Fa-ti o lista de cumparaturi
Inainte de toate trebuie sa te pregatesti. Prin urmare, este important sa iti faci o lista de cumparaturi. Gandeste-te foarte bine la meniul pe care vrei sa il pregatesti. Poti verifica cateva retete traditionale, daca ai indoieli in privinta ingredientelor de care ai nevoie. Cauta in camara pentru a vedea daca ai deja o parte din ingrediente. Daca acestea nu sunt suficiente, trece-le pe lista, alaturi de alimentele necesare. Pregateste-te sa cumperi mai multa faina, lapte, legume si verdeata decat este indicat in retete, deoarece exista posibilitatea sa ai nevoie de cantitati mai mari.
Fa cumparaturi din timp
Nu este niciodata o idee buna sa mergi la cumparaturi chiar inainte de o sarbatoare mare. Pe langa faptul ca va trebui sa stai la cozi interminabile, mai poti avea si surpriza neplacuta ca pretul alimentelor traditionale sa fie mai mare decat te asteptai. Prin urmare, cel mai bine este sa incepi sa faci cumparaturile pentru Pasti chiar si cu doua saptamani inainte. Astfel, vei avea timp sa urmaresti ofertele si sa mergi chiar la mai multe magazine pentru a cumpara cele necesare.
Urmareste ofertele
Cea mai simpla modalitate de a economisi bani pe cumparaturile de Pasti este sa cauti reducerile si ofertele. Cauta in pliantele online de la magazinele mari produsele de care ai nevoie pentru a vedea ce preturi au si de unde poti cumpara mai ieftin. Pentru produsele neperisabile si chiar carne, daca poti sa o congelezi, poti folosi acest truc care duce la economii. Chiar si verdeata o poti cumpara cu cateva zile inainte, pentru a evita aglomeratia si scumpirile specifice perioadei.
Opteaza pentru decoratiuni naturale
Pentru a evita sa cumperi lucruri noi, poti sa optezi pentru decoratiuni naturale. Ouale poti sa le pui intr-un cos cu iarba si verdeata naturale. Iar iepurasii ii poti recicla din anii trecuti. De asemenea, ouale poti sa le inrosesti natural, cu sfecla sau foi de ceapa. Pe de o parte vei economisi bani, dar de cealalta parte, vei avea pe masa optiuni sanatoase. Prin urmare, nu este obligatoriu sa investesti in decoratiuni foarte scumpe. Pune-ti creativitatea la munca si vei reusi chiar sa nu platesti nimic pentru aceasta categorie de cumparaturi.
Simplifica retetele
Preparatele traditionale romanesti sunt putin alambicate. Uneori, poti gasi variante mai simple care sunt la fel de gustoase. De asemenea, poti inlocui unele ingrediente cu variante mai ieftine. Spre exemplu, carnea de miel, care nu este preferata tuturor oamenilor, o poti inlocui cu carne de curcan. Drobul nu trebuie sa fie neaparat din ficat de miel, ci si din ficat din pui sau porc, ingrediente mai ieftine. Astfel, poti sa economisesti bani si pe aceste alimente. Trebuie sa te gandesti putin la gusturile pe care vrei sa le explorezi.
Cu putina pregatire, vei putea sa economisesti bani la cumparaturile de Pasti dar si sa ai o masa traditionala imbelsugata. Un plan de masa, o lista de cumparaturi si o simpla cautare prin pliantele marilor lanturi de magazine, pe care o poti face online, te va ajuta sa pui niste banuti deoparte. Iar daca bugetul tau este mai mic, atunci inlocuieste ingredientele cu unele mai ieftine, fara sa iti faci probleme deoarece preparatele vor fi pline de savoare.
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea