Cu toate acestea, inainte de a porni in aceasta „calatorie”, este fundamental sa-ti structurezi un plan si un buget care sa te ajute sa implementezi tot ceea ce este nevoie. Ghidul nostru iti atrage atentia asupra unora dintre cele mai importante aspecte privind deschiderea unui afaceri.
Planul de afaceri este esential si reprezinta una dintre componentele de business care trebuie atent planificata. Aceasta structura iti va fi extrem de necesara mai ales daca te gandesti sa aplici pentru o finantare externa. Totodata, chiar daca ai la dispozitie un buget care sa-ti permita sa finantezi singur activitatea, un plan de afaceri iti va fi de folos pentru a observa unde te situezi si unde trebuie sa ajungi.
Cum va functiona firma ta? Ce taxe vei avea de platit? Toate acestea le vei afla imediat dupa ce te vei decide care este forma juridica adoptata. Alege un nume care sa fie puternic si sa fie usor de retinut, la fel si logo-ul. Daca birocratia si legislatia ti se par mult prea complicate sau nu ai timpul necesar, apeleaza cu incredere la persoane autorizate care sa te ajute sa gestionezi si sa realizezi rapid dosarele necesare pentru infiintarea firmei.
Unul dintre lucrurile carora trebuie sa le acorzi atentie este tehnologia, aceasta fiind un atu atat pentru tine si angajatii tai, cat si pentru clienti. Vei avea nevoie de produse software pentru laptopuri si desktopuri, care sa ajute la cresterea sigurantei cibernetice si, implicit, a productivitatii. In plus, va fi necesar sa investesti in servere DELL, care vor avea grija de informatiile tale si ale clientilor tai in cazul unui atac cibernetic.
Spatiul in care se va desfasura activitatea este foarte important si trebuie trecut in documentatia necesara pentru deschiderea firmei. Verifica ofertele si asigura-te ca este suficient pentru ceea ce ai nevoie. In plus, atunci cand alegi spatiul, ia in considerare pretul, vizibilitatea, accesul la parcare si la mijloacele de transport in comun.
In tot procesul de creare al afacerii, nu uita de realizarea unei strategii de comunicare si promovare care sa te ajute sa dezvolti compania. Astfel, dupa ce ai formele legale, numele companiei si sediul, creeaza alaturi de un specialist un plan care sa atraga clienti. Un site curat si atractiv, care sa aiba un continut de calitate, si prezenta pe platforme sociale, precum Instagram, Facebook sau Linkedin, iti vor aduce clienti si oportunitati noi.
De asemenea, fii extrem de atent la procesul de recrutare al angajatilor, ofera salarii motivante si conditii bune de munca. Cu cat personalul tau va fi mai multumit de statutul pe care il are si de remuneratia lunara, cu atat acesta va investi mai multa energie si resurse pentru ca businessul tau sa fie un succes. Asadar, introdu in pachetul salarial anumite beneficii, precum bonusuri, tichete de vacanta sau diverse abonamente la cursuri, care sa-i ajute pe angajati sa se dezvolte profesional.
Sursa foto: Shutterstock
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea