Ne mai despart doar cateva zile de jumatatea anului, ultimele sase luni din 2024 aducandu-ne inca 5 zile libere, dintre care 3 sunt in timpul saptamanii. Daca faci cateva calcule, poti profita de aceste zile pentru a face punti cu weekend-urile si pentru a te bucura de cateva minivacante. Poti pleca in vacanta sau te poti relaxa alaturi de cei dragi, important este doar sa te organizezi din timp pentru a putea profita la maximum de zilele libere.
O astfel de minivacanta tocmai s-a incheiat, nefiind deloc putini cei care au profitat de zilele libere de pe 23 si 24 iunie, cu ocazia Rusaliilor. In luna august urmeaza inca o zi libera in data de 15 august (joi), atunci cand se sarbatoreste Adormirea Maicii Domnului. Urmeaza apoi alte doua zile libere la inceputul iernii, in 30 noiembrie (Sf. Andrei) si 1 decembrie (Ziua Nationala a Romaniei). Din pacate insa, ambele zile pica in weekend. Craciunul ne va aduce insa alte doua zile libere, in data de 25 si 26 decembrie, care vor pica in zilele de miercuri si joi.
Ziua libera de la mijlocul lunii august ti-ar putea aduce o minivacanta de patru zile cu putina planificare. Pe 15 august, in Romania se sarbatoreste Adormirea Maicii Domnului, ceea ce inseamna ca poti face o punte cu weekend-ul. Trebuie sa iti iei doar o singura zi de concediu, in ziua de 16 august, ceea ce iti va aduce patru zile libere in care poti face orice iti doresti.
Craciunul iti poate aduce o minivacanta si mai lunga, de cinci zile! Ziua de Craciun pica miercuri, iar a doua zi de Craciun este, de asemenea, libera. Astfel, vei avea nevoie de o singura zi de concediu in ziua de 27 decembrie pentru a avea o minivacanta de cinci zile. Mai mult decat atat, cu trei zile de concediu (23, 24 si 27 decembrie), te vei putea bucura de o vacanta in toata regula timp de 9 zile.
Pentru bugetari, vestile sunt si mai bune, guvernantii publicand deja un proiect de hotarare de guvern privind stabilirea zilelor lucratoare in care va fi liber, lasand la o parte sarbatorile. Astfel, bugetarii vor avea liber pe 16 august si pe 27 decembrie 2024. Salariatii care lucreaza la stat trebuie sa stie insa ca aceste zile trebuie recuperate, ei urmand sa fie obligati sa isi prelungeasca timpul de lucru pana la data de 31 mai, 30 august 2024, respectiv 31 ianuarie 2025.
Citeste si: O saptamana de cazare la hotelul lui Hagi din Mamaia costa 4 salarii minime, 1.600 de euro
Sursa foto: unsplash.com
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si