Este esential pentru a avea spor la treaba, asa ca este foarte important sa-ti asiguri temperatura ideala. Nu poti sa fii productiv daca iti este frig, pentru ca este extrem de stresant, iar practica dovedeste ca e mai util sa fii independent din acest punct de vedere si sa nu depinzi de un sistem centralizat. In felul acesta poti avea temperatura pe care o doresti, reglata foarte usor cu ajutorul unui termostat. Independenta termica inseamna ca iti poti incalzi toata casa si poti avea un control exact al cheltuielilor. Mai mult, poti alege solutia optima de incalzire: gaze, GPL, peleti, lemne. Toate aceste avantaje sunt garantate de o centrala termica. Este important sa iei in calcul toate datele oferite de fiecare producator in parte, sa alegi modelul care corespunde cu adevarat nevoilor tale, raportate la suprafata care trebuie incalzita, si sa profiti de avantajele care vin la pachet, adica revizii, consultanta sau instalare, ca bonusuri. Evalueaza si cantitatea de apa calda pe care o poate produce, raportat la timp si la numarul membrilor familiei.
Munca de acasa are unele avantaje care trebuie speculate. De exemplu, iti poti instala biroul unde vrei. Ideal este sa fie unul luminos si linistit, care sa te indemne sa lucrezi cu spor. Daca ti-ai asigurat confortul termic, urmatorul pas este sa ai o pozitie comoda pe scaun. Chiar daca exista tentatia de a lucra din pat sau din alt colt din casa, nu face asta. Stai la biroul de acasa, neaparat pe un scaun ergonomic, care sa-ti sustina spatele. Lucrand de acasa, ritmul de lucru va fi oarecum diferit si, inevitabil, vei lucra mai mult, in compensatie cu faptul (bun, de altfel) ca vei face pauze mai dese.
Lumina corecta este un alt detaliu important. Foloseste la maximum posibil lumina naturala, dar induceste-o cu o lampa de birou care sa creeze o atmosfera calda. Lumina din perioada rece a anului este aspra si neprietenoasa, iar un bec cu lumina calda iti va induce o stare de buna dispozitie si te va energiza.
Exista o serie de mici trucuri care te vor ajuta sa te motivezi si sa lucrezi eficient. Munca de acasa are avantaje, dar si o serie de neajunsuri. Lipsa interactiunii umane este cea mai neplacuta. O poti combate ascultand doar muzica pe care o iubesti. Sau poti asculta un post de radio care sa combine stirile cu muzica buna. Un fundal sonor va aduce ambianta ce te ajuta sa te concentrezi.
Nu face una dintre cele mai mari greseli ale celor care lucreaza la distanta, anume aceea de a te aseza la biroul de acasa in hainele in care ai dormit, fara sa te piepteni si sa te aranjezi. Un mic ritual de pregatire dimineata este esential si aduce numeroase beneficii. Nu este nevoie de tinuta office si nici de pantofi cu toc, dar un trening nostim, o bluza comoda, barbieritul sau un machiaj usor sunt obligatorii.
Nu omite micul dejun si nu sari nici peste tabieturile tale matinale: cafeaua, programul de stiri de dimineata, eventual plimbatul catelului sau scurta conversatie matinala cu amica/amicul tau.
Respecta programul de lucru si nu exagera, pentru ca de data aceasta nu-ti va plati nimeni orele suplimentare. Nu amana lucrarile, comunica cu partenerii si colegii tai si, in general, comporta-te ca si cum ai fi in biroul tau, nu acasa. Acestea sunt detalii care, odata respectate, te vor ajuta sa fii productiv.
Este foarte important sa te bucuri de momente alaturi de cei dragi din casa si de serile lungi de iarna. Asa ca, dup? o zi spornica, in care ai lucrat la biroul de acasa, din confortul casei tale, mancati impreuna si continuati seara cu un program care sa fie pe placul tuturor: jocuri de societate, un film bun sau orice altceva va face placere.
Ultimele NOUTATI
Cele mai grele 5 sfaturi financiare pe care putini romani le respecta
O mare companie da afara 17.000 de angajati, peste noapte: "Ne resetam" - spune conducerea
Autorul bestseller-ului Tata bogat, tata sarac: Saracia este o consecinta a educatiei slabe, nu a lipsei de bani
Firmele nu gasesc angajati. Ministrul Muncii: Este mare nevoie de ingineri, IT-isti, economisti, medici, electricieni, sudori, lacatusi mecanici
Bill Gates: Nu este vina ta daca te nasti sarac, dar este vina ta daca mori sarac
Cum arata un INTERVIU de ANGAJARE la o MULTINATIONALA. Ce intrebari CIUDATE li se pun candidatilor, pe 9 din 10 ii blocheaza
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Autorul bestseller-ului Tata bogat, tata sarac: Saracia este o consecinta a educatiei slabe, nu a lipsei de bani
Firmele nu gasesc angajati. Ministrul Muncii: Este mare nevoie de ingineri, IT-isti, economisti, medici, electricieni, sudori, lacatusi mecanici