Polizorul se alege, de altfel, in functie de scopul in care este folosit: prin urmare, aspecte precum marimea, puterea, viteza de rotatie si tipul discului trebuie luate in considerare inainte de cumpararea unui anumit model de polizor unghiular.
Atunci cand vorbim despre utilizarea flexului in diferite lucrari, este foarte important sa avem in vedere si criteriul sigurantei. Exista un set de reguli clare pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le cunoasca si sa le respecte atunci cand foloseste un polizor unghiular cu acumulator.
Indiferent de tipul lucrarii efectuate si de caracteristicile anterior amintite ale polizorului, purtarea echipamentului de protectie este obligatorie. Ochelarii, casca, manusile de protectie, masca pentru nas si gura, castile pentru protejarea urechilor sunt esentiale, ele avand rolul de a reduce la minimum posibilele riscuri si accidente care pot aparea in timpul utilizarii flexului.
Inainte de inceperea propriu-zisa a lucrarii, se recomanda verificarea conditiilor de lucru. Astfel, trebuie evitata folosirea polizorului in apropierea cablurilor electrice sau a materialelor usor inflamabile.
O alta regula importanta, care ar trebui respectata ori de cate ori folosim polizorul, se refera la testarea lui. Cu alte cuvinte, este important sa ne asiguram ca acesta nu este ud si ca nu prezinta nicio urma de deteriorare, ca nu iese fum si ca motorul nu face niciun zgomot neobisnuit.
La finalul acestor verificari, se recomanda testarea polizorului, initial, pe o suprafata mai mica, mai ales daca il folosim pentru prima data. In acest mod ne dam seama cum ar trebui sa-l tinem in mana. Este important sa fim familiarizati cu flexul inainte de a trece la sarcini mai complicate.
Pentru a evita posibilele accidente ce pot aparea in timpul utilizarii polizorului unghiular, este foarte important sa ne asiguram ca materialele pe care intentionam sa le prelucram sunt bine fixate.
Pe langa respectarea tuturor acestor reguli la fiecare utilizare a polizorului, se recomanda si depozitarea flexului intr-un loc ferit de praf. De asemenea, este necesar sa-l depozitam intr-un loc unde copiii nu au acces, pentru ca acestia pot fi tentati sa se joace cu el, situatie care creste riscul posibilelor accidente.
In concluzie, polizorul unghiular are multiple utilizari atat in domeniul constructiilor, cat si in rezolvarea unor sarcini gospodaresti. Indiferent de scopul in care il folosim, de nivelul de experienta pe care il avem si de caracteristicile modelului de polizor pe care il utilizam, este esential sa respectam cu strictete regulile de siguranta anterior amintite la fiecare lucrare efectuata, fie ea chiar si extrem de simpla.
De asemenea, ar fi bine sa ne orientam catre un model de polizor unghiular fabricat de branduri cu notorietate.
Ultimele NOUTATI
Pretul mediu pentru o garsoniera de doar 40mp in Bucuresti Se apropie de 75.000 de euro. Suntem in bula imobiliara?
Casa Verde Fotovoltaice 2024 pune romanii pe jar. E bataie pe finantarea de 30.000 lei, de frica facturilor mari in 2025
12.000 de lei salariu NET pentru romanii cu liceu, fara facultate: cele mai bine platite joburi din Romania
Afacerea pe care o poti deschide la tine in curte, la tara, cu doar 500-1.000 de lei. Din prima vanzare castigi 5.000 de lei!
Dispare amenda automata pentru lipsa rovinietei - Legea noua mult asteptata de soferi
Ce se mai intampla cu pensiile private ale romanilor? Ultima lor speranta la o batranete linistita
Partenerii nostri
Baza de calcul pentru concediu medical - este influentata de indicele de inflatie?
Ce conteaza cu adevarat pentru tinerii din generatia Z la locul de munca
Cum sa folositi SAGA pentru PFA: Ghid pentru evidente fiscal-contabile perfect legale
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si
12.000 de lei salariu NET pentru romanii cu liceu, fara facultate: cele mai bine platite joburi din Romania
Afacerea pe care o poti deschide la tine in curte, la tara, cu doar 500-1.000 de lei. Din prima vanzare castigi 5.000 de lei!