In timp ce institutiile de credit rusesti au mari probleme, o banca romaneasca le schimba refugiatilor hrivnele in lei
schimb hrivnacurs hrivna bceajutor refugiati ucrainieni
Bancomatele bancilor din Rusia si din Ucraina sunt luate cu asalt de oameni care vor sa-si stie banii in forma fizica, in case si in portofele. Cu acesti bani in buzunare sau pe carduri, in caz ca nu au mai apuca sa scoata tot disponibilul, multi refugiati din Ucraina au ajuns in Romania, unde una dintre cele mai importante banci le schimba hrivnele (moneda nationala a Ucrainei) in lei.
BCR vine in ajutorul cetatenilor refugiati din Ucraina si implementeaza mai multe masuri de asistenta, atat la nivel operational, cat si prin donatii si sprijin pentru ONG-urile care au demarat actiuni umanitare pentru refugiati.
Initiativele BCR sunt dezvoltate pe doua paliere de interventie: adaptarea rapida a fluxurilor si serviciilor, astfel incat sa raspunda imediat nevoilor cetatenilor refugiati din Ucraina, si, totodata, actiuni umanitare esentiale, asa cum sunt donatiile directe si sustinerea ONG-urilor active in sprijinirea refugiatilor.
Pentru simplificarea comunicarii si a relatiei bancare cu cetatenii din Ucraina, BCR a dedicat un numar de telefon cetatenilor din Ucraina, pentru asistenta 24/7 in servicii financiar-bancare. Acest numar este 0373514244.
De asemenea, ucrainieni se pot adresa suport.linia1@bcr.ro, adresa de mail suport pentru cetatenii din Ucraina.
BCR ofera si schimb valutar cash UAH-RON (hrivne-lei), la cursul BNR, in limita a 2.000 de lei de persoana per pasaport ucrainean.
Oferta este valabila doar pentru persoanele cu pasapoarte ucrainene, ca ajutor umanitar.
Banca ofera si 0 lei costuri la tranzactiile efectuate la POS si ATM cu cardurile emise in Ucraina; 0 lei comision de deschidere si administrare cont curent; 0 comisioane pentru plati inter si intra bancare.
Sediile BCR pot deveni depozite logistice
11 sucursale BCR sunt pregatite pentru a acoperi nevoia de cash suplimentar, 24 de ore din 24. Sucursalele se afla in zonele de granita, iar echipele suplimentare actioneaza constant pentru a asigura alimentarea bancomatelor, astfel incat zona de ATM-uri sa fie complet functionala.
In acelasi timp, banca a dedicat o sectiune speciala de donatii online in George pentru sprijinul copiilor si tinerilor din Ucraina.
Totodata, BCR a anuntat donatii financiare directe catre Salvati Copiii, Crucea Rosie Romana si Asociatia Tinerilor Ucraineni din Romania - ONG-uri care se implica sustinut in criza refugiatilor din Ucraina si i-a incurajat pe cei aproximativ 5.400 de angajati ai Grupului BCR sa faca donatii catre ONG-uri prin dublarea sumei donate online, in George.
In acelasi timp, banca a pus la dispozitia autoritatilor a cladirile BCR aflate in zonele de proximitate a granitei cu Ucraina, pentru a fi folosite ca spatii logistice de depozitare a ajutoarelor sau pentru alte materiale de interventie.
BCR a decis implementarea acestui program amplu de sustinere a cetatenilor din Ucraina, prin masuri care vor fi adaptate in permanenta, in functie de evolutia situatiei, intelegand momentele dificile prin care trec, dar si necesitatea de a-si accesa resursele financiare fara probleme, chiar si din Romania.
Citeste si:
O noua lovitura pentru Putin: Mastercard si Visa blocheaza banii rusilor
Foto: tv8.md