A iti gasi un nou loc de munca nu este deloc atat de usor in ziua de astazi, ba chiar din contra. Procesul prin care trebuie sa treci pentru a iti gasi jobul pe care il visezi poate fi destul de frustrant uneori, in special in cazul in care nu ai foarte multa experienta. Chiar daca este fara doar si poate un proces anevoios, gasirea unui loc de munca nu este atat de grea precum poate parea la prima vedere. La urma urmei, rezultatul acestor cautari depinde de cele mai multe ori de a fi omul potrivit la momentul potrivit.
Chiar daca ai sau nu experienta in domeniul in care iti doresti sa lucrezi, este important sa stii cum sa te promovezi in fata angajatorilor la care aplici. Incepe prin a te pune chiar si pentru o secunda in pielea angajatorilor! Acestia primesc sute sau poate chiar mii de CV-uri pentru locurile de munca pe care le au disponibile, scopul lor fiind acela de a selecta fix acei oameni care s-ar potrivi cel mai bine nevoilor lor. Asadar, este important sa stii sa le arati potentialilor angajatori de ce esti potrivit pentru locul de munca la care aplici.
Potrivit specialistilor in resurse umane, exista mai multe lucruri pe care cei care sunt in cautarea unui loc de munca le pot face pentru a isi spori sansele de a obtine un raspuns pozitiv din partea angajatorilor.
Daca efortul tau de a gasi un nou loc de munca presupune doar a aplica si a trimite CV-uri in stanga si in dreapta, atunci trebuie sa stii de la bun inceput ca sansele de a te face remarcat printre candidati nu sunt prea mari. Analizeaza foarte bine fiecare anunt de angajare la care aplici si intreaba-te daca esti cu adevarat potrivit pentru acel post si daca iti doresti sa lucrezi pe acel post! Potrivit specialistilor, este de preferat sa aplici doar la acele locuri de munca care se potrivesc experientei tale profesionale, sansele de a primi un raspuns pozitiv crescand astfel semnificativ.
Asa cum spuneam si in randurile anterioare, strategia de a aplica la intamplare la toate anunturile de angajare pe care le gasesti nu va avea prea multe sanse de reusita in realitate. Asadar, este nevoie de organizare in tot acest proces prin care urmeaza ca in cele din urma sa iti gasesti locul de munca pe care ti-l doresti. Poti incepe prin selectarea acelor anunturi care la prima vedere iti par interesante, pentru ca mai apoi sa le studiezi cu atentie pentru a iti da seama daca ai de ce sa aplici sau nu.
Partea de analiza a anunturilor de angajare care par interesante la prima vedere iti va lua destul de mult timp, asa ca ar fi de preferat sa recastigi acest timp atunci cand aplici la job-urile de care esti interesat. Completeaza si actualizeaza permanent un CV in format Europass pe care sa il poti trimite instant atunci cand vrei sa aplici la un job. CV-urile Europass sunt universal acceptate in toate statele membre ale Uniunii Europene si nu numai. In plus, acest model de CV este recunoscut atat de angajatorii din mediul privat, cat si de angajatorii din mediul public.
Citeste si: Multi contribuabili romani se trezesc executati silit: ce greseala te poate aduce si pe tine aici
Ultimele NOUTATI
Se fac angajari la stat - vezi aici lista oraselor cu cele mai multe posturi si studiile de care ai nevoie
Dezamagire crunta la salarii, pentru studenti si absolventi: 3.500- 4.500 de lei pentru joburi entry-level
Art Set by GAEP: Companii de 2 miliarde de lei adopta arta pentru retentia si satisfactia angajatilor
Cererea masinilor electrice pe piata interna, in crestere
Partenerii nostri
Baza de calcul pentru concediu medical - este influentata de indicele de inflatie?
Ce conteaza cu adevarat pentru tinerii din generatia Z la locul de munca
Cum sa folositi SAGA pentru PFA: Ghid pentru evidente fiscal-contabile perfect legale
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?