De asemenea, nu poti sa performezi ca profesionist MarCom daca nu urmaresti stirile de cel putin doua ori pe zi si din 2-3 surse diferite.

Care sunt criteriile pe care te bazezi in alegerea oamenilor cu care lucrezi?

Respect, sinceritate si loialitate. Evident ca estimez si abilitatile, dar zona aceasta poate fi educata, asistata si perfectionata.

Discutii, sedinte, cursuri? Nu vor avea niciun rezultat daca persoana respectiva nu respecta munca pentru care a aplicat. Respectul pentru munca pe care o realizezi, contribuie, evident, la dezvoltarea unui business. Astfel de colegi am cautat in Sag Media; sunt mandru si recunoscator ca ne-am gasit.

Unde se afla in acest moment Cristian pe harta obiectivelor pe care si le-a propus?

Tot timpul incerc sa ma pozitionez la 50% - si nu vorbim despre ideea sigurantei, dar cred ca acest plasament este punctul optim pentru crestere. Scazi sub 50%? Te ambitionezi sa ajungi din nou la acel procent si sa-l depasesti. Cresti peste 50%? Primesti imboldul de a atinge 100%. Reinterpretam politica pasilor marunti, dar asumat si logic.

Spune-ne un sfat pe care i l-ai oferi acum lui Cristian din viitor.

Ai incredere in tine! Analizeaza cat crezi de cuviinta orice oportunitate. Unele s-ar putea sa dispara, dar cele care iti sunt destinate vor reveni. Exista un echilibru in tot ce facem. Tu esti cel care hraneste balanta. Asadar, accepta-ti fricile, pentru ca frica ucide mintea!

Despre Sag Media Communications

Sag Media Communications a luat fiinta in anul 2011, la initiativa co-fondatorilor Andreea si Cristian Paleologu. Specializata in comunicarea integrata de marketing, Sag Media ofera servicii de website development, digital branding, PR, social media, dezvoltare de continut online si marketing online. In prezent, aceasta promoveaza lucrul remote cu echipe operationale in Bucuresti, Iasi si Timisoara, largindu-si portofoliul de clienti cu afiliati in Ungaria, Portugalia si Cehia.  

Agentia le ofera colaboratorilor campanii MarCom (de marketing si comunicare) ce genereaza atat brand awareness, cat si conversii, precum si consultanta pentru acces la piete noi, cum sunt printre altele, Ungaria, Republica Ceha, Portugalia, Elvetia, Germania si Franta.
 
Pentru mai multe detalii, vizitati www.sagmediateam.com; social media: @SagMediaCommunications.
 
 
 
 

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x