Ce nu ar trebui sa spui niciodata colegilor de la serviciu, ca sa n-ai probleme la job
prietenie la locul de muncacolegi de munca
E frumos sa legi prietenii la locul de munca, e poate un scenariu ideal, care te ajuta sa gasesti inca un motiv in plus de a te trezi dimineata si a dori sa ajungi cat mai repede la serviciu.
Doar ca oricat de mult ai reusi sa te legi de o persoana ce-ti este coleg de serviciu, ar trebui sa tii cont exact de acest lucru: ca iti este coleg, inainte de toate.
Prin urmare, relatia pe care o dezvolti cu respectiva persoana trebuie sa graviteze in jurul acestui ax, chiar daca ti se pare ca sunteti prieteni la catarama. Poate fi asa, fara indoiala, insa natura unei relatii stabilite la job trebuie sa aiba unele limite, pentru binele tuturor.
Prin urmare, exista lucruri pe care ar trebui sa le tii pentru tine si sa nu le discuti cu acel coleg care ti-a devenit confident si foarte apropiat.
Iata ce nu e recomandabil sa vorbesti cu cel mai bun prieten de la
serviciu:
1. Salariul
Ca e mai mic sau mai mare decat al celuilalt, salariul ar trebui sa fie un element confidential. E posibil sa incalci o norma contractuala dezvaluind nivelul castigului tau si nu ar fi corect sa faci acest lucru nici fata de angajatorul tau, dar nici fata de colegul tau, care s-ar putea sa castige mai putin si s-ar putea simti frustrat sau demotivat de faptul ca tu primesti mai multi bani.
2. Barfe rautacioase despre alti colegi
E firesc sa dezvbati anumite teme despre alte persoane, insa toate trebuie sa aiba o limita: picanteriile, barfele sau zvonurile rautacioase nu ar trebui sa faca parte din subiectele voastre si in general astfel de dezbateri nu ar trebui sa se regaseasca in obiceiurile niciunei persoane care se respecta in primul rand pe ea.
3. Viata ta intima
Ar fi de preferat sa eviti discutiile despre detalii prea personale din viata ta sau din viata colegilor de munca, cum ar fi probleme de sanatate, relatii intime sau situatii financiare delicate.
4. Politica si religia
Fiecare persoana este adept al unei religii sau nu si este dreptul sau sa fie asa, acelasi principiu se aplica si politicii. Sunt mari sanse ca de la aceste teme sa se iste certuri sau discutii in contradictoriu, motiv pentru care e mai sanatos pentru toata lumea sa fie evitate.
Foto: freepik.com