Avand in vedere toate acestea, alegerea unui serviciu de curierat potrivit trebuie facuta tinand cont de mai multe aspecte, pe care ti le vom prezenta in continuare.
Este important sa colaborezi cu o firma care are deja o experienta vasta in domeniu si care se bucura de un anumita notorietate. Pe piata din Romania exista cateva nume cunoscute de aproape toata lumea, iar alegerea trebuie facuta din randul acestor firme care si-au castigat deja notorietatea. Cauta referinte despre fiecare firma cunoscuta, studiaza oferta de servicii a fiecareia si discuta cu cat mai multi cunoscuti despre experientele pe care le-au avut cu firmele respective. In acest mod, vei putea sa-ti faci o idee cat mai clara, care sa te ajute sa iei o decizie buna.
Dupa ca ai aflat care sunt cele mai cunoscute firme de pe piata, alege cel putin trei dintre ele, pentru a le studia ofertele si a le compara intre ele. In aceasta etapa, trebuie sa analizezi ce servicii de curierat ofera fiecare dintre ele, tarifele percepute, aria de acoperire si termenele de livrare. Comparand ofertele, iti poti da seama care dintre ele este cea mai avantajoasa pentru firma ta, apoi poti incepe demersurile pentru incheierea contractului.
Este de preferat ca firma cu care vrei sa colaborezi sa fie deschisa spre negocieze atunci cand vine vorba de stabilirea tarifelor. De obicei, firmele care conteaza pe piata negociaza cu clientii importanti, asa ca va trebui sa gasiti de comun acord un tarif care sa fie reciproc avantajos. Cel mai important este sa se faca o distinctie clara intre tarifele percepute pentru livrarea coletelor si cele pentru livrarea plicurilor cu documente, fiind vorba de categorii diferite.
Cei mai multi clienti care plaseaza comenzi online prefera sa plateasca, la primirea coletului. Daca nu au aceasta posibilitate, majoritatea renunta la comanda si aleg alt magazin la care sa poata plati ramburs. Nu vrei sa-ti pierzi clientii din acest motiv, asa ca firma de curierat cu care colaborezi trebuie sa ofere si acest serviciu de plata a coletului la livrare. De asemenea, trebuie sa ii ofere clientului posibilitatea de a efectua plata atat numerar cat si cu cardul sau alte dispozitive smart.
De obicei, o livrare in regim normal se face in termen de 2-3 zile lucratoare, insa pot aparea situatii cand un colet trebuie sa ajunga mult mai devreme la destinatar. In aceste conditii, este important ca firma de curierat cu care colaborezi sa ofere si servicii urgente, inclusiv in weekend si in perioada sarbatorilor legale. Bineinteles ca un astfel de serviciu presupune un tarif mai mare, insa livrarea se face in termen de 24 de ora sau chiar mai putin.
Un alt detaliu important se refera la dimensiunea coletelor pe care urmeaza sa le trimiti. Firmele de curierat impun anumite limite in ceea ce priveste dimensiunea si greutatea coletelor, asa ca trebuie sa te asiguri ca livrarile tale se vor incadra in aceste limite. Daca stii ca vei livra si colete voluminoase, care depasesc 30-35 de kilograme, trebuie sa alegi o firma care dispune de toate dotarile necesare pentru preluarea si transportul acestora.
Acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le ai in vedere cand incepi colaborarea cu o firma de curierat, iar daca tii cont de ele, poti fi sigur ca ai facut alegerea potrivita.
Ultimele NOUTATI
Se fac angajari la stat - vezi aici lista oraselor cu cele mai multe posturi si studiile de care ai nevoie
Dezamagire crunta la salarii, pentru studenti si absolventi: 3.500- 4.500 de lei pentru joburi entry-level
Art Set by GAEP: Companii de 2 miliarde de lei adopta arta pentru retentia si satisfactia angajatilor
Cererea masinilor electrice pe piata interna, in crestere
Partenerii nostri
Baza de calcul pentru concediu medical - este influentata de indicele de inflatie?
Ce conteaza cu adevarat pentru tinerii din generatia Z la locul de munca
Cum sa folositi SAGA pentru PFA: Ghid pentru evidente fiscal-contabile perfect legale
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?