Numerosi antreprenori si-au exprimat interesul pentru acest program, apeland la sprijinul unor firme de consultanta in accesarea de fonduri nerambursabile. Una dintre acestea este Goodwill Consulting, companie care, din 2008, ofera solutii complete pentru accesarea fondurilor europene si nationale.
Afla mai departe cate proiecte au fost depuse si descopera care sunt urmatoarele programe regionale de digitalizare!
Potential major pentru dezvoltarea microintreprinderilor, intreprinderilor mici si mijlocii
Programul se adreseaza microintreprinderilor (firme cu max. 9 angajati), intreprinderilor mici (max. 49 angajati), intreprinderilor mijlocii (max. 249 angajati), care au astfel posibilitatea de a se adapta noilor cerinte digitale. Pana la data de 30 iunie, ora 23.59, au fost depuse 7.188 de proiecte prin Programul Digitalizarea IMM-urilor din Romania, potrivit platformei pentru depunerea proiectelor de investitii finantate prin PNRR. 570 de proiecte au fost scrise de Goodwill Consulting, cea mai mare firma de consultanta pentru fonduri nerambursabile din Romania.Incepand cu perioada premergatoare publicarii Ghidului Solicitantului, cinci organizatii si-au propus sa stimuleze interesul IMM-urilor pentru digitalizare. Astfel, Goodwill Consulting impreuna cu Goodroid (RPA by Goodwill Consulting), Smis® (o platforma inovativa cu ajutorul careia sunt simplificate demersurile de accesare a finantarilor europene si nationale), Network One Distribution (NOD - cel mai mare distribuitor de tehnologie din Romania) si Raiffeisen Bank au organizat conferinte in Bucuresti si in multe alte orase din Romania pentru a-i informa pe cei interesati cu privire la PNRR - Digitalizare IMM. Ei au prezentat solutii de digitalizare si posibilitati de finantare, in acest mod fiind semnificativ usurat demersul firmelor in vederea obtinerii de fonduri.
Iata ce a declarat Razvan Galatan, expert, director operational Goodwill Consulting, la incheierea sesiunii de depunere a proiectelor:
„Cu mandrie afirm ca am reusit sa scriem si sa depunem 570 de proiecte in cadrul apelului de Digitalizare IMM. A fost un drum lung inceput acum un an si jumatate, drum in care am strabatut tara la conferinte impreuna cu partenerii nostri. Am incercat sa educam piata in directia digitalizarii, pentru ca din punctul nostru de vedere este un pilon esential in dezvoltarea tarii. In ultimele saptamani, echipa noastra de consultanti de la Goodwill Consulting, alaturi de colegii nostri de la Goodroid, s-au dedicat cu precadere elaborarii acestor proiecte, constienti de importanta lor in stimularea digitalizarii in Romania. Am reusit un record intern, fiind prima sesiune in care am reusit sa depasim numarul de 550 de proiecte, fapt care ma face sa fiu extrem de mandru de echipa pe care o conduc. Am simtit ca prin eforturile noastre aducem o schimbare palpabila in evolutia digitala a tarii si asiguram prosperitatea viitoare a IMM-urilor in aceasta era digitala. Multumesc inca o data si public tuturor clientilor, partenerilor, autoritatilor si intregii echipe Goodwill pentru aceasta reusita“.
In continuare, IMM-urile din Romania au posibilitatea sa aplice pentru alte fonduri destinate digitalizarii activitatii, alocate prin programele regionale. Iata care sunt apelurile ce vor urma in domeniul digitalizarii:
Ultimele NOUTATI
Venituri pasive explicate: Cum sa faci bani fara sa muncesti non-stop?
Profesia care-ti asigura in Romania o pensie medie de 25.000 de lei pe luna
Scade numarul pensionarilor de la o luna la alta. Cei ce raman in viata traiesc cu o pensie medie de 2.700 de lei lunar
Hotarati sa desfiintati un post in firma dvs. Ce se intampla cu salariatul care ocupa acel post?
Partenerii nostri
Rata somajului inregistrat in evidentele ANOFM in luna octombrie 2024 a ajuns la 3,20%
Hartuirea la locul de munca - cum poate angajatorul sa sustina salariatul hartuit?
Corectare facturi: Cand se utilizeaza codurile 384 si 380
Agenda Fiscala a Contabilului pentru 2025 - termene stabilite prin lege, obligatii si declaratii