Decizia de a demisiona de la locul de munca este de cele mai multe ori destul de dificil de luat, insa un astfel de pas in cariera trebuie considerat normal in anumite cazuri. Fie ca ti-ai dat seama ca iti doresti ceva mai provocator din punct de vedere profesional, fie ca esti in cautarea unui alt job platit mai bine, decizia de a iti da demisia poate interveni mai devreme sau mai tarziu in cariera ta profesionala.
Luarea unei asemenea decizii trebuie privita insa cu responsabiltate, motiv pentru care specialistii transmit mai departe patru ponturi pe care cei care vor sa isi dea demisia de la locul de munca ar trebui sa le ia in considerare inainte de a face acest pas!
Indiferent de situatia in care te regasesti la locul de munca pe care il ai in acest moment, nu lua o astfel de decizie la nervi! Este important sa ai un plan pe care sa il urmezi mai departe dupa ce iti dai demisia de la job-ul actual. Fie ca iti doresti cateva luni de pauza, fie ca urmeaza sa iti cauti de indata un nou loc de munca, trebuie sa fii pregatit pentru ce este mai rau si sa ai o solutie pentru orice s-ar putea intampla.
Inainte de a iti da demisia de la job-ul actual asigura-te ca ai resursele financiare necesare pentru a face fata urmatoarei perioade. In cazul in care nu stii ca urmeaza sa te angajezi imediat in alta parte, este recomandat sa ai niste bani de rezerva pentru a evita anumite situatii neplacute. Potrivit specialistilor financiari, este recomandat ca fiecare dintre noi sa avem un fond de urgenta pentru situatii de acest fel. De asemenea, odata cu luarea unei asemenea decizii ar trebui sa fii pregatit intotdeauna de taierea unor cheltuieli ce nu sunt esentiale.
In cazul in care doresti sa schimbi domeniul in care lucrezi sau iti doresti un job mai provocator din punct de vedere profesional, ia in calcul faptul ca s-ar putea sa ai nevoie de studii suplimentare sau de anumite aptitudini extra. Intr-un asemenea caz, acorda-ti timpul necesar si nu te pripi cu decizia de a iti da demisia de la locul de munca pe care il ai la momentul actual.
Fiecare dintre noi avem un fond financiar de urgenta pentru zile negre, insa ar fi bine sa nu il luam in calcul atunci cand vrem sa facem un astfel de pas. Potrivit specialistilor financiari, este de preferat ca banii economisiti in ultimii ani sa ramana intr-un cont la banca pentru acele situatii cu adevarat neprevazute!
Ultimele NOUTATI
Art Set by GAEP: Companii de 2 miliarde de lei adopta arta pentru retentia si satisfactia angajatilor
Cererea masinilor electrice pe piata interna, in crestere
Idei inedite de afaceri rurale: 6 modalitati de a face bani din curtea copilariei
Fa bani in timpul liber. Cum sa iti rotunjesti veniturile dupa program
7 metode de a castiga bani fara sa iesi din casa
Partenerii nostri
Baza de calcul pentru concediu medical - este influentata de indicele de inflatie?
Ce conteaza cu adevarat pentru tinerii din generatia Z la locul de munca
Cum sa folositi SAGA pentru PFA: Ghid pentru evidente fiscal-contabile perfect legale
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?