O centrala termica in condensare reprezinta solutia perfecta pentru orice camin deoarece valorifica la maximum capacitatea calorica a combustibilului utilizat.
Centrala termica in condensare a aparut din nevoia de a economisi cât mai mult din energia folosita pentru incalzire. In mod normal, echipamentele clasice ard gazele naturale la o temperatura mai mare de 110 grade Celsius, hidrogenul rezultat din aer se imbina cu oxigenul si astfel se formeaza vapori de apa, adica abur. In cazul centralelor conventionale, acesti vapori sunt evacuati in atmosfera si, odata cu ei, se pierde si o mare parte din caldura.
Datorita tehnologiei condensarii, o centrala termica pe gaz in condensare foloseste acest surplus de energie din vaporii de apa. Prin urmare, gazelle de ardere sunt racite, condenseaza, iar caldura astfel obtinuta este transferata inapoi in circuitul de incalzire cu ajutorul schimbatorului de caldura integrat in centrala termica in condensare. Acest element coboara temperatura gazelor arse foarte mult, sub 60 de grade Celsius, ceea ce face ca prin cosul de evacuare sa se piarda foarte putina caldura. Gratie principiului sau de functionare, eficienta unei centrale termice in condensare poate ajunge pâna la 110% pentru ca mare parte din caldura este recuperata si reintrodusa in sistem.
Devenita o optiune de top printre sistemele de incalzire, centrala termica in condensare ofera utilizatorilor numeroase avantaje. Atunci când cauta un echipament pentru incalzirea casei, orice proprietar isi doreste un echilibru perfect intre eficienta, calitate, consum si costuri, iar un astfel de produs respecta intocmai toti acesti factori. Iata care sunt principalele beneficii pe care ti le ofera acest sistem de incalzire:
Eficienta ridicata
Unul dintre cele mai importante avantaje ale centralei termice in condensare este eficienta ridicata pe care o ofera. In timp ce un produs conventional nu depaseste procentul de 94%, modelele care functioneaza pe principiul condensarii pot atinge 110%. In plus, este important de retinut ca, inca din 2015, a fost introdus si in România normativul Erp prin care toate echipamentele de incalzire, preparare si stocare a apei calde menajere nu se mai pot produce sau comercializa decât daca respecta un grad ridicat de eficienta energetica, adica daca folosesc tehnologia condensarii.
Costuri mai mici
Prin extragerea nivelului maxim de caldura in urma procesului de ardere a combustibililor gazosi, sistemele termice in condensare consuma mai putin combustibil, pentru producerea aceluiasi indice de caldura. Asta inseamna ca factura pe care o vei plati pentru gazele naturale se poate diminua cu pâna la 35% daca folosesti o centrala termica in condensare.
Durata de viata extinsa
Acest beneficiu se traduce printr-o amortizare rapida a investitiei. Daca un model conventional il poti folosi aproape 10 ani, centrala termica in condensare poate fi utilizata in conditii optime timp de pâna la 15 ani, datorita tehnologiei avansate si a materialelor superioare, ceea ce reprezinta un avantaj pe termen lung al costurilor.
Protejarea mediului inconjurator
Sistemul in condensare contribuie la protejarea mediului inconjurator prin reducerea consumului de energie si emiterea unui nivel redus de noxe. Centralele clasice sunt mult mai putin prietenoase cu natura pentru ca toate gazele arse sunt evacuate in afara, iar instalatia necesita un consum ridicat pentru functionare.
Tehnologie inteligenta
Orice persoana isi doreste sa aiba parte nu doar de un sistem de incalzire eficient, ci care sa integreze si diferite functii pentru a-i oferi mai mult confort. O centrala termica in condensare reprezinta un echipament modern, iar in functie de modelul ales poate include panouri de automatizare, control Wi-Fi, interfata digitala, ajustarea puterii pentru mentinerea temperaturii la un nivel dorit sau sisteme speciale de autodiagnosticare.
Centrala termica in condensare este un sistem de incalzire modern si eficient, adaptat fiecarui beneficiar. Poate functiona perfect si in cazul incalzirii in pardoseala, nu doar pentru cea clasica, prin calorifere, datorita temperaturii optime a agentului termic. In plus, acest tip de centrala se poate combina foarte simplu si cu sistemele de energiii regenerabile, astfel ca nu ai niciun motiv sa nu o alegi pentru incalzirea casei tale.
Ultimele NOUTATI
Se amana unele amenzi pentru RO e-Transport, pana la finalul anului - vezi lista amenzilor de care scapa transportatorii
Patronii romani fac afaceri dupa ureche. Doar 2 din 10 antreprenori romani au cultura antreprenoriala solida!
Studiu: Utilizarea AI la locul de munca creeaza riscuri complexe pentru organizatii
Plus Auto Marketplace redefineste increderea in achizitiile auto: selectie riguroasa, atat pentru masinile noi, cat si pentru cele rulate
Marturii din mijlocul penei de curent din Peninsula Iberica. Cum am trecut prin BLACKOUT
Partenerii nostri
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Efectuarea orelor suplimentare - procedura si explicatiile specialistilor
Munca in folosul comunitatii, prestata de catre un salariat. Cum va fi figura in pontaj?
e-Transport: Amenzile pentru lipsa monitorizarii GPS au fost amanate pana la 31 decembrie 2025
Digitalizarea in HoReCa: de la hartii la softuri inteligente
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Organizarea eficienta a documentelor in mediul juridic modern
Te-ar putea interesa si