Vreau sa-mi dau demisia anul viitor: daca bifezi aceste 4 motive, trebuie sa renunti la job in 2024 si sa cauti altceva
demisielocuri de munca
Vine un moment in viata fiecarui angajat cand se intreaba daca nu cumva ar trebui sa-si dea demisia si sa o ia pe alt drum. Cand stii ca a sosit acea clipa, de fapt?
Unii oameni aleg sa ramana fideli companiilor pentru care muncesc si sa nu isi schimbe joburile decat atunci cand sunt nevoiti, cand firma ii disponibilizeaza sau cand intra in faliment. Fidelitatea e insa un concept perimat, mai ales pentru tanara generatie, care pune mai presus de toate evolutia in cariera, cautarea de oportunitati si de noi provocari in mod constant si fuga de plafonare.
A avea un job nu e o situatie vazuta ca un privilegiu, ci mai degraba tinerii considera ca fac un serviciu angajatorului, putini se mai ataseaza de companii, tot mai putini sunt recunoscatori faptului ca au un loc de munca, cu bune si rele. Asa se ajunge uneori in situatia de a te intreba cand e cazul sa iti anunti seful ca pleci.
Semnalele care ar trebui sa anunte demisia
Desigur ca motivele demisiei sunt subiective. Poate fi vorba despre situatia descrisa mai sus: teama de plafonare sau chiar aparitia ei, gasirea unui job mai atractiv salarial, intrezarirea de noi provocari.
Insa uneori exista si situatii care n-ar trebui sa lase loc de discutie si chiar sa impuna plecarea din companie, oricat de fidel si recunoscator ai fi angajatorului tau actual:
-
1. Esti nevoit/a sa faci compromisuri
In situatia in care esti nevoita sa iti calci pe anumite principii morale la locul de munca, nu e cazul sa mai stai nicio clipa in acea firma.
-
2. Echipa de lucru e conflictuala
Ai probleme in echipa, apar des conflicte si e un mediu de lucru toxic? Daca acest lucru e o obisnuinta si in pofida eforturilor tale de a mentine echilibrul tot se intampla astfel de situatii, poate ca locul tau nu e acolo.
-
3. Altii isi asuma meritele tale
Ai idei bune care se dovedesc a fi productive, doar ca ajung in cele din urma sa fie motiv de lauda pentru alti colegi sau pentru sefii tai? Poarta o discutie cu acestia si explica-le ca e important pentru tine sa ti se recunoasca meritele. In caz contrar, daca acest lucru nu se solutioneaza amiabil si reprezinta un factor de frustrare pentru tine, poti pleca.
E un haos, toata lumea face ce vrea, oricui te plangi o faci in zadar si niciodata nu simti ca ti se comunica ceva eficient? Incearca sa initiezi tu o forma de comunicare, stabileste niste obiective in acest sens, iar daca situatia va continua sa fie neplacuta,
da-ti demisia si cauta un mediu de lucru unde transparenta si discutiile se poarta intr-un mod constructiv.
Foto: freepik.com