Ultimul an si jumatate a venit la pachet cu schimbari majore pe toate planurile, restrictiile impuse in vederea limitarii raspandirii pandemiei de coronavirus dandu-ne viata peste cap mai mult sau mai putin fiecaruia dintre noi. Pe masura inaintarii procesului de vaccinare a populatiei insa, masurile de restrictie au inceput sa fie eliminate partial sau chiar total in anumite parti ale lumii, oamenii pregatindu-se de o oarecare revenire la normalitate.
Majoritatea companiilor de dimensiuni mijlocii sau mari a adoptat sistemul work from home incepand cu primavara anului trecut. Odata cu eliminarea restrictiilor, multe companii si-au indreptat atentia catre un sistem hibrid de lucru. Astfel, unii angajati lucreaza de la birou, in timp ce altii lucreaza in cea mai mare parte a timpului de acasa. Marea majoritate a companiilor recunosc in momentul actual ca pandemia le va perturba pe termen lung modul in care lucreaza.
Modul de abordare al sedintelor este una dintre problemele cu care se confrunta la ora actuala cele mai multe dintre companiile care au adoptat un sistem hibrid de lucru. Evident, sedintele de lucru ale celor care lucreaza intr-un anumit departament sau intr-o companie nu pot fi amanate la nesfarsit, acestea facand parte din viata de zi cu zi a oricarei companii mai mici sau mai mari. Tinand cont de schimbarile din ultimul an si jumatate, felul in care se vor desfasura aceste sedinte in urmatoarea perioada se va schimba fara doar si poate.
Asa cum spuneam si in randurile anterioare, multe companii adopta in prezent un sistem hibrid de lucru, luand decizia de a isi aduce o parte dintre angajati la birou. Apare insa o problema interesanta in ceea ce priveste modul de organizare al sedintelor! Mai exact, cum sa organizezi o sedinta in care o parte dintre participanti sunt prezenti fizic la birou in timp ce restul participantilor sunt acasa?!
In cele mai multe dintre cazuri, participantii prezenti la birou se vor intalni intr-o sala de conferinte si prin intermediul echipamentelor de teleconferinta vor putea intra intr-o sedinta online cu cei care lucreaza de acasa. Sedintele hibride au insa cateva dezavantaje importante, incepand de la problemele tehnice care pot aparea de-a lungul timpului si pana la sentimentul de diferentiere pe care il pot simti unii angajati.
Persoana care conduce sedinta trebuie isi adapteze stilul de comunicare pentru a putea stabili o conexiune reala intre participantii prezenti fizic la birou si cei care lucreaza de acasa. In primul rand, toti cei ce participa la sedinta trebuie sa aiba acces la documentele, analizele sau rapoartele care vor fi aduse in discutie in timpul intalnirii. Apoi, o sedinta hibrida nu este usor de organizat, asa ca cel care o conduce ar trebui sa se asigure ca intalnirea chiar este necesara.
Cei care organizeaza sedintele de acest fel trebuie sa se asigure, de asemenea, ca participantii la intalnire sunt tratati egali. In cazul sedintelor hibride, va exista mereu riscul ca cei care lucreaza de acasa sa se simta discriminati fata de colegii lor. Participantii prezenti fizic la o sedinta au de partea lor cateva avantaje, incepand de la participarea la discutiile avute inainte si dupa intalnire si pana la interactiunea fizica cu ceilalti colegi.
Companiile care apeleaza deja sau care planuiesc sa organizeze astfel de sedinte hibride, care implica atat participanti prezenti fizic la birou cat si oameni care lucreaza de acasa, trebuie sa se asigure ca sunt pregatiti din punct de vedere tehnic pentru acest lucru. Marea majoritate a salilor de conferinte nu erau pregatite pana in urma cu ceva timp pentru a gazdui astfel de sedinte!
Citeste si: Te bate gandul sa-ti iei casa? Mai amana. Vine valul de scumpiri
Ultimele NOUTATI
Secretele freelancingului de succes: cum poti sa faci bani online fara experienta anterioara
Premiile Comertului Online Romanesc acordate in cadrul editiei de 19 ani a Galei Premiilor eCommerce
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!