Nu de putine ori se vorbeste despre invatare ca despre o investitie in propria ta persoana. Economistii aduc de multe ori in discutie capitalul uman, presupunand ca abilitatile si cunostintele pe care le avem pot fi folosite pentru a castiga bani. Totusi, nu este suficient sa vrei sa inveti doar pentru a face bani mai tarziu de pe urma informatiilor pe care le asimilezi. Exista insa abilitati importante pe care le poti deprinde in timp si care te vor ajuta la orice loc de munca.
Uite patru abilitati de care vei avea nevoie la marea majoritate a joburilor pe care le vei avea:
Sigur, toata lumea vorbeste acum despre inteligenta artificiala, programare si alte asemenea. Excel, in schimb, poate parea invechit si plictisitor. Nu este insa deloc asa, vei avea nevoie sa lucrezi in Excel oricand si oriunde. Nu este suficient sa stii sa faci un simplu tabel cu doua coloane, programul se poate dovedi extrem de util in multe situatii.
La prima vedere, sa formulezi un e-mail poate parea o sarcina extrem de simpla, nu? Nu este insa deloc asa, nu oricine stie sa scrie bine un e-mail. Exista carti intregi scrise pe acest subiect, asa ca lucrurile nu sunt deloc atat de simple precum par la prima vedere. Orice loc de munca ai avea, va fi foarte important sa fii capabil sa te exprimi bine in scris si sa stii cum sa scoti in evidenta ceea ce conteaza cu adevarat.
Vorbitul in public nu este pentru oricine, nu este deloc usor sa captezi atentia unei audiente. Sa poti sa faci asta in timp ce esti si amuzant, politicos si informativ este o sarcina care le da batai de cap multora. Invata sa tii un discurs in fata unui public fara sa citesti din notite si fara sa folosesti alte dispozitive. Trebuie sa stii sa comunici concis ceea ce ai de spus si sa iti orientezi prezentarea in functie de nevoile publicului.
Research-ul nu este numai pentru academicieni, cercetatori sau jurnalisti, gasirea unui raspuns la o intrebare fiind importanta in orice domeniu de activitate. Sa stii cum sa gasesti raspunsuri la intrebari nu este o misiune usoara pentru multi. In timp, poti ajunge sa stii cum sa faci cercetari sistematice care sa mearga dincolo de simplele cautari pe care le faci pe Google. In plus, obtinerea unor raspunsuri de la alti oameni este in sine o arta care necesita multa practica.
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Raport alarmant: majoritatea firmelor de capital privat din Romania nu mai cred in redresarea economica
Inflatia si instabilitatea politica, principalele temeri ale producatorilor romani
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?