Sa fii bun in ceea ce faci nu iti garanteaza intotdeauna o cariera de succes. Dorinta fiecaruia dintre noi este aceea de a avea satisfactii la locul de munca, de a fi cei mai buni in ceea ce facem si de a ne cladi de-a lungul anilor o adevarata cariera de succes in domeniul de care suntem interesati. Traim cu totii insa intr-o perioada extrem de delicata din toate punctele de vedere, siguranta locului de munca devenind in vremurile actuale un concept de care aproape ca putem uita.
Incertitudinile economice actuale si viteza cu care se schimba lucrurile in toate industriile fac ca drumul nostru din punct de vedere profesional sa fie plin cu obstacole si provocari de tot felul. Uite cateva sfaturi pe care le poti lua in considerare daca iti doresti sa ai succes in cariera pe care ti-ai ales-o!
Oamenii cu o cariera de succes sunt cei care sunt fericiti in primul rand cu ceea ce fac. Apoi, este de preferat sa stii de la bun inceput care este directia spre care te indrepti din punct de vedere profesional. Identifica-ti scopurile si planuieste-ti pasii pe care trebuie sa ii faci pentru a iti atinge obiectivele. Indiferent de obiectivele actuale, ramai deschis la idei si oportunitati noi si nu ezita sa inveti lucruri noi oricand ai ocazia!
Experienta de lucru anterioara si internship-urile sunt principalele criterii pe care angajatorii le urmaresc in CV-urile candidatilor interesati sa se angajeze pentru prima data. In plus, multe companii aleg sa recruteze interni atunci cand au posturi disponibile in cadrul organigramei. Profita la maximum de stagiile de practica sau de voluntariat la care participi, invata lucruri noi si castiga experienta!
Chiar daca ai absolvit o facultate de renume sau ai terminat cele mai bune cursuri de specialitate in domeniul in care lucrezi, nu ezita sa inveti lucruri noi atunci cand ai ocazia. Iar cand spunem asta nu ne referim numai la lucruri din aria ta de interes, cat si din afara domeniului in care activezi in momentul de fata. Avand mai multe abilitati, cu siguranta iti va fi mai usor sa reactionezi in diverse situatii si sa te faci remarcat.
Este de preferat sa fii la curent intotdeauna cu tot ceea ce se intampla atat in aria ta de activitate, cat si in celelalte domenii relevante industriei in care tu lucrezi. Totodata, incearca sa ramai conectat si la ceea ce se intampla in afara bulei tale. Nu in ultimul rand, nu uita sa tii cont de trendurile actuale si de schimbarile ce au loc pe piata permanent!
Oricat de mult ti-ar placea compania in care lucrezi la aceasta ora si postul pe care il ocupi, ia in calcul ca la un moment dat ar putea veni o vreme in care sa iti doresti mai multa independenta. Invata elementele de baza ale managementului si fii pregatit oricand pentru o schimbare in cariera ta!
Citeste si: OFICIAL. Lista documentelor dupa care institutiile publice NU MAI AU VOIE sa-ti ceara COPII: cunoaste-ti drepturile
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si