Suntem deja in plina vara, iar temperaturile din termometre incep sa se resimta din ce in ce mai puternic de la o zi la alta in multe zone ale tarii. Pentru a face fata acestor zile caniculare, cei mai multi apeleaza la aparatele de aer conditionat, insa trebuie sa stiti ca exista si alte solutii prin care puteti sa faceti racoare in casa fara sa utilizati aerul conditionat. Nu sunt deloc putine persoanele care nu au in casa un aparat de aer conditionat sau care nu se simt confortabil in timpul functionarii acestor aparate, asa ca niste trucuri prin care se poate face racoare in orice incapere se pot dovedi extrem de utile!
Incepem cu cea mai simpla metoda dintre toate, si anume umbrirea geamurilor. Potrivit specialistilor, o cantitate semnificativa de caldura, aproximativ 70-80%, provine de la radiatia solara care intra in casa prin intermediul ferestrelor. Daca va doriti un plus de racoare in locuinta, incercati sa acoperiti ferestrele, in special in miezul zilei, atunci cand razele soarelui sunt cele mai puternice. Puteti apela la niste rulouri sau la niste jaluzele de buna calitate. De asemenea, va puteti indrepta atentia catre niste folii reflectorizante, care pot fi montate pe exteriorul geamurilor.
Un alt aspect de care depinde intr-o masura considerabila temperatura resimtita la interior face referire la gradul de umiditate al aerului din casa. Potrivit specialistilor, atunci cand umiditatea aerului scade, spre exemplu, de la 70% la 40%, se va resimti o scadere a temperaturii cu 3.6 grade. Pentru a putea face asta veti avea nevoie de un dezumidificator sau de un aparat de aer conditionat de generatie mai noua, care dispune de aceasta functie.
In timpul lunilor de vara, noptile sunt, in general, ceva mai racoroase. Pentru a avea mai multa racoare in casa, ar fi de preferat sa nu mai lasati ferestrele larg deschise in timpul zilei. In schimb, puteti aerisi locuinta asa cum va doriti in timpul noptii, atunci cand temperaturile din termometre sunt ceva mai prietenoase.
Nici banalul ventilator nu trebuie dat uitarii in timpul verii, acest aparat clasic putandu-va face viata mult mai usoara atunci cand temperaturile de afara depasesc limita confortabila. Daca va doriti si mai multa racoare, puteti umple un bol cu gheata, care mai apoi sa fie amplasat in fata unui ventilator de dimensiuni ceva mai generoase. Astfel, aerul va deveni ceva mai rece si mai umed! Daca aveti un ventilator de tavan, nu uitati ca pentru a crea un efect mult mai racoros, acesta trebuie sa mearga invers miscarilor de ceas in timpul verii.
Citeste si: Interviuri de angajare DE COSMAR: ce au patit acesti candidati e iesit din comun
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea