Magistratii au decis: Companiile Gabrielei Firea raman inchise
gabriela fireaprimaria bucuresticompanii municipalecompanii fireabani buget
Curtea de Apel Bucuresti a respins, marti seara, cererea de revizuire a deciziei conform careia companiile municipale ale Primariei Bucuresti au fost deschise prin incalcarea legii. Decizia magistratilor este definitiva.
Roxana Wring, presedinte USR Bucuresti a transmis un comunicat de presa in care arata ca decizia data de instanta in 22 noiembrie 2018 este corecta si ramane in picioare, iar Firea e obligata sa o puna in aplicare.
Magistratii Curtii de Apel au stabilit prin decizie definitiva ca firmele municipale infiintate de Firea sa ramana inchise.
Presedintele USR Bucuresti spune ca firmele infiintate de Firea sunt doar niste gauri negre pentru banii statului.
"Rand pe rand, insa, tentativele sale sunt infirmate de catre judecatori, ceea ce confirma practic corectitudinea solutiei date in noiembrie anul trecut", se arata intr-un comunicat de presa.
"Gabriela Firea tot spera sa gaseasca o solutie juridica pentru a nu desfiinta companiile. Pentru ca, daca le-ar desfiinta, ar recunoaste de fapt ca a gresit de la bun inceput. Si daca a gresit, atunci ar trebui sa raspunda pentru cele 600 de milioane de lei cat a costat aceasta eroare.
Nu setea de dreptate o macina pe Gabriela Firea, ci teama ca, mai devreme sau mai tarziu, va trebui sa vina cu bani de-acasa pentru a acoperi aceasta pierdere colosala pe care a produs-o municipalitatii", declara Roxana Wring, presedinte USR Bucuresti si consilier municipal.
Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie a reactionat dur. FNSA i-a adresat premierului solicitarea de a renunta urgent la adoptarea prin OUG a Codului administrativ.
"Scopul real al acestei OUG este sa paseze intreaga raspundere, de la primari si conducatori de institutii, la functionarii publici. Demnitarii nu mai raspund cu nimic. Nimic!
Codul legifereaza modul in care primarii si conducatorii de institutie dispun de bugete. Ne uitam la modul in care sunt cheltuiti banii publici si la controlul acestor cheltuieli. O sa ne trezim ca primarii vor iesi cu zambetul pe buze si vor spune: Nu mai sunt bani, dupa ce au cheltuit banii cum au vrut ei. Cine raspunde? Functionarul public.
O sa ne trezim ca banii au fost cheltuiti aiurea si nu raspunde adevaratul vinovat.
Daca functionarul refuza sa semneze un act, primarului ii este foarte usor sa scape de el. Nu mai exista nicio forma de protectie. Primarul aduce alt functionar, pana gaseste unul obedient, care semneaza si mai tarziu va raspunde.
In plus, modul in care se avizeaza organigramele va permite angajarea membrilor de partid, iar evaluarea functionarilor publici va fi controlata de primar, deoarece el numeste persoana care conduce comisia.
Bogdan Schiop atrage atentia ca efectele vor fi devastatoare si vor urma eforturi pentru repararea efectelor produse de
Codul administrativ, daca acesta va intra in vigoare in forma actuala: “Dupa ce vor adopta ordonanta, vom sta 10 ani la dialog, sa negociem
Codul administrativ. Asa s-a intamplat si cu OUG 14, discutata doar dupa adoptatare si dupa ce au vazut urmarile", transmite FNSA.
Citeste si:
Klaus Iohannis: Prin adoptarea Codului Administrativ prin OUG, PSD vrea sa distruga sistemul de dragul baronilor locali