Piata muncii se regaseste intr-o continua schimbare, iar economia se confrunta cu o perioada mai mult decat critica la ora actuala. Astfel, multi oameni se simt norocosi doar pentru ca au un loc de munca, avand astfel un venit stabil la sfarsitul fiecarei luni. Totusi, daca stii ca lucrezi din greu in fiecare zi, ca munca ta are rezultate si ca ai responsabilitati importante in cadrul companiei pentru care lucrezi, este normal poate sa iti doresti o marire salariala.
Sa ceri mai multi bani poate fi riscant intr-o perioada atat de dificila precum este aceasta, insa daca nu ai vazut de mai bine de un an o marire de salariu, poate ar fi cazul totusi sa porti o discutie pe aceasta tema cu superiorii tai! Tine cont insa de un lucru, nu trebuie sa pari deplasat atunci cand faci o astfel de solicitare.
Uite cateva lucruri pe care nu ar trebui sa le faci sub nicio forma atunci cand soliciti o marire salariala!
Conversatia pe aceasta tema ar trebui purtata fata in fata cu superiorii tai, fie ca este la birou, fie online. Vei da dovada de seriozitate in acest fel, in primul rand. Apoi, o discutie personala cu sefii tai iti va permite sa evaluezi reactia lor la cererea ta. Asadar, cel mai bine este sa programezi o intalnire cu sefii tai, anuntandu-i in prealabil ca vrei sa porti o discutie in legatura cu salariul tau.
Indiferent de reactia pe care o au sefii tai la cererea ta, tu trebuie sa iti pastrezi tonul politicos. Cu siguranta nu iti doresti sa porti o discutie agresiva, cu amenintari si presiuni de o parte sau de alta. Nu ai de ce sa le spui sefilor tai ca urmeaza sa iti dai demisia daca nu primesti marirea salariala sau ca nu iti vei mai da interesul in munca ta de zi cu zi. Facand asta, nu vei da dovada decat de neprofesionalism.
Sa faci o comparatie intre salariul tau si salariile celorlalti colegi ar fi o greseala uriasa, nu vrei sa duci discutia intr-o asemenea directie. Marirea salariala este acordata in functie de cresterea ta individuala in cadrul companiei, de performantele pe care le-ai obtinut si de responsabilitatile pe care le ai.
Toata lumea se confrunta cu o perioada dificila la aceasta ora, preturile cresc de la o zi la alta, ratele la banca cresc si asa mai departe. Totusi, nu acesta ar trebui sa fie motivul pentru care soliciti o marire de salariu. In discutia cu sefii tai, incearca sa te concentrezi asupra motivelor profesionale pentru care meriti acea marire salariala.
Ultimele NOUTATI
7 metode de a castiga bani fara sa iesi din casa
10 greseli pe care toti soferii le fac iarna - esti sigur ca nu le faci si tu?
OpenAI obtine finantare de 6,6 miliarde de dolari si este evaluata la 157 de miliarde de dolari
Inteligenta artificiala si creativitatea cum poate tehnologia sa schimbe arta si designul
Partenerii nostri
Puteti concedia un angajat pentru absente nemotivate? Depinde!
Reangajarea unei persoane care se pensioneaza la limita de varsta - PROCEDURA
Reducerea saptamanii de lucru - in ce CONDITII este posibila? Procedura legala, pas cu pas
Reevaluare terenuri: Implicatii fiscale pentru societatile comerciale
Controale ANAF 2024: Ce nereguli au descoperit inspectorii in urma verificarilor
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?