Intrand in lumea antreprenoriatului, vei ajunge instant intr-o goana teribila dupa succes. Este normal, este motivul pentru care ai pornit pe acest drum deloc usor, asa ca este de la sine inteles ca abia astepti sa iti indeplinesti visele. Nu uita insa ca ai si o viata personala, asa ca nu iti dedica tot timpul pe care il ai lucrului. Nu spune nimeni sa nu lucrezi din greu pentru a iti pune pe picioare afacerea si pentru a o dezvolta, insa nu vei ajunge nicaieri daca doar asta vei face.
Gasirea unui echilibru intre viata de antreprenor si viata personala este o misiune dificila pentru multi dintre cei care intra in aceasta lume a afacerilor. Gandeste-te insa ca atunci cand vei claca pe plan personal, iti va fi aproape imposibil sa mai poti lucra pentru business-ul tau. Este important asadar sa inveti sa tragi linie intre viata profesionala si viata personala. Uite cateva lucruri pe care ai putea sa le pui in aplicare pentru a reusi asa!
Nu porni la drum fara sa ai pe hartie un plan bine pus la punct. Gandeste-te la afacerea ta ca la calatoria visurilor tale, calatorie pentru care ai fi nevoit sa iti cauti cele mai bune cazari, sa iti faci liste cu obiectivele pe care vrei sa le vezi, sa iti cumperi bilete de avion si alte excursii si asa mai departe. Ei bine, si in business ai nevoie de o planificare exemplara, este important sa stii mereu ce ai de facut.
Oricat de mult ai crede ca cel mai confortabil este sa lucrezi de acasa, gandeste-te si la dezavantajele acestui stil de lucru. Putin probabil sa iti doresti sa iti transformi casa in birou de lucru, nu-i asa?! Incearca sa gasesti un mic birou de unde sa lucrezi sau chiar un spatiu de co-working daca esti la inceput de drum. Daca vrei neaparat sa lucrezi de acasa, incearca sa transformi o camera in incapere de lucru, camera care sa serveasca exclusiv acestui scop.
Este important sa fii organizat in aceasta lume haotica a antreprenoriatului. Incearca sa iti setezi niste obiective zilnice si saptamanale si sa iti setezi prioritatile. In business, mereu apar lucruri noi de facut. Daca nu esti organizat, te vei pierde destul de rapid printre toate task-urile care apar si vei uita care iti sunt prioritatile. Asa vei ajunge sa lucrezi pana noaptea tarziu si sa iti neglijezi complet viata personala!
Este normal sa iti doresti sa fii mereu la curent cu ceea ce se intampla in business-ul tau, insa nu uita ca ai nevoie si de cateva momente de respiro. Incearca sa iti inchizi telefonul seara tarziu cand esti acasa alaturi de familie sau in week-end-uri. Afacerea ta nu va da faliment daca nu ii acorzi atentie cateva ore sau o zi. Este important insa sa nu iti neglijezi familia si prietenii.
Ai inceput sa castigi primii bani din propria afacere? Felicitari, insa nu iti baga acesti bani direct in portofel. Este important sa faci o diferenta clara intre castigul tau pe care il ai ca antreprenor si castigurile pe care le are firma pe care o conduci. Daca vei incepe sa cheltui tot profitul pe care il obtii din business, poti sa fii sigur ca mai devreme sau mai tarziu vei ajunge intr-o situatie din care nu vei mai putea iesi!
Citeste si: Ce trebuie sa faca managerii, ca angajajatii sa nu ajunga sa sufere de Burnout
Ultimele NOUTATI
Romania, pe ultimul loc in UE la utilizarea AI in business: un semnal serios pentru management
Cele mai mici vs cele mai mari salarii din tara. Unde muncesc romanii pe mii de euro net si unde primesc doar 3.000!
Piata imobiliara, resuscitata de cei cu bani! Creste puternic numarul romanilor care solicita autorizatii de construire
Ce supozitoare sunt bune pentru hemoroizi: solutii pentru reducerea inflamatiei si durerii
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine